Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Μεσιτικό Γραφείο Εξάρχεια

Καλώς ήρθατε στο καλύτερο μεσιτικό γραφείο για την πώληση του ακινήτου / κατοικίας σας στα Εξάρχεια. Εδώ θα ανακαλύψετε πολλές νέες πληροφορίες για την περιοχή και θα μάθετε τους λόγους για τους οποίους η ενοικίαση ή πώληση της κατοικίας σας αποτελεί ευκαιρία. Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, στείλτε μας το μήνυμά σας, ή κλείστε ένα ραντεβού για να σας βοηθήσουμε να ενοικιάσετε ή να πουλήσετε το ακίνητο σας.

Η γειτονιά του Πολυτεχνείου

Τα Εξάρχεια αποτελούν μία από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας, βρίσκονται στο κέντρο της και φυσικά υπάγονται στον Δήμο Αθηναίων. Η περιοχή εκτείνεται νοτιοδυτικά μέχρι τις οδούς Σόλωνος και Μπόταση, νοτιοανατολικά μέχρι την οδό Χαριλάου Τρικούπη στο ύψος της οδού Καλλιδρομίου και βόρεια μέχρι την οδό Δεληγιάννη.

Συγκοινωνιακά η περιοχή των Εξαρχείων εξυπηρετείται από πληθώρα αστικών γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ, μέσω των οποίων επικοινωνεί με πολλές από τις συνοικίες της Αθήνας. Επιπλέον, τα Εξάρχεια βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και από τους σταθμούς του μετρό Βικτώρια, Ομόνοια και Πανεπιστήμιο, των γραμμών 1 και 2. Μελλοντικά, η περιοχή θα είναι προσβάσιμη και μέσω της γραμμής 4 του μετρό, της οποίας η στάση θα είναι πάνω στην κεντρική πλατεία των Εξαρχείων.

Μεσιτικές Υπηρεσίες για Πωλήσεις Κατοικιών στα Εξάρχεια

Χρειάζεστε υπηρεσίες Μεσιτικού Γραφείου στα Εξάρχεια; Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες Real Estate για κάθε θέμα που αφορά στο ακίνητο που ενδιαφέρεστε να πουλήσετε ή να αγοράσετε, με συνέπεια, ταχύτητα και μέγιστο όφελος για εσάς.

Ιστορία των Εξαρχείων

Η ονομασία της περιοχής λέγεται ότι προέκυψε από κάποιον Ηπειρώτη έμπορο με το όνομα Έξαρχος, ο οποίος διατηρούσε στην οδό Θεμιστοκλέους μεγάλο κατάστημα γενικού εμπορίου. Οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής ήταν τεχνίτες και οικοδόμοι από διάφορα νησιά των Κυκλάδων, ενώ από τα μέσα του 19ου αιώνα εγκαταστάθηκαν πολλοί διανοούμενοι και φοιτητές, με αποτέλεσμα η περιοχή να ξεκινήσει σταδιακά να αναπτύσσεται.

Έναν αιώνα αργότερα, στα χρόνια της Χούντας και της Μεταπολίτευσης, μετά τα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου, τα Εξάρχεια αρχίζουν να αποκτούν έντονη πολιτικοποιημένη ταυτότητα, την οποία διατηρούν μέχρι και σήμερα.

Μεσιτικό Γραφείο Εξάρχεια - Αποψη της πλατείας Εξαρχείων
Μεσιτικό Γραφείο Εξάρχεια - Μπλε πολυκατοικία στα Εξάρχεια

Χαρακτηριστικά σημεία

Σίγουρα το πιο γνωστό σημείο της περιοχής είναι η ομώνυμη πλατεία Εξαρχείων και φυσικά, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Όμως, υπάρχει και ένα άλλο χαρακτηριστικό σημείο της περιοχής, το οποίο πολλοί δεν γνωρίζουν. Η «Μπλε Πολυκατοικία». Η «Μπλε Πολυκατοικία», στην πλατεία των Εξαρχείων, αποτέλεσε αρχιτεκτονικό σύμβολο της εποχής και του “μοντερνισμού” και σε αυτήν διέμειναν κατά καιρούς γνωστές καλλιτεχνικές προσωπικότητες της Ελλάδας, όπως ο Αλέκος Σακελλάριος, ο Δημήτρης Χορν, η Σοφία Βέμπο, ο Φρέντυ Γερμανός κ.α

Η ζωή στα Εξάρχεια είναι αρκετά έντονη, είτε λόγω κάποιων περιθωριακών ομάδων που εδρεύουν εκεί, είτε λόγω και των πολλών επιλογών για διασκέδαση, φαγητό, ποτό, κλπ.

Ψάχνετε Εξειδικευμένο Μεσίτη για το ακίνητό σας στα Εξάρχεια;

Η πώληση ακινήτου στα Εξάρχεια, δεν είναι μια απλή υπόθεση που μπορεί να αναλάβει ο καθένας. Αν θέλετε να πουλήσετε με όφελος πρέπει να συμβουλευτείτε τους Επαγγελματίες Μεσίτες του γραφείου μας, οι οποίοι είναι σε θέση να εκτιμήσουν σωστά την εμπορική αξία, έτσι ώστε να είστε 100% σίγουροι ότι δεν θα χάσετε χρήμα και χρόνο με άσκοπες ενέργειες.

Τα Εξάρχεια είναι μια περιοχή της Αθήνας με αρκετά μεγάλη ζήτηση και οι αξίες παρουσιάζουν άνοδο αυτή την εποχή (Q3/2023). Παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία του κτιριακού αποθέματος έχει μεγάλη ηλικία, άνω των 50 ετών, το ενδιαφέρον για αυτή την ιστορική γειτονιά είναι μεγάλο και οι υποψήφιοι αγοραστές δεν δείχνουν να πτοούνται από κάποιες “καταστάσεις” που εκδηλώνονται συχνά – πυκνά. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων στα Εξάρχεια, που κυμαίνονται από 2.000 – 2.200 €/m2. Στο Μεσιτικό Γραφείο Κολωνάκι θα βρείτε τις αντικειμενικές για το Κολωνάκι.

Τιμές Ακινήτων στα Εξάρχεια

Οι εμπορικές τιμές ακινήτων στα Εξάρχεια παρουσιάζουν σημαντικές αποκλίσεις από την πραγματικότητα και αυτό οφείλεται κυρίως στην άγνοια των ιδιοκτητών ακινήτων για την αγορά ακινήτων της περιοχής. Δεν λείπουν κάποιες πολύ τραβηγμένες τιμές της τάξης των 7.000 €/m2 για ένα ακακαινισμένο διαμέρισμα 60 ετών τη στιγμή που μπορείτε να αγοράσετε ένα από τα λίγα διαθέσιμα νεόδμητα (Q3/2023) με 5.000 €/m2 και με θέση στάθμευσης. Μια μέση εμπορική τιμή για ένα διαμέρισμα σε όροφο, 50 – 60 ετών, είναι κοντά στην αντικειμενική αξία (χωρίς την μείωση λόγω παλαιότητας), δηλαδή περίπου 2.100 – 2.300 €/m2. Ισόγεια και ημιυπόγεια στην περιοχή που χρειάζονται ανακαίνιση, θα βρείτε από 1.000 – 1.300 €/m2.

Μεσιτικό Γραφείο Εξάρχεια - Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στα Εξάρχεια

Σε ότι αφορά στις ενοικιάσεις κατοικιών στα Εξάρχεια, επίσης το κύριο απόθεμα αφορά σε ακίνητα ηλικίας άνω των 45 ετών και για ένα διαμέρισμα σε μέτρια κατάσταση θα πρέπει να υπολογίσετε περίπου 5,5 €/m2, ενώ για πλήρως ανακαινισμένα περίπου 15 – 17 €/m2.

Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή υπάρχουν και αρκετά κτίρια που πωλούνται ή ενοικιάζονται, μερικά εξ αυτών είναι και διατηρητέα, τα οποία έχουν αρκετά καλές τιμές και παρουσιάζουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον. Στο Μεσιτικό Γραφείο Αθήνα Κέντρο θα βρείτε πληροφορίες για την Ομόνοια και το Σύνταγμα.

Κριτικές Πελατών

Fotis Xaritos
Fotis Xaritos
Read More
Εξαιρετικές μεσιτικεσ υπηρεσιες σε αγορά ακινήτου.
levani bakhturidze
levani bakhturidze
Read More
Eξαιρετικοι επαγγελματιες!!!
Νικόλ Ρούσσου
Νικόλ Ρούσσου
Read More
Liana Makropoulou
Liana Makropoulou
Read More
Athina Stai
Athina Stai
Read More
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
Read More
apostolis paschalakis
apostolis paschalakis
Read More
Elina Domestichou
Elina Domestichou
Read More
Mike Marselos
Mike Marselos
Read More
Νικόλαος Χριστοδουλου
Νικόλαος Χριστοδουλου
Read More
Ευγενία Σιγάλα
Ευγενία Σιγάλα
Read More
nektarios pap
nektarios pap
Read More
Nikos Mavraganis
Nikos Mavraganis
Read More
ελευθερία πανάγου
ελευθερία πανάγου
Read More
Tatiana Ioannidou
Tatiana Ioannidou
Read More
Hara Vel
Hara Vel
Read More
Andreas Andreou
Andreas Andreou
Read More
Smaragda Roussou
Smaragda Roussou
Read More
George Mitsanis
George Mitsanis
Read More
Danai Papagianni
Danai Papagianni
Read More
Kat Vhta
Kat Vhta
Read More
Σοβαροί επαγγελματίες με σεβασμό στον πελάτη πάντα με ευγένεια!
Joanna Vaiou
Joanna Vaiou
Read More
Αν ψάχνετε το καλύτερο μεσιτικό γραφείο στην Αθήνα, τους συνιστώ ανεπιφύλακτα.
anna Rush
Read More
Οι κατάλληλοι επαγγελματίες στην αγορά-πώληση ακινήτου. Μείναμε εξαιρετικά ικανοποιημένοι, ευχαριστούμε πολύ.

Εξειδικευμένοι Μεσίτες για Ακίνητα στα Εξάρχεια

Το μεσιτικό γραφείο μας εξυπηρετεί τα Εξάρχεια με εξειδικευμένους Συνεργάτες και διαθέτει αξιολογημένη λίστα ζητήσεων για ακίνητα της περιοχής.

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT