Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Art Déco

Lifestyle και κατοικία

Ο όρος Art Déco, που σημαίνει «Διακοσμητική Τέχνη», αναφέρεται σε ένα διεθνές καλλιτεχνικό κίνημα, το οποίο άκμασε διεθνώς κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του ’30 και του ’40 και στη συνέχεια ατόνησε μετά την εποχή του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Η νέα αυτή τεχνοτροπία προβλήθηκε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση «Σύγχρονων Διακοσμητικών και Βιομηχανικών Τεχνών»  (“Exposition Internationale des arts decoratifs et industriels modernes”) του Παρισιού το 1925, την οποία επισκέφτηκαν δεκαέξι εκατομμύρια πολίτες από όλη την Ευρώπη. 

Art Déco - Διακοσμητική Τέχνη

Η τεχνοτροπία της Art Déco έσπασε κάθε δεσμό με την επικρατούσα τότε «Νέα Τέχνη» (Art Nouveau) και αναζήτησε μία νέα έκφραση στην αρχιτεκτονική, τη ζωγραφική και τις γραφικές τέχνες. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι ότι συνδύαζε μοντέρνα στυλ με εκλεκτή δεξιοτεχνία και πλούσια υλικά. Κατά τη διάρκεια της ακμής του, αντιπροσώπευε την πολυτέλεια, την αίγλη, την πληθωρικότητα και την πίστη στην κοινωνική και τεχνολογική πρόοδο.

Το στυλ Art Déco επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την προ-μοντέρνα τέχνη από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920. Υπήρχε επίσης λαϊκό ενδιαφέρον για την αρχαιολογία, λόγω των ανασκαφών στην Πομπηία και την Τροία. Έτσι, καλλιτέχνες και σχεδιαστές ενσωμάτωσαν μοτίβα από την αρχαία Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Ελλάδα, Ρώμη, Ασία, κεντρική Αμερική και Ωκεανία. Η Déco επηρεάστηκε επίσης από διαφορετικά κινήματα τέχνης που κυμαίνονται από τον κυβισμό έως τον φουτουρισμό.

YOUR HOME SOLD by Canopus Brokers

Δεν είμαστε ένα συνηθισμένο μεσιτικό γραφείο και κάνουμε πολλά πράγματα διαφορετικά. Ανακαλύψτε τις υπηρεσίες μας και μάθετε γιατί να συνεργαστείτε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί σχετικά με τα ακίνητα.

Art Déco - Χρώματα και μοτίβα

Χρώματα και μοτίβα

Τα χρώματα που επικρατούν σε μεγάλο βαθμό στο συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης είναι γενικά αρκετά σκούρα, είτε κρύα όπως το μπλε της πάπιας και το πράσινο του πεύκου, είτε πιο ζεστά με το παλαιωμένο ροζ και το μπορντό. Αυτές οι παλέτες μπορούν να αναμειχθούν για περισσότερες αντιθέσεις. Οι πινελιές από χρυσό είναι απαραίτητες για την κομψή πλευρά του στυλ Art Deco. Όσον αφορά τις υφές, το βελούδο είναι βασικό στοιχείο του και το συναντάμε στα καθίσματα, όπως η πολυθρόνα και ο καναπές, οι κουρτίνες και τα μαξιλάρια. Το μάρμαρο είναι επίσης παρόν για την κομψή, ευγενή και διαχρονική πλευρά του. Τα μοτίβα είναι χαρακτηριστικά του στυλ Art Deco, εμπνευσμένα από την αρχιτεκτονική, διαθέτοντας μοναδικές μορφές. Συνεπώς, ο κατάλληλος συνδυασμός για έναν χώρο στον οποίο επικρατεί η Art Deco είναι το βελούδο με χρυσό ορείχαλκο. Το βελούδο φέρνει ζεστασιά και απαλότητα, ενώ ο χρυσός ορείχαλκος προσφέρει φως και την αίσθηση πλούτου στο χώρο.

Η Art Deco ήταν ένα διεθνές στυλ που μπορούσε να προσαρμοστεί σε ανθρωπογενή αντικείμενα. Ο στόχος ήταν πάντα να πετύχει μονολιθική εμφάνιση με εφαρμοσμένα διακοσμητικά μοτίβα. Το κίνημα Art Deco επηρέασε σημαντικά πολλούς αρχιτέκτονες και ήταν ο θεμέλιος λίθος για εξαιρετικά επιτεύγματα.

Συμβουλευτείτε μας

Αν θέλετε περισσότερες ιδέες και συμβουλές για να φτιάξετε τον δικό σας προσωπικό χώρο επικοινωνήστε μαζί μας.

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT