Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Μεσιτικό γραφείο Γαλάτσι

Καλώς ήρθατε στο καλύτερο μεσιτικό γραφείο για την πώληση του ακινήτου / κατοικίας σας στο Γαλάτσι. Εδώ θα ανακαλύψετε πολλές νέες πληροφορίες για την περιοχή και θα μάθετε τους λόγους για τους οποίους η ενοικίαση ή πώληση της κατοικίας σας αποτελεί ευκαιρία. Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, στείλτε μας το μήνυμά σας, ή κλείστε ένα ραντεβού για να σας βοηθήσουμε να ενοικιάσετε ή να πουλήσετε το ακίνητο σας.

Η περιοχή του Γαλατσίου εντάσσεται στην περιφερειακή ενότητα του κεντρικού τομέα Αθηνών. Βρίσκεται στα βόρεια του δήμου Αθηναίων, 4 km από το κέντρο και συνορεύει ανατολικά με τη Φιλοθέη και το Ψυχικό, βόρεια με τη Νέα Ιωνία και νοτιοδυτικά με την Κυψέλη και τα Πατήσια του δήμου Αθηναίων. Η έκτασή του φτάνει τα 4 km2 και σύμφωνα με την τελευταία απογραφή έχει περίπου 58.000 κατοίκους. Είναι μία από τις περιοχές της πρωτεύουσας με υψηλό ποσοστό πρασίνου, αλλά ταυτόχρονα και αρκετά πυκνοκατοικημένη.

Οι κύριες συνοικίες στις οποίες διαιρείται ο δήμος Γαλατσίου είναι τα Κρητικά, τα Καραγιαννέικα, η Αγία Ειρήνη, οι Ακτήμονες, τα Περιβόλια και τα Μενιδιάτικα.

Συγκοινωνιακά η περιοχή εξυπηρετείται κυρίως με δύο γραμμές λεωφορείων του ΟΑΣΑ, το 608 και το 622, τα οποία ενώνουν το Γαλάτσι με το κέντρο της Αθήνας, ενώ ο κοντινότερος σταθμός του ηλεκτρικού απέχει 2,5 km από το κέντρο της περιοχής. Επιπλέον, το Γαλάτσι θα εξυπηρετείται σε 3 σημεία και από τη γραμμή 4 του μετρό, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2030.

Μεσιτικές Υπηρεσίες για Πωλήσεις Κατοικιών στο Γαλάτσι

Το καλύτερο μεσιτικό γραφείο στο Γαλάτσι, η YOUR HOME SOLD™, παρέχει μια ολοκληρωμένη σουίτα κτηματομεσιτικών υπηρεσιών που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Εκατοντάδες συμπολίτες μας έχουν εμπιστευτεί για την πώληση ή ενοικίαση του ακινήτου τους.

Αξιοθέατα

Το Άλσος Βεΐκου αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του Γαλατσίου. Είναι μία τεράστια έκταση πρασίνου και ένα από τα πιο γνωστά σημεία που επιλέγουν οι κάτοικοι της Αθήνας για μια μικρή διαφυγή και μια ανάσα δροσιάς. Μέσα στο άλσος μπορεί κανείς να βρει γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου και τένις, κολυμβητήριο, θερινό κινηματογράφο, παιδική χαρά, καθώς και καφετέριες.

Ακόμα ένα σήμα κατατεθέν του δήμου Γαλατσίου είναι ο ναός του Αγίου Γεωργίου, ή αλλιώς γνωστή ως Ομορφοκκλησιά. Χτίστηκε κατά τη διάρκεια του 12ου αιώνα και διακοσμείται με σπάνιες τοιχογραφίες, ενώ υπάρχει και η πεποίθηση ότι υπήρχε αρχαίο νεκροταφείο, καθώς έχουν βρεθεί λείψανα του 4ου-5ου αιώνα π.Χ.

Μεσιτικό Γαλάτσι - Άλσος
Ομορφοκκλησιά - Άγιος Γεώργιος - Μεσιτικό Γαλάτσι Your Home Sold

Ιστορικά στοιχεία

Τον 19ο αιώνα το αρχικό όνομα του Γαλατσίου ήταν «Ομορφοκκλησιά» από τον ομώνυμο ναό της περιοχής. Οι πρώτες προσωρινές κατοικίες ξεκινούν να δημιουργούνται από κατοίκους του νομού Φωκίδας, με σκοπό να ξεκαλοκαιριάζουν τα κοπάδια τους και δημιουργούν τα πρώτα ασβεστοκάμινα.

Τη δεκαετία του 1910 καταφθάνουν οι πρώτοι μόνιμοι κάτοικοι για να εργαστούν στα καμίνια. Οι αριστοκράτες του κέντρου της πρωτεύουσας επισκεπτόντουσαν το Γαλάτσι σαν την εξοχική περιοχή της Αθήνας.

Λίγο αργότερα ξεκινάει η εισροή κατοίκων από την περιοχή της Νάξου, καθώς και από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Δημιουργούνται έτσι, τα πρώτα καταστήματα και η πρώτη λεωφορειακή γραμμή. Το 1954 η περιοχή του Γαλατσίου ανεξαρτητοποιείται από τον δήμο Αθηναίων ως ομώνυμη κοινότητα και στη συνέχεια, το 1963 γίνεται δήμος, έχοντας περίπου 14.000 κατοίκους.

Αγορά ακινήτων στο Γαλάτσι

Το Γαλάτσι σήμερα είναι μια περιοχή με αρκετά μεγάλη ζήτηση σε κατοικίες, και για ενοικίαση αλλά και για αγορά, λόγω της εγγύτητάς του με το κέντρο της Αθήνας, την εύκολη πρόσβαση στην εθνική οδό και την αττική οδό, την γειτνίαση με τα βόρεια προάστεια της Αθήνας και φυσικά εξαιτίας και του τεράστιου έργου του μετρό με δύο σταθμούς στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με στοιχεία του δικτύου μας, οι μέσες τιμές ενοικίασης στο Γαλάτσι, για το 2022 ήταν περίπου 6-8 €/m2, ενώ για αγορά ήταν περίπου στα 1.600 €/m2. Αναφερόμαστε πάντα σε μέσες τιμές, καθώς η ελάχιστη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο μπορεί να είναι και κάτω από 1.000 € για ακίνητα παλαιότητας που χρειάζονται ανακαίνιση, ενώ η μέγιστη τιμή μπορεί να φτάσει και 3.000 € για ακίνητα πενταετίας που διαθέτουν και θέση στάθμευσης.

Ψάχνετε Εξειδικευμένο Μεσίτη για το Ακίνητο σας στο Γαλάτσι;

Καθημερινά μας εμπιστεύονται όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, για  τον επαγγελματισμό μας, τη συνέπειά μας, την ταχύτητα μας και την άριστη γνώση της αγοράς ακινήτων της περιοχής μας. Αν θέλετε να πουλήσετε ή να εκμισθώσετε οποιουδήποτε τύπου ακίνητο στο Γαλάτσι, επικοινωνήστε μαζί μας και θα είμαστε δίπλα σας άμεσα. Αγαπάμε το Γαλάτσι και ζούμε στο Γαλάτσι.

Μεσιτικό γραφείο ΓαλάτσιΤο Γαλάτσι παρουσιάζει και σημαντικό εμπορικό ενδιαφέρον και διαθέτει μια πλήρη και οργανωμένη αγορά. Μπορείτε να βρείτε σχεδόν τα πάντα και ο εμπορικότερος, αλλά και ακριβότερος δρόμος, είναι η Λεωφόρος Βεΐκου. Οι πωλήσεις καταστημάτων στη Λεωφόρο Βεΐκου είναι σπάνιες, καθώς οι ιδιοκτήτες είτε κάνουν ιδιόχρηση είτε τα εκμεταλλεύονται, ενώ παράλληλα τα ελάχιστα καταστήματα που ενοικιάζονται κατά καιρούς, γίνονται ανάρπαστα και δεν μένουν πολύ καιρό στην αγορά. Σαν τάξη μεγέθους, θα μπορούσαμε να πούμε ότι μια τιμή ενοικίασης ενός καταστήματος στα πιο καλά σημεία της Λεωφόρου Βεΐκου ξεκινάει από 40 €/m2.

Πάρα πολλοί επαγγελματίες επιλέγουν για έδρα τους το Γαλάτσι και την κεντρική του λεωφόρο και θα βρείτε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, δικηγόρους, μηχανικούς, φοροτεχνικούς, κλπ. Άλλες εμπορικές οδοί, αλλά και μεγάλοι οδικοί άξονες, είναι η Λεωφόρος Γαλατσίου, η Τράλλεων, η Παπαφλέσσα – Καραϊσκάκη, η Αγίας Γλυκερίας και η Πρωτοπαπαδάκη, που η άνοδός της οδηγεί προς το Ψυχικό και το Αττικό Άλσος.

Διασκέδαση - Αθλητισμός

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι στο Γαλάτσι θα βρείτε τα πάντα για φαγητό, ποτό ή καφέ, με πάρα πολύ καλά και γνωστά εστιατόρια και ταβέρνες, μπαράκια και καφετέριες. Το αθλητικό κέντρο Γαλατσίου «Βασίλης Παπαδιονυσίου» που πήρε το όνομά του προς τιμή του πρώην δημάρχου, διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου, κλειστό γήπεδο μπάσκετ και πολλές άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις. Στην απέναντι πλευρά και λίγο πιο πίσω στην πεζογέφυρα, υπάρχει και το πασίγνωστο «Παλαί», Ολυμπιακό έργο, στο οποίο σήμερα στεγάζεται η ΙΓ’ ΔΟΥ Αθηνών, παράλληλα όμως φιλοξενεί και αρκετές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Αθλητικό κέντρο Γαλατσίου

Συμπερασματικά, το Γαλάτσι είναι μια καλή και γενικά ασφαλής περιοχή, κοντά στο κέντρο και τα βόρεια προάστια, διαθέτει πολύ καλές προσβάσεις και υποδομές που βελτιώνονται συνεχώς και αποτελεί πόλο έλξης για αρκετούς συμπολίτες μας που θέλουν να αγοράσουν κάποιο ακίνητο και να μείνουν στην περιοχή. Λόγω και του επερχόμενου μετρό παρουσιάζει και σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Περισσότερα για τις υπηρεσίες και υποδομές που διαθέτει το Γαλάτσι μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Γαλατσίου.

Συχνές Ερωτήσεις

Από τον Ιανουάριο του 2022 οι αντικειμενικές αξίες στο Γαλάτσι είναι 1.550 – 1.650 €/m2.

Προφανώς εξαρτάται από το είδος, την παλαιότητα και την κατάσταση του υπό εκτίμηση ακινήτου. Το εύρος κυμαίνεται από 1.000 έως 3.000 €/m2, με μια μέση τιμή γύρω στα 1.850 €/m2. Καθώς είμαστε οι ειδικοί της περιοχής, συνιστούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για μια ακριβή εκτίμηση της εμπορικής αξίας του ακινήτου σας.

Ο μέσος χρόνος πώλησης ακινήτου στο Γαλάτσι αποκλειστικά από το γραφείο μας είναι λιγότερος από 60 ημέρες, καθώς είμαστε οι ειδικοί της περιοχής και διαθέτουμε ώριμο και αξιολογημένο πελατολόγιο.

Για το 2024 η πρόβλεψη είναι ότι θα σταθεροποιηθεί η αγορά στα επίπεδα του 2023 με πολύ μικρές αποκλίσεις. Η συμβουλή για πωλητές είναι να μην περιμένουν κάποια θεαματική άνοδο αξιών και αντίστοιχα προς αγοραστές να μη περιμένουν κάποια θεαματική μείωση. Αν σκέφτεστε να κάνετε κάποια κίνηση, είτε να πουλήσετε είτε να αγοράσετε, κάντε την εντός του 2024 και θα βγείτε κερδισμένοι.

Ήδη οι τιμές είναι αυξημένες και βραχυπρόθεσμα δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω αύξησης. Η λειτουργία του ΜΕΤΡΟ δεν αναμένεται πριν το 2030 και κάποια μικρή αύξηση μπορεί να παρατηρηθεί μόνο ένα έτος πριν και ένα έτος μετά τη λειτουργία. Το ίδιο συνέβη και σε άλλες περιοχές, π.χ. Πανόρμου. Μη λησμονείτε ότι τα ακίνητα “παλιώνουν” αντίστοιχα και χρειάζονται χρήματα για να ανακαινισθούν και να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση.

Το 2023 είχαμε μια μικρή πτώση της προσφοράς της τάξης του 15% και αντίστοιχη αύξηση της ζήτησης που οδήγησε σε άνοδο των τιμών. Για το 2024 προβλέπεται αύξηση της προσφοράς (ήδη είναι ορατή) και σταθερή ζήτηση που θα έχει ως αποτέλεσμα και την σταθεροποίηση των αξιών στα επίπεδα που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις, η κατάλληλη στιγμή για να πουλήσετε είναι όταν υπάρχει σοβαρός λόγος για να το κάνετε. Αν απλά θέλετε να περιμένετε περαιτέρω αύξηση των αξιών για να αποκομίσετε κάποιο “κέρδος” στο μέλλον, να έχετε υπόψη ότι αν οι αξίες αυξηθούν, δεν θα αυξηθούν αποκλειστικά και μόνο στο Γαλάτσι αλλά γενικώς, οπότε η “αντικατάσταση” του ακινήτου σας με κάποιο άλλο μπορεί να είναι πολύ δύσκολη έως και αδύνατη. Άρα, αν έχετε κάποιο λόγο / σκοπό / σχέδια για να πουλήσετε, κάντε το τώρα. Συμπληρώστε τη φόρμα και πουλήστε άμεσα μαζί μας.

Κριτικές Πελατών

Fotis Xaritos
Fotis Xaritos
Read More
Εξαιρετικές μεσιτικεσ υπηρεσιες σε αγορά ακινήτου.
levani bakhturidze
levani bakhturidze
Read More
Eξαιρετικοι επαγγελματιες!!!
Νικόλ Ρούσσου
Νικόλ Ρούσσου
Read More
Liana Makropoulou
Liana Makropoulou
Read More
Athina Stai
Athina Stai
Read More
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
Read More
apostolis paschalakis
apostolis paschalakis
Read More
Elina Domestichou
Elina Domestichou
Read More
Mike Marselos
Mike Marselos
Read More
Νικόλαος Χριστοδουλου
Νικόλαος Χριστοδουλου
Read More
Ευγενία Σιγάλα
Ευγενία Σιγάλα
Read More
nektarios pap
nektarios pap
Read More
Nikos Mavraganis
Nikos Mavraganis
Read More
ελευθερία πανάγου
ελευθερία πανάγου
Read More
Tatiana Ioannidou
Tatiana Ioannidou
Read More
Hara Vel
Hara Vel
Read More
Andreas Andreou
Andreas Andreou
Read More
Smaragda Roussou
Smaragda Roussou
Read More
George Mitsanis
George Mitsanis
Read More
Danai Papagianni
Danai Papagianni
Read More

Εξειδικευμένοι Μεσίτες για Ακίνητα στο Γαλάτσι

Το μεσιτικό γραφείο στο Γαλάτσι Your Home Sold™, είναι κυρίαρχο στην ευρύτερη περιοχή, και τρεις (3) Επαγγελματίες Agents είναι στη διάθεσή σας να καλύψουν όλες τις ανάγκες σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.  

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT