Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Ο νέος Κτηματομεσίτης και η σημασία της ορθής διαχείρισης των οικονομικών του

Σύμβουλος Ακινήτων - Οικονομική διαχείριση

Ένα κοινό και συγκλονιστικό στατιστικό στοιχείο στον κλάδο των ακινήτων, είναι ότι περίπου το 85% με 90% των κτηματομεσιτών αποχωρούν μέσα στα πρώτα 5 χρόνια ενασχόλησής τους στη βιομηχανία. Αυτό σημαίνει ότι αν βρίσκεστε σε μια φάση εισόδου στο χώρο του real estate μαζί με άλλα 10 άτομα, σχεδόν 9 από αυτά δεν θα εργάζονται μαζί σας 5 χρόνια αργότερα. Ελπίζοντας να ελαχιστοποιήσουμε αυτό το πολύ κακό ποσοστό, εξετάζουμε εδώ τον πρώτο λόγο για τον οποίο οι κτηματομεσίτες αποτυγχάνουν, καθώς και το πώς μπορείτε να αποφύγετε αυτά τα ζητήματα και να παραμείνετε επιτυχημένοι στον κλάδο των ακινήτων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και το σχετικό video στην ενότητα για Επαγγελματίες Συμβούλους Ακινήτων στο video blog μας.

Εγγραφείτε στο κανάλι της YOUR HOME SOLD by CANOPUS BROKERS™ για να λαμβάνετε ενημερώσεις για κάθε νέο video που ανεβαίνει.

Αποτυχία στην οικονομική διαχείριση

Οι νόμιμοι σύμβουλοι ακίνητης περιουσίας είναι ανεξάρτητοι ελεύθεροι επαγγελματίες και όχι μισθωτοί. Αυτό σημαίνει ότι είστε ο CEO της επιχείρησής σας, ακόμα κι αν συνεργάζεστε με μια εταιρία ή ένα κτηματομεσιτικό γραφείο, όπως η YOUR HOME SOLD by CANOPUS BROKERS™.

Σημαίνει επίσης, ότι ενώ μερικές εταιρίες παρέχουν δωρεάν υλικό μάρκετινγκ ή διαφήμιση, ως επί το πλείστον, αναμένεται να είστε σε θέση να χρηματοδοτήσετε τη δική σας επιχείρηση. Συνήθως, ένας νόμιμος κτηματομεσίτης ξοδεύει ετησίως τουλάχιστον 5.000 €, ενώ οι κορυφαίοι του χώρου μπορεί να ξοδεύουν τα διπλάσια ή και τριπλάσια, έχοντας παράλληλα και κορυφαίες επιδόσεις. Τα έξοδα αυτά καλύπτουν τα πάντα, από ασφάλιση υγείας και σύνταξη, μέχρι κόστος δημιουργίας πελατολογίου, CRM, μάρκετινγκ, διαφήμιση, έξοδα κίνησης, κλπ.

Οι κτηματομεσίτες, λοιπόν, αποτυγχάνουν όταν δεν υπολογίζουν σωστά αυτά τα τρέχοντα έξοδα καθώς και τις προμήθειες επί των πωλήσεων που έχουν συμφωνηθεί με την εταιρία ή το γραφείο τους. Για παράδειγμα, ένας Agent μπορεί να έχει μια παραγωγή 50.000 € ετησίως και να προσαρμόσει ανάλογα τον τρόπο ζωής του, όταν η προμήθειές του θα είναι ανάμεσα στα 25.000 € (50%) έως και 40.000 € (80%), και αυτά προ φόρων.

Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μέσος χρόνος για την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας πώλησης, από την προσφορά και το κλείσιμο μέχρι την υπογραφή των συμβολαίων, μπορεί να διαρκέσει μεταξύ 30 και 180 ημερών, τα έσοδά σας μπορεί να είναι πιο σποραδικά, από μια τυπική μισθωτή υπαλληλική θέση, ειδικά όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά στον κλάδο και δεν υπάρχει μια συνεχής ροή συμφωνιών.

Πως να ξεπεράσετε αυτήν την πρόκληση ;

Πρέπει να έχετε ένα μαξιλάρι ασφαλείας 3.000 € –  5.000 € ώστε να στηριχθείτε οικονομικά μέχρι την πρώτη συμφωνία. Υπό προϋποθέσεις, αυτό το μαξιλάρι ασφαλείας μπορεί να σας το προσφέρει η YOUR HOME SOLD by CANOPUS BROKERS™ με τη μορφή χρηματοδότησης.

Πριν, λοιπόν, βουτήξετε στα βαθιά, είναι σημαντικό να έχετε ένα σωσίβιο ώστε να είστε άνετοι ενώ ακόμα βρέχετε τα πόδια σας. Έτσι, ενώ ακόμα θα εκπαιδεύεστε και θα μαθαίνετε τις διαδικασίες και τα μυστικά του επαγγέλματος, δεν θα άγχεστε να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας περιμένοντας την πρώτη σας προμήθεια στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές παρακολούθησης εξόδων και εσόδων, ακόμα και για κινητές συσκευές, οι οποίες, κατά την άποψή μας, είναι 100% απαραίτητες στον σύγχρονο επαγγελματία. Η πλήρης κατανόηση της προέλευσης των χρηματικών εισροών και εκροών είναι το κλειδί για την οικοδόμηση της επιχείρησής σας και θα σας καταστήσει εξαιρετικά κερδοφόρους στον κλάδο των ακινήτων.

ΝΕΟ !!! May / 2024

Δημιουργήσαμε πρώτοι τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα τον οποίο μπορείτε να λάβετε ΔΩΡΕΑΝ απλά εισάγοντας το email σας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

Τοπικοί Σύνδεσμοι

Share it:

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT