Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Μεζονέτα τι είναι;

Lifestyle και κατοικία

Η μεζονέτα αποτελεί έναν πολύ διαδεδομένο τύπο κατοικίας στην Ελλάδα, ο οποίος αποτελείται από δύο ή περισσότερα επίπεδα και συνήθως βρίσκεται σε κτίρια διαμερισμάτων (πολυκατοικίες), ή σε συγκροτήματα κατοικιών η μία δίπλα στην άλλη (μεσοτοιχία), αλλά μπορεί επίσης να είναι και εντελώς ανεξάρτητη κατοικία με δικό της κήπο ή αυλή, εντός ενός οικοπέδου, οπότε προσομοιάζει στην μονοκατοικία.

Μεζονέτα τι είναι

Προέλευση λέξης μεζονέτα

Το πρώτο και κύριο επίπεδο της μεζονέτας, στο οποίο βρίσκεται συνήθως η κεντρική είσοδος, μπορεί να αποτελείται από σαλόνι, κουζίνα τραπεζαρία και W.C. επισκεπτών, ενώ το δεύτερο επίπεδο περιλαμβάνει τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια, ή και χώρο γραφείου. Επιπλέον πολλές φορές διαθέτουν υπόγειο ή ημιυπόγειο χώρο, γνωστό και ως play room, σοφίτα και γκαράζ. Οι μεζονέτες γενικά είναι μεγαλύτερες από τα διαμερίσματα και προσφέρουν περισσότερο χώρο και ανεξαρτησία στους κατοίκους τους. Τέλος, ο όρος μεζονέτα προέρχεται από τη γαλλική λέξη “mezzanine”, που σημαίνει ημιώροφος – ενδιάμεσο επίπεδο.

Το καλύτερο μεσιτικό γραφείο της Αθήνας

Μεσιτικό Αθήνα: Το σπίτι σας αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής σας, τόσο οικονομικά όσο και συναισθηματικά. Με εκατοντάδες επιτυχημένες πωλήσεις στο ενεργητικό μας, μπορείτε να μας εμπιστευτείτε περισσότερο από τον καθένα.

Μεζονέτα προέλευση λέξης

Πλεονεκτήματα Μεζονέτας

Η μεζονέτα σαν κατοικία έχει πολλά πλεονεκτήματα.

  • Οι μεζονέτες συνήθως έχουν μεγαλύτερο χώρο σε σύγκριση με ένα απλό τυπικό διαμέρισμα.
  • Καθώς τα υπνοδωμάτια και οι προσωπικοί χώροι βρίσκονται συνήθως στο πάνω επίπεδο, οι κάτοικοι μπορούν να έχουν μεγαλύτερη ιδιωτικότητα και ησυχία.
  • Λόγω των πολλαπλών επιπέδων, οι μεζονέτες προσφέρουν περισσότερη ευελιξία στο σχεδιασμό του εσωτερικού χώρου, επιτρέποντας στους κατοίκους να προσαρμόσουν τον χώρο στις δικές τους ανάγκες.
  • Ανάλογα με τον σχεδιασμό τους και την τοποθέτησή του εντός του οικοπέδου, μπορούν να προσδώσουν την αίσθηση της μονοκατοικίας, χωρίς όμως να κοστίζουν τόσο ακριβά.
  • Τις περισσότερες φορές διαθέτουν κάποια μικρή αυλή ή κήπο, οπότε προσφέρουν και χώρο αναψυχής για παιχνίδι, συναντήσεις, BBQ, κλπ.

Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Real Estate

Δεν είμαστε ένα συνηθισμένο μεσιτικό γραφείο και κάνουμε πολλά πράγματα διαφορετικά. Ανακαλύψτε τις υπηρεσίες μας και μάθετε γιατί να συνεργαστείτε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί σχετικά με τα ακίνητα.

Μειονεκτήματα Μεζονέτας

Βέβαια υπάρχουν και μερικά μειονεκτήματα που θα πρέπει να συνυπολογίσει ο υποψήφιος αγοραστής.

  • Τις περισσότερες φορές η αγορά μιας μεζονέτας είναι ακριβότερη σε σύγκριση με την αγορά ενός κλασσικού διαμερίσματος ενός επιπέδου εντός μιας πολυκατοικίας.
  • Επειδή οι μεζονέτες έχουν από δύο επίπεδα και πάνω, οι κάτοικοι πρέπει να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν σκάλες, πράγμα που μπορεί να είναι δύσκολο ή για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, ειδικά αν δεν υπάρχει ανελκυστήρας.
  • Λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους τους και των πολλαπλών επιπέδων, οι μεζονέτες μπορεί να έχουν υψηλότερα έξοδα συντήρησης σε σύγκριση με τα συνήθη διαμερίσματα εντός μια πολυκατοικίας.
  • Αν οι μεζονέτες εντός ενός συγκροτήματος εφάπτονται μεταξύ τους και μοιράζονται την μεσοτοιχία, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα θορύβου από τους γείτονες, όπως και σε ένα διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας.
Μεζονέτα τι σημαίνει

Γενικά στην Ελλάδα η μεζονέτα σε συγκρότημα κατοικιών είναι μια πολύ διαδεδομένη και επιθυμητή επιλογή κατοικίας, απευθύνεται όμως σε άτομα και οικογένειες με ανάγκη για αρκετούς χώρους, ανεξαρτησία, και παράλληλα με την οικονομική άνεση για την απόκτηση και συντήρησή της. Αν σας ενδιαφέρει η πώληση ή αγορά μιας μεζονέτας, το μεσιτικό Μαρούσι και το μεσιτικό Κηφισιά θα καλύψουν όλες τις ανάγκες σας στα Βόρεια Προάστια.

Συμβουλευτείτε μας

Αν θέλετε περισσότερες ιδέες και συμβουλές για να φτιάξετε τον δικό σας προσωπικό χώρο επικοινωνήστε μαζί μας.

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT