Μεσιτικό γραφείο Κολωνάκι

Η αριστοκρατική συνοικία της Αθήνας

Το Κολωνάκι είναι η πιο αριστοκρατική γειτονιά του κέντρου της Αθήνας και οριοθετείται στον χάρτη στα νότια από τη Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, στα ανατολικά από το Μέγαρο Μουσικής, δυτικά από την Ακαδημίας και βόρεια από την οδό Σίνα, στα όρια με τη Νεάπολη Εξαρχείων.

Το πιο πολυσύχναστο και γνωστό σημείο δεν είναι άλλο από την πλατεία Κολωνακίου, της οποίας, όμως, η επίσημη ονομασία είναι πλατεία Φιλικής Εταιρείας, καθώς ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της Φιλικής Εταιρείας των Σκουφά, Τσακάλωφ, Ξάνθου, κλπ., των οποίων τα επώνυμα έχουν αποδοθεί στις κεντρικότερες οδούς της συνοικίας. Στην περιοχή όμως υπάρχει και μια άλλη, ίσως και πιο όμορφη, πλατεία, η πλατεία Δεξαμενής. Εκεί έπινε τον καφέ του Παπαδιαμάντης και ο Ελύτης. Το άγαλμα του τελευταίου κοσμεί σήμερα την πλατεία.

Μεσιτικό γραφείο Κολωνάκι

Το γραφείο μας παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε ότι αφορά στα ακίνητα, με εξειδικευμένους συνεργάτες για κάθε περίπτωση. Είτε χρειάζεστε εκτίμηση της αξίας του ακινήτου σας για να ξέρετε πόσο μπορείτε να το πουλήσετε, είτε χρειάζεστε τεχνική ή νομική υποστήριξη, είτε θέλετε να αγοράσετε ακίνητο στο Κολωνάκι, μπορείτε να μας εμπιστευτείτε.

Ονομασία Κολωνακίου

Λέγεται ότι κατά την περίοδο του Μεσαίωνα, οι κάτοικοι της περιοχής διενεργούσαν λιτανείες και ιεροτελεστίες, θυσιάζοντας ζώα, με σκοπό να αποτρέψουν επιδημίες ή συμφορές. Στα σημεία των ιεροτελεστιών όπου και κατέληγαν αυτές οι λιτανείες, οι Αθηναίοι ολοκλήρωναν τη θυσία τοποθετώντας ένα «κολωνάκι». Έτσι, λοιπόν, το Κολωνάκι ονομάστηκε έτσι λόγω ενός μαρμάρινου στύλου, ύψους περίπου δύο μέτρων και διαμέτρου 30 εκατοστών, ο οποίος βρέθηκε εκεί και στις αρχές του 20ου αιώνα, μεταφέρθηκε στην πλατεία Δεξαμενής.

Πλατεία Φιλικής Εταιρείας - Κολωνάκι
Βρετανική πρεσβεία στο Κολωνάκι

Χαρακτηριστικά

Το Κολωνάκι είναι μια από τις ασφαλέστερες και ακριβότερες συνοικίες της Αθήνας. Αποτελεί σημαντικό οικονομικό και εμπορικό κέντρο, και το έχουν επιλέξει πολλές μεγάλες εταιρείες και οίκοι ως επιχειρηματική έδρα, αλλά και πολλοί “επώνυμοι” ως τόπο μόνιμης κατοικίας. Στην περιοχή εδρεύουν αρκετές πρεσβείες και δύο πολύ μεγάλα νοσοκομεία, ο Ευαγγελισμός και το ΝΙΜΤΣ, ενώ σήμερα (2023), έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή νέου σταθμού μετρό της γραμμής 4. Στο Κολωνάκι θα βρείτε πολλά και “ακριβά” εμπορικά καταστήματα για κάθε γούστο και, φυσικά, πολλές επιλογές για φαγητό, ποτό και διασκέδαση. Οι λάτρεις της τέχνης και της μουσικής μετακινούνται άνετα πεζοί στο Μέγαρο Μουσικής, στο μουσείο Μπενάκη και στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, αλλά και σε πολλές ιστορικές γκαλερί.

Αρχιτεκτονική κτιρίων στο Κολωνάκι

Είναι γεγονός ότι το Κολωνάκι χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική στα κτίρια του, κυρίως, βέβαια, λόγω των πολύ σπουδαίων αρχιτεκτόνων που σχεδίασαν τις πολυκατοικίες των δεκαετιών του 1950, ’60 και ’70, που βλέπουμε εμείς σήμερα, αλλά και των οικονομικά ευκατάστατων ιδιοκτητών τους. Αυτό το κάνει να διαφέρει σημαντικά από πολλές άλλες συνοικίες της Αθήνας, που απλά “τσιμεντοποιήθηκαν” για να καλύψουν τις στεγαστικές ανάγκες των πολλών και φτωχών, σε αντίθεση με τις επιθυμίες των λίγων πλουσίων. “Λαός και Κολωνάκι”, λοιπόν, σύμφωνα με την ομώνυμη Ελληνική ταινία. Σχεδόν σε όλους τους δρόμους του Κολωνακίου θα συναντήσετε όμορφα αισθητικά και αρχιτεκτονικά κτίρια, τα οποία είναι καθαρά, καλοφροντισμένα και μερικές φορές, όχι μόνο ανακαινισμένα εσωτερικά, αλλά και αναπαλαιωμένα. Είναι θετικό ότι δεν υπάρχει η εικόνα της εγκατάλειψης των παλιών κτιρίων που βλέπουμε σε άλλες περιοχές, καθώς το όνομα της συνοικίας δεν το επιτρέπει.

Μεσιτικό γραφείο Κολωνάκι

Η πώληση του ακινήτου σας στο Κολωνάκι δεν είναι μια απλή υπόθεση που μπορεί να αναλάβει ο καθένας. Αν θέλετε να πουλήσετε κάποιο ακίνητο στο Κολωνάκι πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα γίνει με το μέγιστο όφελος για εσάς και στον συντομότερο δυνατό χρόνο, κι εμείς θα είμαστε δίπλα σας σε όλη τη διαδρομή μέχρι και την επιτυχή ολοκλήρωση της πώλησης.

Όπως είναι προφανές, οι αξίες στην περιοχή είναι αρκετά υψηλές, εξάλλου ποτέ δεν ήταν και χαμηλές, με εξαίρεση την περίοδο της γενικότερης οικονομικής κρίσης, γύρω στο 2010. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια σταθερή αύξηση των αξιών και υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα στα οποία πραγματικά αξίζει να επενδύσει κάποιος. Οι ηλικίες των ακινήτων, βέβαια, είναι αρκετά μεγάλες, και τις περισσότερες φορές είναι άνω των 50 ετών, όμως επειδή είναι καλά σχεδιασμένα, από κορυφαίους μηχανικούς, και κατασκευασμένα με καλής ποιότητας υλικά, αντέχουν στον χρόνο, αν είναι καλά συντηρημένα.

Οι αντικειμενικές αξίες ξεκινούν από 3.800 €/m2 κατεβαίνοντας προς Εξάρχεια ή προς το Μέγαρο Μουσικής, και φτάνουν στα 8.550 €/m2 στο καλύτερο και εμπορικότερο σημείο της Βασ. Σοφίας. Οι εμπορικές αξίες σήμερα (Q3/2023) είναι αρκετά υψηλότερες για καλοδιατηρημένα ακίνητα στην περιοχή.

Αξίες ακινήτων στο Κολωνάκι

Το κύριο απόθεμα οικιστικών στο Κολωνάκι αποτελείται από διαμερίσματα σε πολυκατοικίες των δεκαετιών του 1960 και ’70 και οι τιμές τους είναι από 5.000 €/m2 μέχρι και 12.000 €/m2, για ανακαινισμένα ακίνητα σε καλοδιατηρημένες οικοδομές και σε υψηλό όροφο, αναλόγως πάντα και του σημείου. Τα ημιυπόγεια και ισόγεια μπορεί να κυμαίνονται ανάμεσα στα 1.500 €/m2 και 3.000 €/m2. Υπάρχουν και κάποιες ελάχιστες μονοκατοικίες προς πώληση, αλλά και μεζονέτες νεότερης κατασκευής, όχι ακριβώς στο κέντρο του Κολωνακίου, αλλά στα πέριξ, με τιμές γύρω στα 8.500 €/m2.

Για ενοικίαση ανακαινισμένου ρετιρέ διαμερίσματος, με ωραία θέα και σε καλό σημείο, υπολογίστε 30-40 €/m2, ενώ ημιυπόγειο ή ισόγειο, εσωτερικό, σε μέτρια κατάσταση, μπορεί να βρείτε με 6-8 €/m2, ανάλογα πάντα με την τοποθεσία του.

Αρχιτεκτονική κτιρίου στο Κολωνάκι

Ψάχνετε μεσιτικό γραφείο στο Κολωνάκι;

Αν ψάχνετε μεσιτικό γραφείο στο Κολωνάκι, είστε στο σωστό μέρος. Το γραφείο μας διαθέτει εξειδίκευση στην περιοχή και έμπειρους συνεργάτες, που θα σας βοηθήσουν στην πώληση ή στην αγορά του ακινήτου που σας ενδιαφέρει.

Compare listings

Compare
Call me back Service

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT