Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Μεσιτικό γραφείο Βριλήσσια

Καλώς ήρθατε στο καλύτερο μεσιτικό γραφείο για την πώληση του ακινήτου / κατοικίας σας στα Βριλήσσια. Εδώ θα ανακαλύψετε πολλές νέες πληροφορίες για την περιοχή και θα μάθετε τους λόγους για τους οποίους η ενοικίαση ή πώληση της κατοικίας σας αποτελεί ευκαιρία. Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, στείλτε μας το μήνυμά σας, ή κλείστε ένα ραντεβού για να σας βοηθήσουμε να ενοικιάσετε ή να πουλήσετε το ακίνητο σας.

Τα Βριλήσσια είναι μία πράσινη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής, η οποία εκτείνεται στους νοτιοδυτικούς πρόποδες του Πεντελικού Όρους. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 300 μέτρα, καταλαμβάνει έκταση 3,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ ο πληθυσμός της ανέρχεται σύμφωνα με την τελευταία απογραφή στους 30.741 κατοίκους. Παλαιότερα και μέχρι το έτος 1990 τα Βριλήσσια άνηκαν στο δήμο του Χαλανδρίου, με τον οποίο και συνορεύουν στη νοτιοδυτική τους πλευρά.

Η ονομασία της περιοχής προέρχεται από το Πεντελικό όρος, το οποίο κατά τα αρχαία χρόνια ονομαζόταν «Βριλησσός» και από το οποίο πηγάζει το σημερινό Ρέμα Χαλανδρίου που τότε οι Χαλανδραίοι ονόμαζαν «Βριλησσό Ποταμό». Συνορεύουν βόρεια με τα Μελίσσια του Δήμου Πεντέλης και την Πεντέλη, νότια με το Χαλάνδρι στα όρια με την Αγία Παρασκευή, ανατολικά με τον Γέρακα και δυτικά με το Μαρούσι. Συγκοινωνιακά εξυπηρετούνται από τους σταθμούς του Μετρό και του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, Πεντέλης και Δουκίσσης Πλακεντίας και φυσικά από αστικά λεωφορεία.

Ψάχνετε Εξειδικευμένο Μεσίτη για το Ακίνητο σας στα Βριλήσσια;

Αν χρειάζεστε υπηρεσίες Μεσιτικού Γραφείου στα Βριλήσσια είστε στο σωστό μέρος. Παρέχουμε εξαιρετικές υπηρεσίες Real Estate για κάθε θέμα που αφορά στο ακίνητο που ενδιαφέρεστε να πουλήσετε ή να αγοράσετε, με συνέπεια, ταχύτητα και μέγιστο όφελος για εσάς.

Αξιοθέατα

Χαρακτηριστικά σημεία των Βριλησσίων είναι το «Άλσος Βριλησσίων Μ. Κάλλας», καθώς και το «Πάρκο Βριλησσίων – Χαλανδρίου», τα οποία χαρίζουν στην πόλη μια ανάσα πρασίνου και αποτελούν τόπο συνάντησης και αθλοπαιδιών. Επιπρόσθετα, στα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής συμπεριλαμβάνονται ο «Βράχος του Βριλησσού» και η «Προτομή του Κολοκοτρώνη», που βρίσκονται στην πλατεία Ελευθερίας, το «Υδραγωγείο των Βριλησσίων» στην πλατεία Αγίας Λαύρας, καθώς και η «Προτομή του Βενιζέλου» και το «Μνημείο Πεσόντων» στην πλατεία Ηρώων. Στα Βριλήσσια υπάρχει και το θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη (πρώην «Νταμάρι»), στην οδό Μεταμορφώσεως Σωτήρος 25-27.

Μεσιτικό Γραφείο Βριλήσσια - Άποψη της περιοχής
Μεσιτικό Γραφείο Βριλήσσια - Πλατεία Αναλήψεως

Ιστορικά στοιχεία

Το 1949 ο συνοικισμός παύει να ανήκει στον Δήμο Χαλανδρίου και αναγνωρίζεται ως αυτόνομη κοινότητα Βριλησσίων , έχοντας σύμφωνα με την τότε απογραφή μόλις 825 κατοίκους. Εκείνη την εποχή επήλθε σταδιακή ανάπτυξη της περιοχής, διότι πολλοί παραθεριστές την επέλεγαν εξαιτίας του υγιεινού κλίματός της, καθώς επίσης και πολλοί τεχνίτες από τα νησιά των Κυκλάδων την επέλεγαν για μόνιμη κατοικία, εξαιτίας των μαρμαράδικων που υπήρχαν στην πόλη. Το 1961 ο πληθυσμός της περιοχής αυξάνεται ραγδαία, με μία αύξηση της τάξεως του 185%.

Σύγχρονη ιστορία των Βριλησσίων

Το 1980 στην πόλη υπήρχαν μόνο μονοκατοικίες και εξοχικές κατοικίες, ενώ λίγα χρόνια αργότερα συμπεριλήφθηκαν στο σχέδιο πόλης και τα Άνω Βριλήσσια και το Πάτημα. Οι μικρογαιοκτήμονες άρχισαν να αξιοποιούν τις εκτάσεις τους, που μέχρι τότε χρησιμοποιούνταν για γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες και η περιοχή άρχισε να δέχεται κατοίκους από την υπόλοιπη Αθήνα, με αποτέλεσμα στις αρχές του 2000 να έχει ολοκληρωθεί η οικιστική ανάπτυξη της περιοχής, διαθέτοντας πληθυσμό από σχετικά υψηλά οικονομικά και κοινωνικά στρώματα. Περισσότερα για τα Βριλήσσια μπορείτε να δείτε και στην ιστοσελίδα του Δήμου Βριλησσίων. Στη σελίδα Μεσιτικό Γραφείο Μελίσσια θα βρείτε πολλές πληροφορίες για τα γειτονικά Μελίσσια.

Μεσιτικές Υπηρεσίες για Πωλήσεις Κατοικιών στα Βριλήσσια

Η πώληση ενός ακινήτου στα Βριλήσσια, δεν είναι μια απλή υπόθεση που μπορεί να αναλάβει ο καθένας. Συμβουλευτείτε τους Επαγγελματίες Μεσίτες του γραφείου μας, οι οποίοι εκτιμήσουν σωστά την τρέχουσα εμπορική του αξία, έτσι ώστε να είστε 100% σίγουροι ότι δεν θα χάσετε χρήμα και χρόνο με άσκοπες ενέργειες και λάθος προώθηση του ακινήτου σας.

Ο εμπορικότερος και ακριβότερος δρόμος της περιοχής είναι η Λεωφόρος Πεντέλης, που διαθέτει μια πάρα πολύ καλή αγορά. Το μποτιλιάρισμα είναι ένα συχνό φαινόμενο, κυρίως τις ώρες αιχμής, όμως υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την Αττική Οδό. Στην περιοχή υπάρχει και ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής, το Σισμανόγλειο.

Τιμές Ακινήτων στα Βριλήσσια

Οι αξίες της περιοχής είναι σχετικά υψηλές, ειδικά σε νεόδμητες κατοικίες και μπορούν φτάσουν και 5.000 €/m2, ενώ μια μέση τιμή μπορεί να ληφθεί περίπου στα 3.700 €/m2. Σε ακίνητα παλαιότητας οι αξίες προφανώς είναι πιο χαμηλές, αλλά υψηλότερες σε σχέση με άλλες περιοχές και με μέσο όρο περίπου 2.750 €/m2, χωρίς βέβαια να αποκλείονται οι αποκλίσεις και προς τα πάνω και προς τα κάτω (οι τιμές αναφέρονται στο Q2/2023). Η ζήτηση είναι μικρότερη από την προσφορά, λόγω των υψηλών αξιών, οι οποίες όμως φαίνονται να διατηρούνται σταθερές. Στο Μεσιτικό Πεντέλη δείτε τις τιμές για την Παλαιά Πεντέλη και τη Νέα Πεντέλη.

Μεσιτικό Βριλήσσια - Παλιό υδραγωγείο

Συχνές Ερωτήσεις

Οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων στα Βριλήσσια από 01/01/2022 κυμαίνονται ανάμεσα στα 2.050 – 2.300 €/m2.

Η αγορά ακινήτων στα Βριλήσσια αυτή την περίοδο χαρακτηρίζεται από ελαφρώς μειωμένη ζήτηση σε σύγκριση με την προσφορά.

Εξαρτάται από το είδος του ακινήτου. Για τα οικιστικά ακίνητα σε καλή κατάσταση αξίας έως 2.500 €/m2 και επιφάνειας έως 150 m2, ο χρόνος πώλησης είναι λιγότερος από 60 ημέρες. Για μεγαλύτερης αξίας και εμβαδού ακίνητα, ο χρόνος πώλησης είναι 60 – 180 ημέρες. Για τα επαγγελματικά ακίνητα στα πιο εμπορικά σημεία των Βριλησσίων ο χρόνος πώλησης είναι 90 – 150 ημέρες.

Συνήθη οικιστικά ακίνητα με σωστά εκτιμημένο μίσθωμα και σε καλή κατάσταση ενοικιάζονται σε περίπου 15 ημέρες. Αντίστοιχα για τα επαγγελματικά σε εμπορικά σημεία, ο μέσος χρόνος ενοικίασης είναι 30 – 60 ημέρες.

Οι αξίες προφανώς ποικίλουν ανάλογα με το είδος, την παλαιότητα και την κατάσταση του ακινήτου και απαιτείται εκτίμηση από τους πιστοποιημένους εκτιμητές του γραφείου μας. Για να έχετε μια τάξη μεγέθους οι εμπορικές αξίες που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στα Βριλήσσια είναι 2.500 – 3.000 €/m2.

Από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και αφορούν μόνο σε οικιστικά ακίνητα και οικόπεδα στα Βριλήσσια, διενεργούνται περίπου 10 μεταβιβάσεις / μήνα.

Κριτικές Πελατών

Fotis Xaritos
Fotis Xaritos
Read More
Εξαιρετικές μεσιτικεσ υπηρεσιες σε αγορά ακινήτου.
levani bakhturidze
levani bakhturidze
Read More
Eξαιρετικοι επαγγελματιες!!!
Νικόλ Ρούσσου
Νικόλ Ρούσσου
Read More
Liana Makropoulou
Liana Makropoulou
Read More
Athina Stai
Athina Stai
Read More
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
Read More
apostolis paschalakis
apostolis paschalakis
Read More
Elina Domestichou
Elina Domestichou
Read More
Mike Marselos
Mike Marselos
Read More
Νικόλαος Χριστοδουλου
Νικόλαος Χριστοδουλου
Read More
Ευγενία Σιγάλα
Ευγενία Σιγάλα
Read More
nektarios pap
nektarios pap
Read More
Nikos Mavraganis
Nikos Mavraganis
Read More
ελευθερία πανάγου
ελευθερία πανάγου
Read More
Tatiana Ioannidou
Tatiana Ioannidou
Read More
Hara Vel
Hara Vel
Read More
Andreas Andreou
Andreas Andreou
Read More
Smaragda Roussou
Smaragda Roussou
Read More
George Mitsanis
George Mitsanis
Read More
Danai Papagianni
Danai Papagianni
Read More

Εξειδικευμένοι Μεσίτες για Ακίνητα στα Βριλήσσια

Το μεσιτικό μας γραφείο δραστηριοποιείται στα Βριλήσσια και μπορούμε να σας βοηθήσουμε να πουλήσετε ή να αγοράσετε ακίνητο στην περιοχή.

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT