Μεσιτικό γραφείο Λυκόβρυση

Πράσινη πόλη με χαμηλά κτίρια

Η περιοχή της Λυκόβρυσης βρίσκεται στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, ανατολικά του Κηφισού ποταμού και υπάγεται στον δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Καταλαμβάνει έκταση 1.950 στρέμματα και αριθμεί, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, 10.000 κατοίκους. Συνορεύει βόρεια με την Κηφισιά, νότια με το Ηράκλειο, δυτικά με τις Αχαρνές, νοτιοδυτικά με τη Μεταμόρφωση και ανατολικά με την Πεύκη και το Μαρούσι.

Είναι μία σχετικά αραιοκατοικημένη περιοχή, με πλούσιο πράσινο και προικισμένα σε νερό εδάφη. Κεντρική λεωφόρος της Λυκόβρυσης, όπου βρίσκεται και η ομώνυμη εμπορική πλατεία, αποτελεί η Λεωφόρος Γρηγορίου Λαμπράκη. Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται επίσης και το επιβλητικό κτήριο του Υδραγωγείου, ενώ συντηρείται και το παλαιό Ινστιτούτο Αμπέλου. Η περιοχή διαθέτει επιπλέον χώρους, όπου μπορούν να αναπτυχθούν πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως είναι το Πνευματικό Κέντρο και η Δημοτική Βιβλιοθήκη στην οδό Ρίμινι.

Μεσιτικό γραφείο Λυκόβρυση

Η πώληση του ακινήτου σας στη Λυκόβρυση, δεν είναι μια απλή υπόθεση που μπορεί να αναλάβει ο καθένας. Αν θέλετε να πουλήσετε κάποιο ακίνητο στη Λυκόβρυση πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα γίνει με το μέγιστο όφελος για εσάς και στον συντομότερο δυνατό χρόνο, κι εμείς θα είμαστε δίπλα σας σε όλη τη διαδρομή μέχρι και την επιτυχή ολοκλήρωση της πώλησης.

Ιστορία και ονομασία Λυκόβρυσης

Το 1924 κατοικείται για πρώτη φορά μια περιοχή λίγο πιο έξω από την Κηφισιά, η οποία ονομάζεται από τους πρώτους κατοίκους «Γλυκόβρυσις». Η προέλευση της ονομασίας πηγάζει από μία παράδοση, η οποία υποστηρίζει ότι λύκοι και τσακάλια κατέβαιναν από τα γύρω δάση για να ξεδιψάσουν στο ναό της Αγίας Βαρβάρας, όπου υπήρχε ένας μεγάλος πλάτανος, από τον κορμό του οποίου πήγαζε νερό. Έτσι λοιπόν, από τα συνθετικά «Λύκος» και «Βρύση», προέκυψε η ονομασία «Λυκόβρυση».

Άποψη της Λυκόβρυσης
Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρσυση

Υποδομές

Όσον αφορά στον αθλητισμό, η Λυκόβρυση διαθέτει γήπεδα μπάσκετ, γήπεδο ποδοσφαίρου και τέννις, αίθουσες γυμναστικής, καθώς και δημοτικό κολυμβητήριο με δύο πισίνες. Χαρακτηριστικό, επίσης, γνώρισμα της περιοχής αποτελεί η Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, η οποία ιδρύθηκε το έτος 1940.

Συγκοινωνιακά η Λυκόβρυση εξυπηρετείται από δύο βασικές λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ, καθώς και από σταθμούς της γραμμής 1 του ηλεκτρικού και του προαστιακού σιδηρόδρομου, οι οποίοι βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση από την περιοχή.

Μεσιτικό γραφείο Λυκόβρυση

Το γραφείο μας παρέχει μεσιτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με εξειδικευμένους συνεργάτες για κάθε είδος ακινήτου. Είτε χρειάζεστε εκτίμηση της αξίας του ακινήτου σας για να ξέρετε πόσο μπορείτε να το πουλήσετε, είτε χρειάζεστε τεχνική ή νομική υποστήριξη, είτε θέλετε να αγοράσετε ακίνητο στη Λυκόβρυση, μπορείτε να μας εμπιστευτείτε άφοβα.

Η Λυκόβρυση είναι μια πολύ ωραία περιοχή με ισορροπημένους δείκτες προσφοράς και ζήτησης στις αγοραπωλησίες. Επίσης, στη Λυκόβρυση θα βρείτε όλους τους τύπους ακινήτων, οικόπεδα, διαμερίσματα, μεζονέτες και μονοκατοικίες. Τα διαθέσιμα σήμερα (Q3/2023) ακίνητα είναι όλων των ηλικιών, από μονοκατοικίες του 1960, μέχρι και νεόδμητα. Οι αντικειμενικές αξίες στη Λυκόβρυση είναι σχετικά χαμηλές, σε σύγκριση με αυτές όμορων περιοχών, και κυμαίνονται από 1.300 έως 1.450 €/m2.

Αξίες ακινήτων στη Λυκόβρυση

Ένα νεόδμητο διαμέρισμα στη Λυκόβρυση, με θέα, πάρκινγκ, αποθήκη και σε ψηλό όροφο, μπορεί να αποκτηθεί με περίπου 3.700 – 4.200 €/m2, αναλόγως και της τοποθεσίας. Μια μονοκατοικία σε μεγάλο οικόπεδο με παλαιότητα 40 ετών, επίσης μπορεί να αποκτηθεί σε αυτή την τιμή, ίσως και λίγο πιο κάτω. Από την άλλη πλευρά, ακίνητα με παλαιότητα άνω των 40 ετών, ισόγεια ή 1ου ορόφου, θα σας στοιχίσουν από 1.200 – 1.800 €/m2, αναλόγως κατάστασης και τοποθεσίας. Σε ότι αφορά στις ενοικιάσεις κατοικών στη Λυκόβρυση, η προσφορά είναι αρκετά χαμηλή και μια μέση τιμή ενός διαμερίσματος είναι περίπου στα 8 – 11 €/m2.

Άποψη της πλατείας Λυκόβρυσης

Ενδιαφέρεστε για σπίτι στη Λυκόβρυση;

Αν ψάχνετε μεσιτικό γραφείο στη Λυκόβρυση, είστε στο σωστό μέρος. Το γραφείο μας διαθέτει εξειδίκευση στην περιοχή και έμπειρους συνεργάτες, που θα σας βοηθήσουν στην πώληση, ή στην αγορά του ακινήτου που σας ενδιαφέρει.

Compare listings

Compare
Call me back Service

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT