Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Vintage Διακόσμηση Σπιτιού - Ρετρό Διακοσμητικό Στυλ

Lifestyle και κατοικία

Υπάρχει συζήτηση για το τι καθορίζει εάν ένα αντικείμενο είναι κατάλληλο για vintage στυλ διακόσμησης σπιτιού (ρετρό διακοσμητικό στυλ). Μερικοί βασίζονται στον ορισμό του οτιδήποτε παλιού που έχει κάποια αξία. Άλλοι θεωρούν ότι ο όρος αναφέρεται μόνο σε αντικείμενα αρκετά παλιά ώστε να έχουν «χρησιμοποιηθεί» αρκετά, αλλά όχι περισσότερο από δύο γενιές.

Vintage design - Vintage Στυλ Διακόσμησης

Vintage design

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τη δημοτικότητα του vintage design. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το φαινόμενο οφείλεται στη σπανιότητα και την κλασική αξία των αντικειμένων. Άλλοι αναφέρουν ότι ο λόγος είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας για πρωτοτυπία και νοσταλγία, που δημιουργεί μια θετική συναισθηματική έκκληση για τους ανθρώπους σε μια δεκαετία της παιδικής τους ηλικίας ή άλλη εμπειρία.

YOUR HOME SOLD by Canopus Brokers

Μεσιτικό γραφείο Αθήνα: Είμαστε οι καλύτεροι επαγγελματίες του κλάδου και με απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια θα πετύχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να πουλήσετε το ακίνητό σας άμεσα και με το μέγιστο δυνατό όφελος.

Vintage παλαιωμένα προϊόντα - Vintage Στυλ Διακόσμησης

Vintage

Η λέξη “vintage” είναι αγγλικής προέλευσης και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για να περιγράψει ένα κρασί υψηλής ποιότητας, παρασκευασμένο σε μια συγκεκριμένη χρονιά που μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητά του (Λεξικό Cambridge, 2014). Από τη δεκαετία του ’90, μέχρι και σήμερα ο όρος “vintage” συναντάται στον κόσμο της μόδας, του σχεδιασμού και της διακόσμησης.

Ένα αντικείμενο που περιγράφεται ως “vintage” πρέπει να μιλάει για την εποχή στην οποία παράχθηκε. Vintage μπορεί να σημαίνει ότι ένα αντικείμενο είναι συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, αλλά μπορεί, επίσης, να σημαίνει ότι αυτό το αντικείμενο εμφανίζει τα καλύτερα στοιχεία μιας συγκεκριμένης εποχής. Με άλλα λόγια, στα πλαίσια του όρου vintage, ένα αντικείμενο πρέπει να είναι κάπως αντιπροσωπευτικό και αναγνωρίσιμο ότι ανήκει στην εποχή που κατασκευάστηκε. Μπορούμε έτσι να συμπεράνουμε, ότι τα vintage προϊόντα είναι παλαιωμένα προϊόντα που έχουν ανανεωθεί στο σήμερα.

Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Real Estate

Δεν είμαστε ένα συνηθισμένο μεσιτικό γραφείο και κάνουμε πολλά πράγματα διαφορετικά. Ανακαλύψτε τις υπηρεσίες μας και μάθετε γιατί να συνεργαστείτε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί σχετικά με τα ακίνητα.

Χρώματα και υλικά

Συνεπώς η vintage διακόσμηση έχει κάποιους κώδικες που τη χαρακτηρίζουν. Όσον αφορά στα χρώματα, η vintage διακόσμηση στηρίζεται κατά κύριο λόγο σε ζεστές αποχρώσεις και αστραφτερούς τόνους που φτιάχνουν τη διάθεση. Το πορτοκαλί είναι το κύριο χρώμα, αλλά και το κίτρινο και το κοκκινωπό καφέ, που προσθέτουν μια ζεστασιά στο χώρο. Η απόχρωση του πράσινου «φασκόμηλο», φέρνει μια νότα φρεσκάδας και η αντίθεση δίνει ενέργεια στο δωμάτιο. Όσον αφορά στις υφές, επικρατεί το ξύλο, αλλά και άλλα υλικά. Το σκούρο, όμως, ξύλο είναι η κατάλληλη λύση για να υιοθετήσει ο χώρος το απόλυτο vintage στυλ.

Χρώματα και Υλικά - Vintage Στυλ Διακόσμησης

Για ρετρό στυλ, το πλεκτό καλάμι είναι ιδανικό και αναδεικνύει καρέκλες και έπιπλα για να τα κάνει πολύ δυνατά κομμάτια της διακόσμησης. Ταιριάζει τέλεια με το μαύρο και δίνει μια νότα ελαφρότητας. Ο ορείχαλκος, επίσης, με πλεκτό καλάμι δίνει μια νότα κομψότητας. Τον βρίσκουμε σε φωτιστικά, καθρέφτες, κορνίζες ή άλλα αντικείμενα διακόσμησης τοίχων, που αποτελούν τις εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες της vintage διακόσμησης.

Συμβουλευτείτε μας

Αν θέλετε περισσότερες ιδέες και συμβουλές για να φτιάξετε τον δικό σας προσωπικό χώρο επικοινωνήστε μαζί μας.

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT