Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Η Ζωή σε Μονοκατοικία - Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Lifestyle και κατοικία

Η μονοκατοικία είναι ένα ανεξάρτητο κτίριο κατοικίας εντός ενός οικοπέδου, ή αγροτεμαχίου, επί του οποίου κατέχει το σύνολο των χιλιοστών του. Ιδανικά δεν εφάπτεται με άλλο κτίριο όμορου οικοπέδου ή αγροτεμαχίου, όμως μπορεί και να εφάπτεται, ανάλογα το μέγεθος του ακινήτου και τους όρους δόμησης της περιοχής. Θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα διαθέτει ελεύθερο εξωτερικό χώρο, αυλή, ή κήπο και συνήθως και θέσεις στάθμευσης.

Μονοκατοικία - Lifestyle και κατοικία

Διαμόρφωση μονοκατοικίας

Η διαμόρφωση της μονοκατοικίας, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, μπορεί να είναι εξαιρετικά ποικίλη όσον αφορά τα μεγέθη και τον τρόπο σχεδίασης, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες των κατοίκων και τον προϋπολογισμό τους. Μπορεί κανείς να συναντήσει μια μονοκατοικία τόσο στο κέντρο και στα περίχωρα μεγάλων πόλεων, όσο και σε περιοχές με πληθώρα εξοχικών κατοικιών.

Η μονοκατοικία είναι κατά κανόνα μια δαπανηρή αγορά και γι’ αυτό αποτελεί μια μακροπρόθεσμη επένδυση για την οικογένεια που την αγοράζει. Ωστόσο, η ιδιοκτησία μιας μονοκατοικίας προσφέρει στους ιδιοκτήτες την ελευθερία να διαμορφώνουν το χώρο σύμφωνα με τις ανάγκες τους και να απολαμβάνουν την ιδιωτικότητα και την άνεση του δικού τους χώρου, χωρίς να εξαρτώνται από τρίτους.

Το καλύτερο μεσιτικό γραφείο της Αθήνας

Το σπίτι σας αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής σας, τόσο οικονομικά όσο και συναισθηματικά. Με εκατοντάδες επιτυχημένες πωλήσεις στο ενεργητικό μας, μπορείτε να μας εμπιστευτείτε περισσότερο από τον καθένα.

πλεονεκτήματα μονοκατοικίας

Τα πλεονεκτήματα μιας μονοκατοικίας είναι πάρα πολλά.

  • Μια μονοκατοικία προσφέρει τη μεγαλύτερη ιδιωτικότητα σε σχέση με άλλους τύπους κατοικιών. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να απολαμβάνουν τον δικό τους χώρο χωρίς να μοιράζονται τον κήπο ή τις εγκαταστάσεις με άλλους.
  • Οι μονοκατοικίες συνήθως έχουν μεγαλύτερο χώρο σε σχέση με άλλα είδη κατοικιών, π.χ. διαμερίσματα και φυσικά αυλή ή κήπο για χαλάρωση, δραστηριότητες και παιχνίδι.
  • Οι ιδιοκτήτες μιας μονοκατοικίας έχουν πλήρη αυτονομία και ελευθερία στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τον χώρο τους. Μπορούν να κάνουν αλλαγές και βελτιώσεις χωρίς να χρειάζεται να παίρνουν έγκριση από κανέναν άλλον.

Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Real Estate

Δεν είμαστε ένα συνηθισμένο μεσιτικό γραφείο και κάνουμε πολλά πράγματα διαφορετικά. Ανακαλύψτε τις υπηρεσίες μας και μάθετε γιατί να συνεργαστείτε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί σχετικά με τα ακίνητα.

Αν πρέπει να αναφέρουμε και κάποια μειονεκτήματα, αυτά θα ήταν:

  • Υψηλότερο κόστος κτήσης. Συνήθως, η αγορά μιας μονοκατοικίας απαιτεί μεγαλύτερο κεφάλαιο σε σχέση με ένα διαμέρισμα.
  • Έλλειψη επικοινωνίας. Αν η μονοκατοικία είναι σε μια απομακρυσμένη και αραιοκατοικημένη περιοχή, οι ιδιοκτήτες μπορεί να αισθάνονται απομονωμένοι ή και ανασφαλείς.
  • Κόστος συντήρησης. Οι ιδιοκτήτες μιας μονοκατοικίας είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση και τη φροντίδα του χώρου τους, συμπεριλαμβανομένων των κήπων και των εξωτερικών εγκαταστάσεων και αυτό, ανάλογα και με το μέγεθος του ακινήτου, μπορεί να είναι πολύ δαπανηρό.
μειονεκτήματα μονοκατοικίας

Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η μονοκατοικία είναι με διαφορά πρώτη στις προτιμήσεις των υποψήφιων αγοραστών. Ακόμα και όσοι διαθέτουν μικρό budget, αναζητούν να αγοράσουν μια παλιά ερειπωμένη κατοικία και να την ανακαινίσουν, ή ένα μικρό οικοδομήσιμο κομμάτι γης, παρά να βρίσκονται σε μια πολυκατοικία και να μοιράζονται χώρους και εγκαταστάσεις. Είναι κάτι που το συναντάμε πολύ συχνά, όμως η προσφορά είναι πολύ μικρότερη από την ζήτηση και γι’ αυτό οι τιμές είναι αρκετά υψηλές.

Συμβουλευτείτε μας

Αν θέλετε περισσότερες ιδέες και συμβουλές για να φτιάξετε τον δικό σας προσωπικό χώρο επικοινωνήστε μαζί μας.

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT