Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Μεσιτικό γραφείο Εξάρχεια

Η γειτονιά του Πολυτεχνείου

Τα Εξάρχεια αποτελούν μία από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας, βρίσκονται στο κέντρο της και φυσικά υπάγονται στον Δήμο Αθηναίων. Η περιοχή εκτείνεται νοτιοδυτικά μέχρι τις οδούς Σόλωνος και Μπόταση, νοτιοανατολικά μέχρι την οδό Χαριλάου Τρικούπη στο ύψος της οδού Καλλιδρομίου και βόρεια μέχρι την οδό Δεληγιάννη.

Συγκοινωνιακά η περιοχή των Εξαρχείων εξυπηρετείται από πληθώρα αστικών γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ, μέσω των οποίων επικοινωνεί με πολλές από τις συνοικίες της Αθήνας. Επιπλέον, τα Εξάρχεια βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και από τους σταθμούς του μετρό Βικτώρια, Ομόνοια και Πανεπιστήμιο, των γραμμών 1 και 2. Μελλοντικά, η περιοχή θα είναι προσβάσιμη και μέσω της γραμμής 4 του μετρό, της οποίας η στάση θα είναι πάνω στην κεντρική πλατεία των Εξαρχείων.

Μεσιτικό γραφείο Εξάρχεια

Χρειάζεστε υπηρεσίες Μεσιτικού Γραφείου στα Εξάρχεια; Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες Real Estate για κάθε θέμα που αφορά στο ακίνητο που ενδιαφέρεστε να πουλήσετε ή να αγοράσετε, με συνέπεια, ταχύτητα και μέγιστο όφελος για εσάς.

Ιστορία των Εξαρχείων

Η ονομασία της περιοχής λέγεται ότι προέκυψε από κάποιον Ηπειρώτη έμπορο με το όνομα Έξαρχος, ο οποίος διατηρούσε στην οδό Θεμιστοκλέους μεγάλο κατάστημα γενικού εμπορίου. Οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής ήταν τεχνίτες και οικοδόμοι από διάφορα νησιά των Κυκλάδων, ενώ από τα μέσα του 19ου αιώνα εγκαταστάθηκαν πολλοί διανοούμενοι και φοιτητές, με αποτέλεσμα η περιοχή να ξεκινήσει σταδιακά να αναπτύσσεται.

Έναν αιώνα αργότερα, στα χρόνια της Χούντας και της Μεταπολίτευσης, μετά τα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου, τα Εξάρχεια αρχίζουν να αποκτούν έντονη πολιτικοποιημένη ταυτότητα, την οποία διατηρούν μέχρι και σήμερα.

Αποψη της πλατείας Εξαρχείων
Μπλε πολυκατοικία στα Εξάρχεια

Χαρακτηριστικά σημεία

Σίγουρα το πιο γνωστό σημείο της περιοχής είναι η ομώνυμη πλατεία Εξαρχείων και φυσικά, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Όμως, υπάρχει και ένα άλλο χαρακτηριστικό σημείο της περιοχής, το οποίο πολλοί δεν γνωρίζουν. Η «Μπλε Πολυκατοικία». Η «Μπλε Πολυκατοικία», στην πλατεία των Εξαρχείων, αποτέλεσε αρχιτεκτονικό σύμβολο της εποχής και του “μοντερνισμού” και σε αυτήν διέμειναν κατά καιρούς γνωστές καλλιτεχνικές προσωπικότητες της Ελλάδας, όπως ο Αλέκος Σακελλάριος, ο Δημήτρης Χορν, η Σοφία Βέμπο, ο Φρέντυ Γερμανός κ.α

Η ζωή στα Εξάρχεια είναι αρκετά έντονη, είτε λόγω κάποιων περιθωριακών ομάδων που εδρεύουν εκεί, είτε λόγω και των πολλών επιλογών για διασκέδαση, φαγητό, ποτό, κλπ.

Μεσιτικό γραφείο Εξάρχεια

Η πώληση του ακινήτου σας στα Εξάρχεια, δεν είναι μια απλή υπόθεση που μπορεί να αναλάβει ο καθένας. Αν θέλετε να πουλήσετε ακίνητο στα Εξάρχεια πρέπει να συμβουλευτείτε τους Επαγγελματίες Μεσίτες του γραφείου μας, οι οποίοι είναι σε θέση να εκτιμήσουν σωστά την εμπορική του αξία, έτσι ώστε να είστε 100% σίγουροι ότι δεν θα χάσετε χρήμα και χρόνο με άσκοπες ενέργειες και λάθος προώθηση της περιουσίας σας.

Τα Εξάρχεια είναι μια περιοχή της Αθήνας με αρκετά μεγάλη ζήτηση και οι αξίες παρουσιάζουν άνοδο αυτή την εποχή (Q3/2023). Παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία του κτιριακού αποθέματος έχει μεγάλη ηλικία, άνω των 50 ετών, το ενδιαφέρον για αυτή την ιστορική γειτονιά είναι μεγάλο και οι υποψήφιοι αγοραστές δεν δείχνουν να πτοούνται από κάποιες “καταστάσεις” που εκδηλώνονται συχνά – πυκνά. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων στα Εξάρχεια, που κυμαίνονται από 2.000 – 2.200 €/m2.

Αξίες Ακινήτων στα Εξάρχεια

Οι εμπορικές αξίες ακινήτων στα Εξάρχεια παρουσιάζουν σημαντικές αποκλίσεις από την πραγματικότητα και αυτό οφείλεται κυρίως στην άγνοια των ιδιοκτητών ακινήτων για την αγορά ακινήτων της περιοχής. Δεν λείπουν κάποιες πολύ τραβηγμένες τιμές της τάξης των 7.000 €/m2 για ένα ακακαινισμένο διαμέρισμα 60 ετών τη στιγμή που μπορείτε να αγοράσετε ένα από τα λίγα διαθέσιμα νεόδμητα (Q3/2023) με 5.000 €/m2 και με θέση στάθμευσης. Μια μέση εμπορική τιμή για ένα διαμέρισμα σε όροφο, 50 – 60 ετών, είναι κοντά στην αντικειμενική αξία (χωρίς την μείωση λόγω παλαιότητας), δηλαδή περίπου 2.100 – 2.300 €/m2. Ισόγεια και ημιυπόγεια στην περιοχή που χρειάζονται ανακαίνιση, θα βρείτε από 1.000 – 1.300 €/m2.

Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στα Εξάρχεια

Σε ότι αφορά στις ενοικιάσεις κατοικιών στα Εξάρχεια, επίσης το κύριο απόθεμα αφορά σε ακίνητα ηλικίας άνω των 45 ετών και για ένα διαμέρισμα σε μέτρια κατάσταση θα πρέπει να υπολογίσετε περίπου 5,5 €/m2, ενώ για πλήρως ανακαινισμένα περίπου 15 – 17 €/m2.

Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή υπάρχουν και αρκετά κτίρια που πωλούνται ή ενοικιάζονται, μερικά εξ αυτών είναι και διατηρητέα, τα οποία έχουν αρκετά καλές τιμές και παρουσιάζουν επενδυτικό ενδιαφέρον.

Θέλετε να πουλήσετε ακίνητο στα Εξάρχεια;

Το μεσιτικό γραφείο μας εξυπηρετεί τα Εξάρχεια με εξειδικευμένους Συνεργάτες και διαθέτει αξιολογημένη λίστα ζητήσεων για ακίνητα της περιοχής.

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT