Μεσιτικό γραφείο Βριλήσσια

Πληροφορίες για τα Βριλήσσια

Τα Βριλήσσια είναι μία πράσινη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής, η οποία εκτείνεται στους νοτιοδυτικούς πρόποδες του Πεντελικού Όρους. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 300 μέτρα, καταλαμβάνει έκταση 3,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ ο πληθυσμός της ανέρχεται σύμφωνα με την τελευταία απογραφή στους 30.741 κατοίκους. Παλαιότερα και μέχρι το έτος 1990 τα Βριλήσσια άνηκαν στο δήμο του Χαλανδρίου, με τον οποίο και συνορεύουν στη νοτιοδυτική τους πλευρά. Η ονομασία της περιοχής προέρχεται από το Πεντελικό όρος, το οποίο κατά τα αρχαία χρόνια ονομαζόταν «Βριλησσός» και από το οποίο πηγάζει το σημερινό Ρέμα Χαλανδρίου που τότε οι Χαλανδραίοι ονόμαζαν «Βριλησσό Ποταμό».

Συνορεύουν βόρεια με τα Μελίσσια του Δήμου Πεντέλης, νότια με την Αγία Παρασκευή, ανατολικά με τον Γέρακα και δυτικά με το Μαρούσι. Συγκοινωνιακά εξυπηρετούνται από τους σταθμούς του Μετρό και του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, Πεντέλης και Δουκίσσης Πλακεντίας και φυσικά από αστικά λεωφορεία.

Μεσιτικό γραφείο Βριλήσσια

Αξιοθέατα

Χαρακτηριστικά σημεία των Βριλησσίων είναι το «Άλσος Βριλησσίων Μ. Κάλλας», καθώς και το «Πάρκο Βριλησσίων – Χαλανδρίου», τα οποία χαρίζουν στην πόλη μια ανάσα πρασίνου και αποτελούν τόπο συνάντησης και αθλοπαιδιών. Επιπρόσθετα, στα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής συμπεριλαμβάνονται ο «Βράχος του Βριλησσού» και η «Προτομή του Κολοκοτρώνη», που βρίσκονται στην πλατεία Ελευθερίας, το «Υδραγωγείο των Βριλησσίων» στην πλατεία Αγίας Λαύρας, καθώς και η «Προτομή του Βενιζέλου» και το «Μνημείο Πεσόντων» στην πλατεία Ηρώων. Στα Βριλήσσια υπάρχει και το θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη (πρώην «Νταμάρι»), στην οδό Μεταμορφώσεως Σωτήρος 25-27.

Βριλήσσια άποψη της περιοχής
Βριλήσσια Πλατεία Αναλήψεως

Ιστορικά στοιχεία

Το 1949 ο συνοικισμός παύει να ανήκει στον Δήμο Χαλανδρίου και αναγνωρίζεται ως αυτόνομη κοινότητα Βριλησσίων , έχοντας σύμφωνα με την τότε απογραφή μόλις 825 κατοίκους. Εκείνη την εποχή επήλθε σταδιακή ανάπτυξη της περιοχής, διότι πολλοί παραθεριστές την επέλεγαν εξαιτίας του υγιεινού κλίματός της, καθώς επίσης και πολλοί τεχνίτες από τα νησιά των Κυκλάδων την επέλεγαν για μόνιμη κατοικία, εξαιτίας των μαρμαράδικων που υπήρχαν στην πόλη. Το 1961 ο πληθυσμός της περιοχής αυξάνεται ραγδαία, με μία αύξηση της τάξεως του 185%.

Σύγχρονη ιστορία των Βριλησσίων

Το 1980 στην πόλη υπήρχαν μόνο μονοκατοικίες και εξοχικές κατοικίες, ενώ λίγα χρόνια αργότερα συμπεριλήφθηκαν στο σχέδιο πόλης και τα Άνω Βριλήσσια και το Πάτημα. Οι μικρογαιοκτήμονες άρχισαν να αξιοποιούν τις εκτάσεις τους, που μέχρι τότε χρησιμοποιούνταν για γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες και η περιοχή άρχισε να δέχεται κατοίκους από την υπόλοιπη Αθήνα, με αποτέλεσμα στις αρχές του 2000 να έχει ολοκληρωθεί η οικιστική ανάπτυξη της περιοχής, διαθέτοντας πληθυσμό από σχετικά υψηλά οικονομικά και κοινωνικά στρώματα.

Μεσιτικό γραφείο Βριλήσσια

Ο εμπορικότερος και ακριβότερος δρόμος της περιοχής είναι η Λεωφόρος Πεντέλης, που διαθέτει μια πάρα πολύ καλή αγορά. Το μποτιλιάρισμα είναι ένα συχνό φαινόμενο, κυρίως τις ώρες αιχμής, όμως υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την Αττική Οδό. Στην περιοχή υπάρχει και ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής, το Σισμανόγλειο.

Τιμές Ακινήτων στα Βριλήσσια

Οι αξίες της περιοχής είναι σχετικά υψηλές, ειδικά σε νεόδμητες κατοικίες και μπορούν φτάσουν και 5.000 €/m2, ενώ μια μέση τιμή μπορεί να ληφθεί περίπου στα 3.700 €/m2. Σε ακίνητα παλαιότητας οι αξίες προφανώς είναι πιο χαμηλές, αλλά υψηλότερες σε σχέση με άλλες περιοχές και με μέσο όρο περίπου 2.750 €/m2, χωρίς βέβαια να αποκλείονται οι αποκλίσεις και προς τα πάνω και προς τα κάτω (οι τιμές αναφέρονται στο Q2/2023). Η ζήτηση είναι μικρότερη από την προσφορά, λόγω των υψηλών αξιών, οι οποίες όμως φαίνονται να διατηρούνται σταθερές.

Βριλήσσια παλιό υδραγωγείο

Ενδιαφέρεστε για ακίνητο στα Βριλήσσια;

Το μεσιτικό μας γραφείο δραστηριοποιείται στα Βριλήσσια και μπορούμε να σας βοηθήσουμε να πουλήσετε ή να αγοράσετε ακίνητο στην περιοχή.

Compare listings

Compare
Call me back Service

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT