Μεσιτικό γραφείο Γαλάτσι

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

Η περιοχή του Γαλατσίου εντάσσεται στην περιφερειακή ενότητα του κεντρικού τομέα Αθηνών. Βρίσκεται στα βόρεια του δήμου Αθηναίων, 4 km από το κέντρο και συνορεύει ανατολικά με τη Φιλοθέη και το Ψυχικό, βόρεια με τη Νέα Ιωνία και νοτιοδυτικά με το δήμο Αθηναίων. Η έκτασή του φτάνει τα 4 km2 και σύμφωνα με την τελευταία απογραφή έχει περίπου 58.000 κατοίκους. Είναι μία από τις περιοχές της πρωτεύουσας με υψηλό ποσοστό πρασίνου, αλλά ταυτόχρονα και αρκετά πυκνοκατοικημένη.

Οι κύριες συνοικίες στις οποίες διαιρείται ο δήμος Γαλατσίου είναι τα Κρητικά, τα Καραγιαννέικα, η Αγία Ειρήνη, οι Ακτήμονες, τα Περιβόλια και τα Μενιδιάτικα.

Συγκοινωνιακά η περιοχή εξυπηρετείται κυρίως με δύο γραμμές λεωφορείων του ΟΑΣΑ, το 608 και το 622, τα οποία ενώνουν το Γαλάτσι με το κέντρο της Αθήνας, ενώ ο κοντινότερος σταθμός του ηλεκτρικού απέχει 2,5 km από το κέντρο της περιοχής. Επιπλέον, το Γαλάτσι θα εξυπηρετείται σε 3 σημεία και από τη γραμμή 4 του μετρό, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2030.

Μεσιτικό γραφείο Γαλάτσι

Το μεσιτικό γραφείο στο Γαλάτσι, YOUR HOME SOLD by CANOPUS BROKERS™, παρέχει μια ολοκληρωμένη σουίτα κτηματομεσιτικών υπηρεσιών που καλύπτουν κάθε ανάγκη.

Αξιοθέατα

Το Άλσος Βεΐκου αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του Γαλατσίου. Είναι μία τεράστια έκταση πρασίνου και ένα από τα πιο γνωστά σημεία που επιλέγουν οι κάτοικοι της Αθήνας για μια μικρή διαφυγή και μια ανάσα δροσιάς. Μέσα στο άλσος μπορεί κανείς να βρει γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου και τένις, κολυμβητήριο, θερινό κινηματογράφο, παιδική χαρά, καθώς και καφετέριες.

Ακόμα ένα σήμα κατατεθέν του δήμου Γαλατσίου είναι ο ναός του Αγίου Γεωργίου, ή αλλιώς γνωστή ως Ομορφοκκλησιά. Χτίστηκε κατά τη διάρκεια του 12ου αιώνα και διακοσμείται με σπάνιες τοιχογραφίες, ενώ υπάρχει και η πεποίθηση ότι υπήρχε αρχαίο νεκροταφείο, καθώς έχουν βρεθεί λείψανα του 4ου-5ου αιώνα π.Χ.

Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι
Ομορφοκκλησιά - Άγιος Γεώργιος - Γαλάτσι

Ιστορικά στοιχεία

Τον 19ο αιώνα το αρχικό όνομα του Γαλατσίου ήταν «Ομορφοκκλησιά» από τον ομώνυμο ναό της περιοχής. Οι πρώτες προσωρινές κατοικίες ξεκινούν να δημιουργούνται από κατοίκους του νομού Φωκίδας, με σκοπό να ξεκαλοκαιριάζουν τα κοπάδια τους και δημιουργούν τα πρώτα ασβεστοκάμινα.

Τη δεκαετία του 1910 καταφθάνουν οι πρώτοι μόνιμοι κάτοικοι για να εργαστούν στα καμίνια. Οι αριστοκράτες του κέντρου της πρωτεύουσας επισκεπτόντουσαν το Γαλάτσι σαν την εξοχική περιοχή της Αθήνας.

Λίγο αργότερα ξεκινάει η εισροή κατοίκων από την περιοχή της Νάξου, καθώς και από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Δημιουργούνται έτσι, τα πρώτα καταστήματα και η πρώτη λεωφορειακή γραμμή. Το 1954 η περιοχή του Γαλατσίου ανεξαρτητοποιείται από τον δήμο Αθηναίων ως ομώνυμη κοινότητα και στη συνέχεια, το 1963 γίνεται δήμος, έχοντας περίπου 14.000 κατοίκους.

Αγορά ακινήτων στο Γαλάτσι

Το Γαλάτσι σήμερα είναι μια περιοχή με αρκετά μεγάλη ζήτηση σε κατοικίες, και για ενοικίαση αλλά και για αγορά, λόγω της εγγύτητάς του με το κέντρο της Αθήνας, την εύκολη πρόσβαση στην εθνική οδό και την αττική οδό, την γειτνίαση με τα βόρεια προάστεια της Αθήνας και φυσικά εξαιτίας και του τεράστιου έργου του μετρό με δύο σταθμούς στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με στοιχεία του δικτύου μας, οι μέσες τιμές ενοικίασης στο Γαλάτσι, για το 2022 ήταν περίπου 6-8 €/m2, ενώ για αγορά ήταν περίπου στα 1.600 €/m2. Αναφερόμαστε πάντα σε μέσες τιμές, καθώς η ελάχιστη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο μπορεί να είναι και κάτω από 1.000 € για ακίνητα παλαιότητας που χρειάζονται ανακαίνιση, ενώ η μέγιστη τιμή μπορεί να φτάσει και 3.000 € για ακίνητα πενταετίας που διαθέτουν και θέση στάθμευσης.

Μεσιτικό γραφείο Γαλάτσι

Καθημερινά μας εμπιστεύονται όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, για  τον επαγγελματισμό μας, τη συνέπειά μας, την ταχύτητα μας και την άριστη γνώση της αγοράς ακινήτων της περιοχής μας. Αν θέλετε να πουλήσετε ή να εκμισθώσετε οποιουδήποτε τύπου ακίνητο στο Γαλάτσι, επικοινωνήστε μαζί μας και θα είμαστε δίπλα σας άμεσα.

Το Γαλάτσι παρουσιάζει και σημαντικό εμπορικό ενδιαφέρον και διαθέτει μια πλήρη και οργανωμένη αγορά. Μπορείτε να βρείτε σχεδόν τα πάντα και ο εμπορικότερος, αλλά και ακριβότερος δρόμος, είναι η Λεωφόρος Βεΐκου. Οι πωλήσεις καταστημάτων στη Λεωφόρο Βεΐκου είναι σπάνιες, καθώς οι ιδιοκτήτες είτε κάνουν ιδιόχρηση είτε τα εκμεταλλεύονται, ενώ παράλληλα τα ελάχιστα καταστήματα που ενοικιάζονται κατά καιρούς, γίνονται ανάρπαστα και δεν μένουν πολύ καιρό στην αγορά. Σαν τάξη μεγέθους, θα μπορούσαμε να πούμε ότι μια τιμή ενοικίασης ενός καταστήματος στα πιο καλά σημεία της Λεωφόρου Βεΐκου ξεκινάει από 40 €/m2.

Πάρα πολλοί επαγγελματίες επιλέγουν για έδρα τους το Γαλάτσι και την κεντρική του λεωφόρο και θα βρείτε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, δικηγόρους, μηχανικούς, φοροτεχνικούς, κλπ. Άλλες εμπορικές οδοί, αλλά και μεγάλοι οδικοί άξονες, είναι η Λεωφόρος Γαλατσίου, η Τράλλεων, η Παπαφλέσσα – Καραϊσκάκη, η Αγίας Γλυκερίας και η Πρωτοπαπαδάκη, που η άνοδός της οδηγεί προς το Ψυχικό και το Αττικό Άλσος.

Διασκέδαση - Αθλητισμός

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι στο Γαλάτσι θα βρείτε τα πάντα για φαγητό, ποτό ή καφέ, με πάρα πολύ καλά και γνωστά εστιατόρια και ταβέρνες, μπαράκια και καφετέριες. Το αθλητικό κέντρο Γαλατσίου «Βασίλης Παπαδιονυσίου» που πήρε το όνομά του προς τιμή του πρώην δημάρχου, διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου, κλειστό γήπεδο μπάσκετ και πολλές άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις. Στην απέναντι πλευρά και λίγο πιο πίσω στην πεζογέφυρα, υπάρχει και το πασίγνωστο «Παλαί», Ολυμπιακό έργο, στο οποίο σήμερα στεγάζεται η ΙΓ’ ΔΟΥ Αθηνών, παράλληλα όμως φιλοξενεί και αρκετές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Αθλητικό κέντρο Γαλατσίου

Συμπερασματικά, το Γαλάτσι είναι μια καλή και γενικά ασφαλής περιοχή, κοντά στο κέντρο και τα βόρεια προάστια, διαθέτει πολύ καλές προσβάσεις και υποδομές που βελτιώνονται συνεχώς και αποτελεί πόλο έλξης για αρκετούς συμπολίτες μας που θέλουν να αγοράσουν κάποιο ακίνητο και να μείνουν στην περιοχή. Λόγω και του επερχόμενου μετρό παρουσιάζει και σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Θέλετε να πουλήσετε ή να αγοράσετε ακίνητο στο Γαλάτσι;

Το μεσιτικό μας γραφείο έχει έδρα στο Γαλάτσι, είναι κυρίαρχο στην ευρύτερη περιοχή, και τρεις (3) Επαγγελματίες Agents είναι στη διάθεσή σας να καλύψουν όλες τις ανάγκες σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.  

Compare listings

Compare
Call me back Service

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT