Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Η Ζωή σε Διαμέρισμα Πολυκατοικίας - Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Lifestyle και κατοικία

Η ζωή σε διαμέρισμα είναι ο συνηθέστερος τρόπος ζωής στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το διαμέρισμα είναι μία αυτόνομη κατοικία, οριζόντια ιδιοκτησία, που βρίσκεται σε μία πολυκατοικία και αποτελείται από ένα σύνολο χώρων, συνήθως με μια κουζίνα, ένα σαλόνι, ένα λουτρό και ένα ή περισσότερα υπνοδωμάτια. Οι κάτοικοι των διαμερισμάτων μοιράζονται τις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις, όπως η είσοδος της πολυκατοικίας, οι σκάλες, ο ανελκυστήρας, η θέρμανση και οι χώροι αποθήκευσης ή στάθμευσης.

Διαμέρισμα - Lifestyle και κατοικία

Αυτός ο τύπος κατοικίας κυριαρχεί σήμερα σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, διότι διευκολύνει τους ανθρώπους όσον αφορά την απόσταση από τον τόπο εργασίας τους και από τα κέντρα των πόλεων. Ένα διαμέρισμα, ανεξαρτήτως μεγέθους, μπορεί ξεκινά από υπόγειο – ημιυπόγειο και να φτάνει και μέχρι τον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας, που στην Αθήνα συνήθως είναι ο 4ος με 6ος.

Μπορούμε να διακρίνουμε και μερικές υποκατηγορίες διαμερισμάτων, όπως για παράδειγμα το οροφοδιαμέρισμα, που καταλαμβάνει μόνο του έναν ολόκληρο όροφο μιας πολυκατοικίας, το στούντιο / γκαρσονιέρα, δηλαδή ένας χώρος λίγων τετραγωνικών αποτελούμενο από έναν ενιαίο χώρο στον οποίο βρίσκονται το καθιστικό, η κουζίνα και το υπνοδωμάτιο, και μετά να διακρίνουμε τα διαμερίσματα ανάλογα με τον αριθμό των υπνοδωματίων τους, π.χ. δυάρια, τριάρια, κλπ.

Το καλύτερο μεσιτικό γραφείο της Αθήνας

Μεσιτικό Αθήνα: Το σπίτι σας αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής σας, τόσο οικονομικά όσο και συναισθηματικά. Με εκατοντάδες επιτυχημένες πωλήσεις στο ενεργητικό μας, μπορείτε να μας εμπιστευτείτε περισσότερο από τον καθένα.

Διαμέρισμα - υποκατηγορίες διαμερισμάτων

Πλεονεκτήματα

Η ζωή σε ένα διαμέρισμα έχει αρκετά πλεονεκτήματα, όπως:

  • Μειωμένο κόστος. Συνήθως τα διαμερίσματα είναι πιο οικονομικά από άλλα είδη κατοικιών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ζήσετε σε μια πιο κεντρική τοποθεσία με λιγότερα χρήματα από ό,τι αν είχατε αγοράσει μία μονοκατοικία.
  • Συντήρηση. Τα διαμερίσματα δεν απαιτούν την ίδια συντήρηση όπως μία μονοκατοικία ή μία ανεξάρτητη μεζονέτα. Οι ιδιοκτήτες αναλαμβάνουν συνήθως τη συντήρηση του κτιρίου, και οι ένοικοι μοιράζονται δαπάνες όπως π.χ. η συντήρηση του ανελκυστήρα και η καθαριότητα.
  • Προσβασιμότητα. Συνήθως τα διαμερίσματα βρίσκονται σε πιο κεντρικές τοποθεσίες κι έτσι έχετε πιο εύκολη πρόσβαση στην αγορά, σχολεία, συγκοινωνίες και άλλες υπηρεσίες.

Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Real Estate

Δεν είμαστε ένα συνηθισμένο μεσιτικό γραφείο και κάνουμε πολλά πράγματα διαφορετικά. Ανακαλύψτε τις υπηρεσίες μας και μάθετε γιατί να συνεργαστείτε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί σχετικά με τα ακίνητα.

Μειονεκτήματα

Παρόλο που τα διαμερίσματα έχουν πολλά πλεονεκτήματα, υπάρχουν και μερικά μειονεκτήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

  • Έλλειψη Χώρων. Συνήθως τα διαμερίσματα είναι μικρότερα σε μέγεθος από μια μονοκατοικία ή μεζονέτα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και μεγάλα διαμερίσματα άνω των 200 m2.
  • Συμβίωση. Καθώς ζείτε με άλλους ανθρώπους, η ζωή σε ένα διαμέρισμα μπορεί να είναι πιο θορυβώδης και να απαιτεί περισσότερη προσοχή στον τρόπο ζωής.
  • Έλλειψη ιδιωτικότητας: Η έλλειψη ιδιωτικότητας είναι για αρκετούς ένα σημαντικό μειονέκτημα των διαμερισμάτων, καθώς συνήθως μοιράζεστε κοινόχρηστους χώρους και μπορεί να ακούγονται τα πάντα δίπλα σας.
  • Απουσία χώρου στάθμευσης. Τα παλιά, κυρίως, διαμερίσματα δεν έχουν δική τους θέση στάθμευσης κι είστε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή θα έχετε πρόβλημα.
Διαμέρισμα - σύγχρονες κατασκευές

Αν ζείτε σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο οι πιθανότητες λένε ότι είναι πολύ πιο εύκολο και οικονομικό να βρείτε ένα διαμέρισμα που θα καλύπτει τις βασικές σας ανάγκες, παρά κάποιο άλλο είδος κατοικίας. Οι σύγχρονες κατασκευές εξαλείφουν τα περισσότερα μειονεκτήματα των διαμερισμάτων και ένα διαμέρισμα σε μια καλή τοποθεσία είναι πάντα μια πολύ καλή επενδυτική επιλογή.

Συμβουλευτείτε μας

Αν θέλετε περισσότερες ιδέες και συμβουλές για να φτιάξετε τον δικό σας προσωπικό χώρο επικοινωνήστε μαζί μας.

Add Your Heading Text Here

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT