Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Πρόληψη Απάτης

Στην εταιρία μας γνωρίζουμε ότι έχετε εργαστεί πολύ σκληρά για τα χρήματά σας. Γι’ αυτό θέλουμε να σας δώσουμε μερικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις απάτες που μπορεί να προκύψουν κατά τη διαδικασία πώλησης, αγοράς, εκμίσθωσης ή μίσθωσης οποιουδήποτε ακινήτου, αλλά και στην αγορά εργασίας ως Μεσίτες – Σύμβουλοι Ακινήτων – Real Estate Agents.

Διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή με τις αστυνομικές αρχές, αν υποψιάζεστε ότι κάποιος προσπαθεί να σας εξαπατήσει.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ προς υποψήφιους αγοραστές και μισθωτές ακινήτων σχετικά με μεταφορές ή καταβολές χρημάτων.

Έχουν υπάρξει αρκετές αναφορές σε ολόκληρη τη χώρα για επιτήδειους που προσποιούνται ότι είναι ιδιοκτήτες ακινήτων, δικηγόροι, ή ακόμα και κτηματομεσίτες, με μοναδικό σκοπό να αποσπάσουν χρήματα από υποψήφιους αγοραστές ή ενοικιαστές. Τα κυκλώματα αυτά έχουν πολλές παραλλαγές και εμφανίζονται με διάφορες μορφές και οι συμβουλές που παρατίθενται εδώ δεν μπορούν να περιγράψουν κάθε κατάσταση. Ως πραγματικός υποψήφιος αγοραστής ή ενοικιαστής, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις πιθανότητες να πέσετε θύματα απάτης.

  • Σε καμία περίπτωση μη δεχθείτε να δώσετε μετρητά σε οποιονδήποτε, είτε είναι ο ιδιοκτήτης, είτε δικηγόρος, είτε ακόμα και κτηματομεσίτης. Καμία συναλλαγή δεν μπορεί να αποδειχθεί εφόσον έγινε με μετρητά και δεν προβλέπεται και από την νομοθεσία της χώρας μας για ποσά άνω των 500,00 €.
  • Πάντα όλα τα συμφωνηθέντα ποσά θα πρέπει να μεταφέρονται μέσω τραπεζικού λογαριασμού αδειοδοτημένου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στην Ελλάδα, ή με επιταγή, ή με χρήση κάρτας.
  • Αν λάβετε κάποιο μήνυμα (SMS) στο κινητό σας, ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας (e-mail), που σας ζητά να καταθέσετε οποιοδήποτε ποσό σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό έναντι εγγύησης, ή καπάρο, ή προκαταβολής, για ακίνητο που ενδιαφέρεστε, να είστε πολύ προσεκτικοί και να ελέγχετε πάντα την προέλευση του μηνύματος και τον αποστολέα. Πριν κάνετε οποιαδήποτε μεταφορά να επικοινωνείτε και τηλεφωνικά με τον παραλήπτη των χρημάτων και να ελέγχετε την ορθότητα των στοιχείων του λογαριασμού του καθώς και το ονοματεπώνυμο του πραγματικού δικαιούχου, ή την επωνυμία της εταιρίας.
  • Αν κάποιος, που σας έχει παρουσιαστεί ως κτηματομεσίτης, σας ζητήσει χρήματα και ειδικά μετρητά, ως προκαταβολή για το “κλείσιμο” κάποιου ακινήτου, να ζητάτε πάντα την επαγγελματική του άδεια, τον αριθμό Γ.Ε.ΜΗ., και τον αριθμό μητρώου μέλους του οικείου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, όπως και του μεσιτικού συλλόγου που ενδεχομένως ανήκει. Μπορείτε έτσι να επιβεβαιώσετε αν πράγματι ο συγκεκριμένος είναι νόμιμος κτηματομεσίτης, όπως και την έδρα της επιχείρησής του και τα στοιχεία επικοινωνίας του. Τότε και μόνον τότε μπορείτε να καταθέσετε το συμφωνηθέν ποσό, πάντα με μεταφορά σε Ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό, ή μέσω κάρτας, ή με επιταγή, και πάντα με υπογεγραμμένο σχετικό Ιδιωτικό Συμφωνητικό προκαταβολής ή μεσεγγύησης, που θα περιγράφει ακριβώς τον λόγο για τον οποίο κατατίθενται τα χρήματα, το συγκεκριμένο ακίνητο και την τοποθεσία του, και θα φέρει σφραγίδα και υπογραφή του νόμιμου κτηματομεσίτη, ή/και κτηματομεσιτικού γραφείου.

Η εταιρία μας ποτέ δεν πρόκειται να σας ζητήσει μετρητά και η καταβολή οποιοδήποτε ποσού προς εμάς, είτε για την αμοιβή μας, είτε ως μεσεγγυούχοι, γίνεται πάντα με μεταφορά σε Ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό, ή με επιταγή, ή με χρήση κάρτας, μετά την υπογραφή του σχετικού Ιδιωτικού Συμφωνητικού που θα φέρει την σφραγίδα της εταιρίας μας και την υπογραφή του νόμιμου εκπροσώπου της.

Οι παραπάνω οδηγίες δεν αποτελούν νομικές συμβουλές και αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή αμφιβολία, συνιστούμε να συμβουλευτείτε τον δικηγόρο σας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ για απάτες σχετικά με την απασχόληση / εργασία στον κλάδο του Real Estate.

Η Canopus P.C. χρησιμοποιεί τους διακριτικούς τίτλους «Canopus Brokers», «YOUR HOME SOLD», και «YOUR HOME SOLD by Canopus Brokers™», για τις δραστηριότητές της στον τομέα των κτηματομεσιτικών υπηρεσιών και αγοραπωλησιών ακινήτων.

Όσα θα αναφερθούν κατωτέρω, ΔΕΝ αφορούν στο σύνολο της βιομηχανίας ακινήτων στην Ελλάδα, αλλά ένα υπολογίσιμο τμήμα της.

Έχει υποπέσει στην αντίληψή μας ότι ορισμένες από τις επωνυμίες μας έχουν χρησιμοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν από τρίτους : α) για τη δυσφήμισή μας ως εταιρία και κτηματομεσιτικό γραφείο, με σκοπό να παραπλανήσουν και να αποτρέψουν ενδιαφερόμενους υποψήφιους από το να συνεργαστούν μαζί μας, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να μειώσουν την αξία, τις επιτυχίες και τις αρχές μας, και β) για τη διάπραξη απάτης σε βάρος ενδιαφερομένων υποψήφιων για απασχόληση στον κλάδο των ακινήτων, ως “Σύμβουλοι Ακινήτων”, ή “Σύμβουλοι Ακίνητης Περιουσίας”, ή “Real Estate Agents”, και λοιπών αντίστοιχων επαγγελματικών τίτλων.

Διάφορα μεμονωμένα άτομα, ή και εταιρίες / γραφεία, δημοσιεύουν συχνά ψευδείς “ευκαιρίες” εργασίας / συνεργασίας σε ιστότοπους τρίτων, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με “ευκαιρίες” απασχόλησης στο κλάδο του real estate, ή/και κανονίζουν συνεντεύξεις με χρήση ηλεκτρονικών μέσων, όπως π.χ. Viber, Zoom, Teams, Messenger, What’s UP, κλπ. Οι μιμητές αυτοί, τελικά, επιδιώκουν να αποκτήσουν πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες και επικοινωνώντας μαζί σας προσπαθούν να σας πείσουν να συνεργαστείτε μαζί τους, υποσχόμενοι υψηλές προμήθειες ή κέρδη, χωρίς όμως να πληρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις, και με απώτερο σκοπό, το δικό τους μέγιστο όφελος.

Να έχετε πάντα υπόψη ότι η εταιρία μας δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και ποτέ δεν θα σας παρουσιάσει ψευδή, ή παραπλανητικά στοιχεία, για την απασχόληση στον κλάδο των ακινήτων. Πάντα γίνεται και τηλεφωνική, και διαδικτυακή, αλλά και προσωπική συνάντηση στα γραφεία μας, ενώ παράλληλα, η οποιαδήποτε συνεργασία μαζί μας γίνεται μόνο κατόπιν υπογραφής σχετικών Ιδιωτικών Συμφωνητικών, μεταξύ δύο ανεξάρτητων συμβαλλομένων, που καθορίζουν πλήρως τις μεταξύ μας σχέσεις, δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Να έχετε, επίσης, υπόψη ότι το επάγγελμα του Μεσίτη Αστικών Συμβάσεων – Κτηματομεσίτη, “Συμβούλου Ακινήτων”, ή “Συμβούλου Ακίνητης Περιουσίας”, κλπ, διέπεται από τις διατάξεις του Ν.4072/2012, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, για την νόμιμη άσκηση του οποίου απαιτείται εγγραφή στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) και το οικείο Επαγγελματικό Επιμελητήριο. Για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, αρμόδιο είναι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Αν δείτε καταχωρήσεις θέσεων εργασίας για Μεσίτες Αστικών Συμβάσεων – Κτηματομεσίτες – “Συμβούλους Ακινήτων”, κλπ, είτε στον έντυπο, είτε στον ηλεκτρονικό τύπο, σε διάφορα portals ευρέσεως εργασίας, σε σελίδες και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ή σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ενδεχομένως έχετε λάβει, να είστε πολύ προσεκτικοί, καθώς κάποιοι επιτήδειοι μπορεί να υπόσχονται πολύ υψηλά ποσοστά προμηθειών, ή μισθό, ή/και άλλες παροχές, προκειμένου να σας δελεάσουν να συνεργαστείτε μαζί τους. Οι υποσχέσεις αυτές πολλές φορές μπορεί να αποδειχθούν ψευδείς και ουδέποτε θα λάβετε τα προφορικώς συμφωνηθέντα. Η οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να καταρτίζεται εγγράφως και για την είσπραξη των προμηθειών σας θα πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου περί μεσιτών, αλλά και όλες οι σχετικές φορολογικές διατάξεις.

Για τυχόν υποσχόμενες θέσεις εξαρτημένης εργασίας με σταθερό μισθό και ενδεχομένως ποσοστά επί των πωλήσεων, επίσης, να είστε άκρως επιφυλακτικοί, καθώς πολλές φορές οι θέσεις αυτές αφορούν εικονικές προσλήψεις, ή τύπου μερικής απασχόλησης (part time), με μειωμένο ωράριο αντί του πλήρους ωραρίου, ή εκπαιδευόμενου, ενώ μπορεί να σας ζητηθεί ακόμα και επιστροφή καταβληθείσας μισθοδοσίας, δώρων και επιδομάτων. Εξάλλου, όποιος ενεργεί μεσιτικές πράξεις κατά την έννοια του νόμου, θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο Γ.Ε.ΜΗ. και όχι μισθωτός.

Η εταιρία μας ποτέ δεν “προσλαμβάνει” έμμισθους Μεσίτες Αστικών Συμβάσεων – Κτηματομεσίτες – Συμβούλους Ακινήτων, παρά μόνο συνάπτει συμβάσεις συνεργασίας με ανεξάρτητους επαγγελματίες, εν ενεργεία, ή υπό έναρξη/ίδρυση. Όλες οι επαγγελματικές συμφωνίες – συνεργασίες καταρτίζονται εγγράφως και όχι προφορικώς.

Όσα αναφέρθηκαν ανωτέρω, ΔΕΝ αφορούν στο σύνολο της βιομηχανίας ακινήτων στην Ελλάδα, αλλά ένα υπολογίσιμο τμήμα της.

Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία, ή αμφιβολία, σχετικά με καταχωρίσεις μας για υποψήφιους Συνεργάτες, Συμβούλους Ακινήτων – Κτηματομεσίτες – Real Estate Agents, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο Μεσιτικό Γραφείο Γαλάτσι ή στο Μεσιτικό Μαρούσι.

Περισσότερες πληροφορίες για το μεσιτικό επάγγελμα μπορείτε να βρείτε και στις σχετικές ενότητες των Συχνών Ερωτήσεων, στην αρθρογραφία μας για επαγγελματίες μεσίτες και στο video blog μας. Εξερευνήστε και τη σελίδα μας Καριέρα στο Real Estate και τις ενότητες : α) Τεχνολογία για Μεσίτες, και β) Εκπαίδευση για Μεσίτες, για να δείτε όλες τις παροχές μας. Επιπλέον, σε κάθε σελίδα υπάρχει φόρμα για να κατεβάσετε δωρεάν τον οδηγό συνεργασίας μαζί μας. Αν θέλετε να γίνετε επαγγελματίας Μεσίτης εισάγετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας εδώ.

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT