Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Μεσιτικό Γραφείο Φιλοθέη

Καλώς ήρθατε στο καλύτερο μεσιτικό γραφείο για την πώληση του ακινήτου / κατοικίας σας στη Φιλοθέη. Εδώ θα ανακαλύψετε πολλές νέες πληροφορίες για την περιοχή και θα μάθετε τους λόγους για τους οποίους η ενοικίαση ή πώληση της κατοικίας σας αποτελεί ευκαιρία. Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, στείλτε μας το μήνυμά σας, ή κλείστε ένα ραντεβού για να σας βοηθήσουμε να ενοικιάσετε ή να πουλήσετε το ακίνητο σας.

Η πλούσια κηπούπολη της Αθήνας

Η περιοχή της Φιλοθέης βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της περιφέρειας Αττικής και υπάγεται στο δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού. Καταλαμβάνει έκταση 2,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αριθμεί σύμφωνα με την τελευταία απογραφή τους 7.310 κατοίκους. Απέχει 7 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και εκτείνεται στην βορειοανατολική πλευρά των Τουρκοβουνίων. Στο βόρειο τμήμα της συνορεύει με τις περιοχές της Νέας Ιωνίας και του Αμαρουσίου, στο νότιο με το Παλαιό Ψυχικό, δυτικά με το Γαλάτσι και ανατολικά με το Χαλάνδρι. Η Φιλοθέη χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «Κηπούπολη», γεγονός που αιτιολογείται από την έντονη πράσινη εικόνα της, σε συνδυασμό με διάφορες εγκαταστάσεις που διαθέτει, όπως γήπεδα, άλση, στίβος, λέσχη προσκόπων κ.α. Χαρακτηριστικό της περιοχής είναι, επίσης, και το γνωστό σε όλους ρέμα της Φιλοθέης, το οποίο ξεκινάει από την λεωφόρο Κηφισίας, διασχίζει όλη την περιοχή και συμβάλλει με το ρέμα του Χαλανδρίου στα σύνορα με τη Νέα Ιωνία. Συγκοινωνιακά η περιοχή εξυπηρετείται από διάφορες λεωφορειακές γραμμές, μέσω των οποίων συνδέεται με διπλανούς και όχι μόνο δήμους.

Ψάχνετε Εξειδικευμένο Μεσίτη για το ακίνητό σας στη Φιλοθέη;

Αν ενδιαφέρεστε για πώληση ακινήτου στη Φιλοθέη, χρειάζεστε τους ειδικούς της περιοχής που με απόλυτο επαγγελματισμό θα εκτιμήσουν σωστά την αξία του ακινήτου σας, θα το προβάλλουν διακριτικά σε αξιολογημένους μόνο αγοραστές και θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ιστορία της Φιλοθέης

Το 1920 η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος επέλεξε την περιοχή της Φιλοθέης ώστε να εγκατασταθούν εκεί οι υπάλληλοί της. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1934, η περιοχή αποσπάται από τον δήμο Χαλανδρίου ως κοινότητα Νέας Αλεξάνδρειας. Στις αρχές του αιώνα Αιγύπτιοι είχαν αγοράσει εκτάσεις με σκοπό να δημιουργήσουν ομώνυμο οικισμό, σχέδιο το οποίο δεν υλοποιήθηκε τελικά. Η περιοχή μετονομάστηκε σε κοινότητα Φιλοθέης το 1936, ονομασία που προήλθε από την κρύπτη της Αγίας Φιλοθέης, η οποία ανακαλύφθηκε στην περιοχή κατά τη διαδικασία εξόρυξης κοκκινόπετρας που προοριζόταν για τα σπίτια της περιοχής.

Καλύτερο μεσιτικό Γραφείο Φιλοθέη - Αγία Φιλοθέη
Μεσιτικό Γραφείο Φιλοθέη - Πλατεία Δροσοπούλου Φιλοθέη

Ο σχεδιασμός και η ανοικοδόμηση της πόλης στηρίχθηκε σε Αγγλικά πρότυπα, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία μιας κηπούπολης. Με σκοπό, λοιπόν, τη δημιουργία ενός όμορφου και ήσυχου προαστίου με πλούσιο πράσινο, δημιουργήθηκαν χώροι κοινής ωφέλειας, καθώς και δύο μικρές αγορές πέραν τον οποίων δεν επιτρεπόταν οποιοδήποτε άλλο είδος επαγγελματικής στέγης, διασφαλίζοντας έτσι τον αμιγώς οικιστικό χαρακτήρα της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φιλοθέη δεν είχε το πράσινο που διαθέτει σήμερα, καθώς ήταν ένας ξερότοπος με λίγους θάμνους και με ενέργειες του Συνεταιρισμού φυτεύτηκαν χιλιάδες δέντρα που της έδωσαν τη σημερινή της όψη. Τέλος, η Φιλοθέη φαίνεται να κατοικούνταν από την αρχαιότητα, καθώς υπάρχουν ευρήματα από το 300 π.Χ., ενώ βρέθηκαν και ερείπια Ρωμαϊκής έπαυλης, αλλά και το Αδριάνειο υδραγωγείο, στα σύνορα με τη Νέα Ιωνία.

Εκπαίδευση, Αθλητισμός, Αγορά

Στη Φιλοθέη λειτουργούν σχολεία όλων των βαθμίδων, νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο. Επίσης, θα βρείτε και το Πολιτιστικό Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Καρύδη». Το οίκημα αποτέλεσε κατοικία του Γεώργιου Καρύδη, ανώτερου στελέχους της Εθνικής Τράπεζας και λάτρη της τέχνης, το οποίο κληροδότησε τη δεκαετία του ’90 στον Δήμο. Η Φιλοθέη δεν στερείται αθλητικών εγκαταστάσεων και διαθέτει το “Εθνικό Στάδιο Φιλοθέης” για στίβο, το Δημοτικό Γυμναστήριο “Σ. Κυριακίδης”, το πασίγνωστο σε όλους “Γήπεδο Τένις Φιλοθέης” καθώς και το “Κέντρο Νεότητας”. Όλα βρίσκονται στην οδό Καλλιγά, πρώτη παράλληλη της Λεωφ. Καποδιστρίου, που αποτελεί και το βόρειο όριο της Φιλοθέης. Η περιοχή, όπως είναι γνωστό, δεν φημίζεται για την αγορά της, αφού οι επαγγελματικές χρήσεις είναι ελάχιστες και συγκεντρώνονται κυρίως κατά μήκος της Καποδιστρίου. Όμως, εκεί θα βρείτε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, τρόφιμα, γιατρούς, τράπεζες, καύσιμα, κλπ, ενώ πολύ κοντά βρίσκονται και μεγάλα εμπορικά κέντρα που μπορείτε να προμηθευτείτε τα πάντα.

Μεσιτικές Υπηρεσίες για Πωλήσεις Κατοικιών στη Φιλοθέη

Το μεσιτικό γραφείο μας εξυπηρετεί την περιοχή της Φιλοθέης και παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους απαιτητικούς πελάτες μας που διαθέτουν προς πώληση πολυτελή και ακριβά ακίνητα. Ανακαλύψτε το πλήρες πακέτο υπηρεσιών μας.

Αντικειμενικές αξίες ακινήτων στη Φιλοθέη

Όπως είναι φυσιολογικό και καθώς η Φιλοθέη αποτελεί μια ακριβή περιοχή της Αθήνας, λόγω του ιδιαίτερου φυσικού τοπίου, της ασφάλειας, της ησυχίας και του υψηλού επιπέδου διαβίωσης που προσφέρει στους κατοίκους της, οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στη Φιλοθέη είναι αρκετά υψηλές σε σύγκριση πάντα και με τους όμορους δήμους, π.χ. της Νέας Ιωνίας, του Γαλατσίου, ή του Αμαρουσίου. Έτσι, η χαμηλότερη αντικειμενική αξία είναι στα 2.750 €/m2 και αναφέρεται στη ζώνη της Λεωφ. Καποδιστρίου, ενώ στο “κέντρο” της πόλης, η αξία ανεβαίνει στα 3.800 €/m2. Στα πιο ψηλά σημεία της Φιλοθέης που διαθέτουν και πολύ ωραία θέα και προσανατολισμό, καθώς βρίσκονται στην ανατολική πλαγιά των Τουρκοβουνίων, οι αξίες ανεβαίνουν και κυμαίνονται ανάμεσα στα 3.950 – 4.250 € /m2 (Q4/2023). Μάθετε στη σελίδα μας Μεσιτικό Γραφείο Ψυχικό τις αντικειμενικές αλλά και εμπορικές αξίες του Ψυχικού.

Εμπορικές αξίες ακινήτων στη Φιλοθέη

Οι εμπορικές αξίες ακινήτων στη Φιλοθέη είναι αρκετά υψηλές καθώς απευθύνονται σε αγοραστές με πολύ υψηλά εισοδήματα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και ευκαιρίες που μπορεί να ανακαλύψει κάποιος αν απευθυνθεί σε κάποιο σοβαρό μεσιτικό γραφείο της Φιλοθέης, όπως η YOUR HOME SOLD™. Η προσφορά ακινήτων προς πώληση αυτή την περίοδο (Q4/2023) είναι σχετικά καλή, με το 50% περίπου να είναι διαμερίσματα, το 30% μονοκατοικίες και το 20% μεζονέτες σε συγκρότημα. Αρχίζοντας από πάνω προς τα κάτω, μια πολυτελής μονοκατοικία 10ετίας, σε εξαιρετικό σημείο μπορεί να ξεπεράσει τα 15.000 €/m2, ενώ μια παλαιά, άνω των 50 ετών, που χρήζει ολικής ανακαίνισης και βρίσκεται κοντά στις κεντρικές λεωφόρους που οριοθετούν την περιοχή, κοστίζει μόλις 2.500 €/m2.

Μεσιτικό Φιλοθέη - Άποψη της Φιλοθέης

Αυτή η τεράστια διαφορά στις τιμές καταδεικνύει και την στρέβλωση της αγοράς σε ορισμένες περιοχές, όπου κάποια ακίνητα μπορεί να είναι εξαιρετικά υπερτιμημένα από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ κάποια άλλα εξαιρετικά υποτιμημένα από τους “μεσίτες” που τα προωθούν. Έτσι, σε όποια θέση και να βρίσκεστε, είτε του πωλητή είτε του αγοραστή, θα πρέπει να επιλέξετε με μεγάλη προσοχή τους επαγγελματίες που θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν με επιτυχία μια συναλλαγή τόσο μεγάλης αξίας και τεράστιας σημασίας και για τις δύο πλευρές.

Μια άλλη εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή σε τύπο κατοικίας είναι οι μεζονέτες. Αναλόγως παλαιότητας, κατάστασης και τοποθεσίας, οι τιμές ξεκινούν από 2.700 €/m2 και μπορούν να αγγίξουν και τα 11.500 €/m2.

Τέλος, στην αγορά των διαμερισμάτων στη Φιλοθέη οι τιμές κυμαίνονται ανάμεσα στα 2.500 €/m2 για τα ακίνητα παλαιότητας και στα 10.000 €/m2 για νεόδμητα.

Τα προς ενοικίαση ακίνητα στη Φιλοθέη δεν είναι ιδιαίτερα πολλά, όμως καλύπτουν άνετα τη ζήτηση λόγω των υψηλών τιμών τους. Ένα ισόγειο με παλαιότητα σε όχι ιδαίτερα καλό location θα σας κοστίσει περίπου 10-12 €/m2, ενώ ένα σύγχρονο διαμέρισμα σε πολύ καλή τοποθεσία 18-25 €/m2.

Κριτικές Πελατών

Fotis Xaritos
Fotis Xaritos
Read More
Εξαιρετικές μεσιτικεσ υπηρεσιες σε αγορά ακινήτου.
levani bakhturidze
levani bakhturidze
Read More
Eξαιρετικοι επαγγελματιες!!!
Νικόλ Ρούσσου
Νικόλ Ρούσσου
Read More
Liana Makropoulou
Liana Makropoulou
Read More
Athina Stai
Athina Stai
Read More
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
Read More
apostolis paschalakis
apostolis paschalakis
Read More
Elina Domestichou
Elina Domestichou
Read More
Mike Marselos
Mike Marselos
Read More
Νικόλαος Χριστοδουλου
Νικόλαος Χριστοδουλου
Read More
Ευγενία Σιγάλα
Ευγενία Σιγάλα
Read More
nektarios pap
nektarios pap
Read More
Nikos Mavraganis
Nikos Mavraganis
Read More
ελευθερία πανάγου
ελευθερία πανάγου
Read More
Tatiana Ioannidou
Tatiana Ioannidou
Read More
Hara Vel
Hara Vel
Read More
Andreas Andreou
Andreas Andreou
Read More
Smaragda Roussou
Smaragda Roussou
Read More
George Mitsanis
George Mitsanis
Read More
Danai Papagianni
Danai Papagianni
Read More

Έχετε απορίες;

Για οποιαδήποτε κτηματομεσιτική σας ανάγκη, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το καλύτερο μεσιτικό γραφείο της περιοχής YOUR HOME SOLD™. Είτε πρόκειται για την αγορά ή μίσθωση ενός ακινήτου στη Φιλοθέη, είτε για πώληση ή εκμίσθωση, επικοινωνήστε μαζί μας κι ένας Επαγγελματίας Μεσίτης θα βρεθεί δίπλα σας άμεσα. 

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT