Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Υπηρεσίες Μηχανικού

Ο μηχανικός είναι απαραίτητος για την πώληση του ακινήτου σας

Για την ολοκλήρωση της πώλησης ενός ακινήτου, απαιτούνται, μεταξύ των λοιπών δικαιολογητικών, και η έκδοση Ενεργειακού Πιστοποιητικού, Ηλεκτρονικής Ταυτότητας και ενδεχομένως κάποια τακτοποίηση, αν πρόκειται για κτίσμα. Το γραφείο μας αναλαμβάνει την έκδοση όλων των απαραίτητων πιστοποιητικών για την πώληση του ακινήτου σας, σε σύντομο χρονικό διάστημα και με άκρως ανταγωνιστικές τιμές.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

Ενδεικτικά, εκτός των προαναφερόμενων, συντάσουμε Τοπογραφικά Διαγράμματα, αναλαμβάνουμε την υπαγωγή σε ρύθμιση αυθαίρετων κατασκευών και έρευνα φακέλου στην Πολεοδομία και όλες τις συναφείς εργασίες, με υπευθυνότητα και συνέπεια. Εξειδικευόμαστε σε δύσκολα τεχνικά ζητήματα και μπορούμε να δώσουμε τις λύσεις εκεί που όλοι οι άλλοι “σηκώνουν τα χέρια”.

Δωρεάν Οδηγός Πώλησης Ακινήτου

Δείτε στον 12σέλιδο οδηγό μας πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε να πουλήσετε το ακίνητό σας γρήγορα και στην καλύτερη τιμή, καθώς και τις υπηρεσίες που παρέχουμε.

Πουλήστε μαζί μας - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΣΧΕΔΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Τεχνικός έλεγχος για αγοραστές

Η έμπειρη ομάδα Διπλωματούχων μηχανικών μας, αναλαμβάνει την επιθεώρηση και τον πλήρη τεχνικό έλεγχο του ακινήτου που θέλετε να αγοράσετε. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε από την αρχή την πραγματική κατάσταση του ακινήτου, ώστε να υπολογίσετε τυχόν πρόσθετες δαπάνες που θα απαιτηθούν για επιδιορθώσεις, ή απαραίτητες βελτιώσεις.

Ο τεχνικός έλεγχος από έναν Διπλωματούχο μηχανικό είναι απαραίτητος στην σημαντικότερη αγορά της ζωής σας. Μόνο ένα έμπειρο “μάτι” μπορεί να διακρίνει κρυμμένες ατέλειες ή βλάβες και να σας συμβουλέψει για τις ενέργειές που πρέπει να γίνουν ώστε να αποκτήσετε, τελικά, ένα απόλυτα λειτουργικό και ασφαλές σπίτι, που θα στεγάσει την οικογένεια και τα όνειρά σας. Μην τον παραλείπετε ποτέ, καθώς το κόστος είναι αμελητέο σε σύγκριση με τα ωφέλη που θα αποκομίσετε άμεσα, αλλά και σε βάθος χρόνου.

Συχνές Ερωτήσεις

Το κόστος της τακτοποίησης αναλύεται στο τελικό πρόστιμο που θα υπολογιστεί μέσω του πληροφοριακού συστήματος του Τ.Ε.Ε. και στην αμοιβή του μηχανικού. Το ύψος του προστίμου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η κατηγορία της παράβασης, η τιμή ζώνης, τα ποσοστά τυχόν υπερβάσεων, κλπ. Η αμοιβή του μηχανικού καθορίζεται ελεύθερα μετά από συμφωνία μαζί σας, αλλά για να έχετε μια τάξη μεγέθους η ελάχιστη αμοιβή μας για μια απλή περίπτωση ενός ημιυπαίθριου χώρου ξεκινά από 300,00 € + Φ.Π.Α., εφόσον είναι διαθέσιμα όλα τα απαιτούμενα σχέδια / έγγραφα.

Με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες στο ακίνητο, ή έχουν ήδη τακτοποιηθεί και όλα τα απαιτούμενα έγγραφα είναι άμεσα διαθέσιμα από τον ιδιοκτήτη, το κόστος ξεκινά από 300.00 € + Φ.Π.Α. Το γραφείο μας αναλαμβάνει και τη συγκέντρωση / έκδοση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών σε περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμα με βάση τις ώρες απασχόλησης του μηχανικού και κόστος 75,00 € / ώρα.

Ανάλογα με το είδος του ακινήτου και την επιφάνεια το κόστος για την έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης ξεκινά από 60,00 € + Φ.Π.Α. Παρακαλούμε σημειώστε ότι για την έναρξη της προώθησης / προβολής του ακινήτου σας για πώληση / εκμίσθωση είναι υποχρεωτική η έκδοση του πιστοποιητικού σύμφωνα με τους Ν.4122/2013 & Ν.4865/2020.

Θεωρητικά ναι, πρακτικά όχι. Όπως αναφέρθηκε και στην προηγούμενη συχνή ερώτηση, η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού είναι υποχρεωτική εκ του νόμου για την έναρξη της προώθησης / προβολής ενός ακινήτου. Επιπροσθέτως η μη ύπαρξη πλήρους τεχνικού (και νομικού) φακέλου του ακινήτου προς πώληση, αποτελεί σοβαρό μειονέκτημα, υποβαθμίζει την αξία του και αποθαρρύνει τους υποψήφιους αγοραστές που θέλουν μόνο “καθαρά” και όχι “μπλεγμένα” ακίνητα, για το οποία δεν υπάρχει καμία εγγύηση και χρονοδιάγραμμα για τη μεταβίβαση τους.

Με την προϋπόθεση ότι υπάρχει διαθέσιμος τεχνικός φάκελος το κόστος ξεκινά από 200,00 € + Φ.Π.Α. για ένα τυπικό διαμέρισμα μέχρι 100 m2 και προσαυξάνεται αναλόγως για μεγαλύτερες επιφάνειες ή/και τύπους ακινήτων. Η τιμή αναφέρεται σε ελέγχους που πραγματοποιούνται εντός της μητροπολιτικής περιοχής της Αθήνας και προσαυξάνεται αναλόγως με την απόσταση και τον χρόνο μετάβασης – επιστροφής.

Ο τυπικός τεχνικός έλεγχος που διενεργεί το γραφείο μας περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:

  1. Εμβαδομέτρηση
  2. Έλεγχος για αυθαιρεσίες
  3. Έλεγχος ηλεκτρολογικών
  4. Έλεγχος υδραυλικών
  5. Έλεγχος τυχόν φθορών ή/και υγρασιών
  6. Οπτικός έλεγχος φέροντα οργανισμού
  7. Εκτίμηση κόστους επισκευών ή ανακαίνισης (αν απαιτείται ή ζητηθεί)

Τα αποτελέσματα του ελέγχου παραδίδονται στον πελάτη γραπτώς εντός 48 ωρών με υπογραφή διπλωματούχου μηχανικού.

Εξυπηρετούμε σχεδόν όλες τις περιοχές εντός του λεκανοπεδίου Αττικής. Για τις νέες περιοχές που αναλαμβάνουμε μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες στο Μεσιτικό Γραφείο Κηφισιά, στο Μεσιτικό Γραφείο Μελίσσια και στο Μεσιτικό Γραφείο Βριλήσσια.

Κριτικές Πελατών

Fotis Xaritos
Fotis Xaritos
Read More
Εξαιρετικές μεσιτικεσ υπηρεσιες σε αγορά ακινήτου.
levani bakhturidze
levani bakhturidze
Read More
Eξαιρετικοι επαγγελματιες!!!
Νικόλ Ρούσσου
Νικόλ Ρούσσου
Read More
Liana Makropoulou
Liana Makropoulou
Read More
Athina Stai
Athina Stai
Read More
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
Read More
apostolis paschalakis
apostolis paschalakis
Read More
Elina Domestichou
Elina Domestichou
Read More
Mike Marselos
Mike Marselos
Read More
Νικόλαος Χριστοδουλου
Νικόλαος Χριστοδουλου
Read More
Ευγενία Σιγάλα
Ευγενία Σιγάλα
Read More
nektarios pap
nektarios pap
Read More
Nikos Mavraganis
Nikos Mavraganis
Read More
ελευθερία πανάγου
ελευθερία πανάγου
Read More
Tatiana Ioannidou
Tatiana Ioannidou
Read More
Hara Vel
Hara Vel
Read More
Andreas Andreou
Andreas Andreou
Read More
Smaragda Roussou
Smaragda Roussou
Read More
George Mitsanis
George Mitsanis
Read More
Danai Papagianni
Danai Papagianni
Read More

Χρειάζεστε Μηχανικό;

Είτε πουλάτε και θέλετε να εκδώσετε τα απαραίτητα πιστοποιητικά, είτε αγοράζετε και χρειάζεστε έναν πλήρη τεχνικό έλεγχο, οι Διπλωματούχοι μηχανικοί του γραφείου μας διαθέτουν πάνω από 25 έτη εμπειρίας.

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT