Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Μεσιτικό Γραφείο Κυψέλη

Καλώς ήρθατε στο καλύτερο μεσιτικό γραφείο για την πώληση του ακινήτου / κατοικίας σας στην Κυψέλη. Εδώ θα ανακαλύψετε πολλές νέες πληροφορίες για την περιοχή και θα μάθετε τους λόγους για τους οποίους η ενοικίαση ή πώληση της κατοικίας σας αποτελεί ευκαιρία. Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, στείλτε μας το μήνυμά σας, ή κλείστε ένα ραντεβού για να σας βοηθήσουμε να ενοικιάσετε ή να πουλήσετε το ακίνητο σας.

Η περιοχή της Κυψέλης υπάγεται στον δήμο Αθηναίων και αριθμεί με βάση την τελευταία απογραφή του 2021 περίπου 65.000 κατοίκους. Βρίσκεται βόρεια του Πεδίου του Άρεως και ανατολικά της Οδού Πατησίων και συνορεύει με τον δήμο Γαλατσίου. Θεωρείται μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του δήμου Αθηναίων και χωρίζεται στις συνοικίες Άνω Κυψέλη, Κυψέλη και Νέα Κυψέλη. Η Άνω Κυψέλη συνορεύει με το Γαλάτσι, και η Νέα Κυψέλη με το Αττικό Άλσος και το Πολύγωνο.

Η ονομασία της περιοχής έχει τις ρίζες της στον μεσαίωνα, όπου εμφανιζόταν ως «Διψέλι» ή «Γυψέλι» ως τα μέσα του 19ου αιώνα. Με την πάροδο του χρόνου όμως, επικράτησε η ονομασία «Κυψέλη» από το «Γυψέλη», όνομα το οποίο πιθανώς να προερχόταν από το πλήθος των γυπών που εμφανίζονταν στα γειτονικά Τουρκοβούνια.

Η Κυψέλη μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, αποτελούσε εξοχική περιοχή με αγροκτήματα και αγροικίες. Μετά το 1930 ξεκίνησε η αστική ανάπτυξη και οι πολυκατοικίες και οι μονοκατοικίες που κατασκευάστηκαν είχαν επιρροές από διεθνή κινήματα της εποχής, όπως ο μοντερνισμός, η σχολή Μπαουχάους και η Art Deco.

Ψάχνετε Εξειδικευμένο Μεσίτη για το ακίνητό σας στην Κυψέλη;

Όταν πρόκειται για το σημαντικότερο περιουσιακό σας στοιχείο θα εμπιστευτείτε τον οποιονδήποτε; Αν θέλετε να πουλήσετε ή να εκμισθώσετε ακίνητο στην Κυψέλη, επιλέξτε το καλύτερο μεσιτικό γραφείο της περιοχής για εγγυημένα αποτελέσματα.

Ιστορία

Μέχρι το 1970 η Κυψέλη αποτελούσε περιζήτητη γειτονιά και προσέλκυε κατοίκους από την μεσοαστική και μεγαλοαστική τάξη. Λίγα χρόνια αργότερα, όμως, λόγω της έλλειψης πρασίνου και ελεύθερων χώρων, της πυκνής δόμησης, αλλά και της βεβαρημένης ατμόσφαιρας και κυκλοφορίας, μεγάλος αριθμός κατοίκων μετακινήθηκε, κυρίως, στα βόρεια προάστια. Από το 1980 και μετά, πολλοί οικονομικοί μετανάστες άρχισαν να νοικιάζουν φτηνά τα μικρά διαμερίσματα των πολυκατοικιών, με αποτέλεσμα οι παλιοί κάτοικοι της περιοχής να αρχίσουν σιγά – σιγά να φεύγουν και αυτοί προς άλλες πιο αναβαθμισμένες και άνετες περιοχές. Έτσι η περιοχή άρχισε να απευθύνεται στα χαμηλότερα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα.

Μεσιτικό Γραφείο Κυψέλη - Πλατεία Κυψέλης
Μεσιτικό Γραφείο Κυψέλη - Οδός Κυψέλης στην Κυψέλη

Συγκοινωνίες

Συγκοινωνιακά η Κυψέλη εξυπηρετείται από πολλά δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ, καθώς και από τη γραμμή 1 του μετρό στη στάση Βικτώρια, η οποία απέχει 6 λεπτά με λεωφορείο από την κεντρική πλατεία της Κυψέλης. Μελλοντικά η περιοχή θα εξυπηρετείται και από τη νέα γραμμή 4 του μετρό σε τρεις νέους σταθμούς: «Κυψέλη», που θα βρίσκεται στην πλατεία Κυψέλης, «Ελικώνος», στα σύνορα Άνω Κυψέλης με Γαλάτσι, και «Δικαστήρια» στην οδό Ευελπίδων. Στη σελίδα Μεσιτικό Γραφείο Γαλάτσι θα βρείτε πολλές πληροφορίες για την ομώνυμη περιοχή.

Ενδιαφέροντα στην Κυψέλη

Χαρακτηριστικά σημεία της περιοχής είναι η Πλατεία Κυψέλης, ή αλλιώς Πλατεία Κανάρη, η οποία αποτελεί και το κέντρο της, καθώς και ο ξακουστός πεζόδρομος της Φωκίωνος Νέγρη. Το όνομα της οδού προέρχεται από τον πρώτο πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, Φωκίωνα Νέγρη, ο οποίος γεννήθηκε στην Πόλη το 1846 και πέθανε στην Αθήνα το 1928.

Στην Κυψέλη θα βρείτε μια εμπορική αγορά που θα καλύψει όλες τις βασικές σας ανάγκες, θέατρα και κινηματογράφους και σχολεία όλων των βαθμίδων. Ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν και μια ανάσα πρασίνου μπορεί να βρει κάποιος στο στο Πεδίο Άρεως, ή στο κοντινό άλσος Πολυγώνου. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Πολύγωνο, δείτε την εξειδικευμένη σελίδα μας Μεσιτικό Γραφείο Πολύγωνο.

Μεσιτικές Υπηρεσίες για Πώληση Ακινήτου στην Κυψέλη

Το μεσιτικό μας γραφείο για την Κυψέλη παρέχει στο σύνολο των υπηρεσιών που αφορούν στην ακίνητη περιουσία σας και με την εμπειρία μας και την άριστη γνώση του αντικειμένου, μπορούμε να δώσουμε λύσεις εκεί που όλοι οι άλλοι αποτυγχάνουν.

Αξίες ακινήτων στην Κυψέλη

Όπως θα ήταν αναμενόμενο, στην περιοχή της Κυψέλης η προσφορά ακινήτων είναι αρκετά μεγαλύτερη από τη ζήτηση (Q1/2024). Αυτό έχει σαν συνέπεια την πτώση των τιμών των ακινήτων και προς ενοικίαση και προς πώληση. Η πλειοψηφία του αποθέματος ακινήτων που βρίσκεται στην αγορά είναι με παλαιότητα άνω των 40 ετών και αυτό συμπιέζει ακόμα περισσότερο προς τα κάτω τις τιμές. Ενδεικτικά ένα ισόγειο ή ημιυπόγειο διαμέρισμα μπορεί να πουληθεί και κάτω από 700 €/m2, ενώ για ενοικίαση μπορείτε να βρείτε και με 4 €/m2. Εξαίρεση αποτελεί η Φωκίωνος Νέγρη, καθώς αρκετοί ξένοι επενδυτές από Κίνα, Λίβανο, Ισραήλ, κλπ, έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους, ανεβάζοντας το ενδιαφέρον για την περιοχή και συνεπώς τις αξίες.

Κορυφαίο μεσιτικό Κυψέλη - Φωκίωνος Νέγρη

Συχνές Ερωτήσεις

Οι αντικειμενικές αξίες της Κυψέλης σύμφωνα με την αναπροσαρμογή τους το 2022 είναι γενικά στα 1.650 €/m2, αλλά με την εφαρμογή των συντελεστών παλαιότητας για ακίνητα άνω των 25 ετών, θα υπολογίσετε περίπου 1.000 €/m2.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του γραφείου μας οι μέσες εμπορικές αξίες είναι περίπου στα 1.450 €/m2 για πώληση ακινήτου και στα 7 €/m2 για ενοικίαση ακινήτου. Σημειώστε ότι αναφερόμαστε σε μέση τιμή και προφανώς ανάλογα με την τοποθεσία, την ηλικία και την κατάσταση του υπό εκτίμηση ακινήτου, θα υπάρχουν αποκλίσεις.

Κριτικές Πελατών

Fotis Xaritos
Fotis Xaritos
Read More
Εξαιρετικές μεσιτικεσ υπηρεσιες σε αγορά ακινήτου.
levani bakhturidze
levani bakhturidze
Read More
Eξαιρετικοι επαγγελματιες!!!
Νικόλ Ρούσσου
Νικόλ Ρούσσου
Read More
Liana Makropoulou
Liana Makropoulou
Read More
Athina Stai
Athina Stai
Read More
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
Read More
apostolis paschalakis
apostolis paschalakis
Read More
Elina Domestichou
Elina Domestichou
Read More
Mike Marselos
Mike Marselos
Read More
Νικόλαος Χριστοδουλου
Νικόλαος Χριστοδουλου
Read More
Ευγενία Σιγάλα
Ευγενία Σιγάλα
Read More
nektarios pap
nektarios pap
Read More
Nikos Mavraganis
Nikos Mavraganis
Read More
ελευθερία πανάγου
ελευθερία πανάγου
Read More
Tatiana Ioannidou
Tatiana Ioannidou
Read More
Hara Vel
Hara Vel
Read More
Andreas Andreou
Andreas Andreou
Read More
Smaragda Roussou
Smaragda Roussou
Read More
George Mitsanis
George Mitsanis
Read More
Danai Papagianni
Danai Papagianni
Read More

Ψάχνετε μεσιτικό γραφείο στην Κυψέλη;

Το μεσιτικό γραφείο μας εξυπηρετεί την περιοχή της Κυψέλης με εξειδικευμένους συνεργάτες, άριστους γνώστες της τοπικής αγοράς και αν θέλετε να πουλήσετε ακίνητο στην Κυψέλη, επικοινωνήστε μαζί μας.

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT