Ο 6ος λόγος για τον οποίο οι Κτηματομεσίτες – Σύμβουλοι Ακινήτων αποτυγχάνουν

Επαγγελματική εξουθένωση μεσιτών ακινήτων

Έχουμε ήδη ξεπεράσει τα μισά της σειράς άρθρων και video στα οποία αναλύουμε τους 10 βασικότερους λόγους για τους οποίους οι Σύμβουλοι Ακινήτων – Κτηματομεσίτες αποτυγχάνουν.

Στο σημερινό μας άρθρο θα εξετάσουμε τον 6ο λόγο. Αν θέλετε, μπορείτε να δείτε και τα παλαιότερα άρθρα μας για την αποτυχία στην οικονομική διαχείριση, την έλλειψη εκπαίδευσης και καθοδήγησης, την έλλειψη επιχειρηματικού σχεδιασμού, την αντιμετώπιση του επαγγέλματος του κτηματομεσίτη ως μερικής απασχόλησης και την έλλειψη τοπικότητας στο επάγγελμα του μεσίτη – Συμβούλου Ακινήτων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και video στην ενότητα για Επαγγελματίες Συμβούλους Ακινήτων στο blog μας.

Εγγραφείτε στο κανάλι της YOUR HOME SOLD by CANOPUS BROKERS™ για να λαμβάνετε ενημερώσεις για κάθε νέο video που ανεβαίνει.

Λάθος εντύπωση για το επάγγελμα του Συμβούλου Ακινήτων και αναπόφευκτη επαγγελματική εξουθένωση.

Δυστυχώς, η επαγγελματική εξουθένωση είναι ένας πολύ συνηθισμένος λόγος για τον οποίο οι Κτηματομεσίτες – Σύμβουλοι Ακινήτων εγκαταλείπουν τον κλάδο, αφού οι περισσότεροι δεν έχουν μάθει να εργάζονται σωστά, με κανόνες, όρια και κριτήρια αξιολόγησης.

Για να επιτύχουν τους οικονομικούς τους στόχους, τείνουν να εργάζονται περισσότερες ώρες, πολλές φορές πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα. Επιπλέον, ο μέσος χρόνος για τους αγοραστές πελάτες τους για να βρουν ένα κατάλληλο σπίτι είναι από 5 έως και 15 εβδομάδες.

Έτσι, όπως συνηθίζουμε να λέμε, πολλοί τρέχουν άδικα και χωρίς κέρδος.

Επιπροσθέτως, η απόκτηση μιας συνεχούς ροής ακινήτων, πελατών και συνεπώς χρημάτων, σημαίνει ότι οι agents πρέπει να βρίσκονται σε μια διαρκή κίνηση. Οι περισσότεροι όμως «τρέχουν» άσκοπα σε ραντεβού με πωλητές και αγοραστές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, πιστεύοντας λανθασμένα ότι έτσι γίνονται παραγωγικοί. Και όταν η συμφωνία δεν κλείνει, δεν είναι μόνο απογοητευμένοι, αλλά και εξουθενωμένοι.

Η εμπειρία, επίσης, δείχνει ότι οι πελάτες κατά τη διαδικασία αγοραπωλησίας ή και ενοικίασης ενός ακινήτου, μπορεί να έχουν κάποιες ανησυχίες, τις οποίες μπορεί να τις εκφράζουν ακόμα και «ακατάλληλες» ώρες, π.χ. αργίες ή Κυριακές, ή και αργά το βράδι, δηλαδή πέραν των συνηθισμένων «ωρών εργασίας».

Πώς να ξεπεράσετε την επαγγελματική εξουθένωση ; Με τρόπο, όχι με κόπο !

Υπάρχει λόγος που η «τυπική» εργάσιμη εβδομάδα είναι 5 ημέρες και 2 ημέρες ξεκούραση. Χρειάζεται χρόνος για αποσυμπίεση. Πρέπει όμως να ξέρετε ότι αυτό είναι ένα δύσκολο ζήτημα για να ξεπεραστεί, καθώς ο χρόνος ισούται με χρήματα στον κλάδο των ακινήτων. Το τυπικό Σαββατοκύριακο που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν ισχύει για τους κτηματομεσίτες, χωρίς φυσικά να είναι αδύνατο.

Πολλοί πελάτες σας θα έχουν ελεύθερο χρόνο μόνο το Σαββατοκύριακο και πρέπει να τους εξυπηρετήσετε αν θέλετε να βγάλετε χρήματα. Αλλιώς θα απευθυνθούν σε κάποιον άλλον που θα μπορεί.

Φτιάξτε, λοιπόν, ένα πρόγραμμα που δεν θα σας πιέζει και κινηθείτε μέσα στα όριά του. Αυτό εξάλλου είναι και ένα από τα μεγάλα «ατού» του επαγγέλματος. Να μπορείτε να κινείστε ελεύθερα όλες τις ώρες και τις μέρες.

Το ημερολόγιο είναι απαραίτητο και ο προγραμματισμός θα σας απαλλάξει από τα άγχη. Έτσι θα ξέρετε εκ των προτέρων τι πρέπει να κάνετε και πότε. Αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να προγραμματίσετε και την υπόλοιπη ζωή σας με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Τα προγράμματα είναι για να τηρούνται. Αν κάποιος πελάτης σας δεν είναι συνεπής, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα τρέξετε όποτε αυτός επιλέξει, αλλά όποτε υπάρχει η επόμενη κενή ώρα στο ημερολόγιό σας.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απαντήσετε σε ένα email, ή σε μια κλήση, εκτός «ωραρίου». Αλλά τα σύγχρονα κινητά μας, επιτρέπουν τη σίγαση κλήσεων τις ώρες που εμείς θα επιλέξουμε, προωθώντας παράλληλα την κλήση στον τηλεφωνητή μας ή στέλνοντας ένα σύντομο απαντητικό μήνυμα για τη διαθεσιμότητά μας. Η τεχνολογία είναι σύμμαχός σας και επιβάλλεται να την ενσωματώσετε στη δουλειά σας.

Τέλος, μην αναλώνεστε άδικα σε «πελάτες» ή «ακίνητα» που δεν ταιριάζουν στο προφίλ που θέλετε να δημιουργήσετε. Μάθετε να δουλεύετε με αποκλειστικότητες και η ζωή σας όχι μόνο θα γίνει υπέροχη, αλλά και οικονομικά άνετη.

Εμείς στην YOUR HOME SOLD by CANOPUS BROKERS™, απασχολούμαστε μόνο με αποκλειστικά ακίνητα και επιλεγμένο πελατολόγιο, απολαμβάνοντας την εξασφάλιση της προμήθειάς μας, αλλά και την ικανοποίηση των πελατών μας, στους χρόνους που εμείς καθορίζουμε. Αυτός είναι και ένας άλλος ορισμός της ικανότητας : να κάνουμε κάποια πράγματα εύκολα με τον τρόπο μας, χωρίς να ιδρώνουμε κοπιάζοντας άδικα.

Share it:

Compare listings

Compare
Call me back Service

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT