Μεσιτικό γραφείο Δροσιά

Πληροφορίες για τη Δροσιά

Η περιοχή της Δροσιάς υπάγεται στον δήμο Διονύσου, βρίσκεται στα βόρεια του νομού Αττικής και απέχει περίπου 22 km από το κέντρο της Αθήνας. Συνορεύει με τις περιοχές του Διονύσου, της Εκάλης, της Άνοιξης, της Σταμάτας και της Ροδόπολης. Καταλαμβάνει έκταση 2,2 km2, έχει υψόμετρο 400 μέτρα και αριθμεί σχεδόν 7.200 κατοίκους.

Παρόλη τη μεγάλη απόσταση που έχει από το κέντρο της Αθήνας, η Δροσιά αναπτύχθηκε με γρήγορους ρυθμούς. Είναι μια περιοχή η οποία περιβάλλεται από πυκνά δάση, γεγονός που την καθιστά ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις πρασίνου και της φύσης.

Μεσιτικό γραφείο Δροσιά

Σύντομη ιστορία

Στις αρχές του 20ου αιώνα, μετά τη μικρασιατική καταστροφή, έρχονται οι πρώτοι κάτοικοι, Μικρασιάτες πρόσφυγες, και η περιοχή παίρνει την ονομασία Ροδόπολη και αποτελεί οικισμό της κοινότητας Σταμάτας. Λίγα χρόνια αργότερα, η ονομασία του οικισμού αλλάζει και γίνεται πλέον γνωστή ως Ρωσσοχώρι, ενώ παράλληλα, η εξοικείωση των Μικρασιατών με το εμπόριο προσδίδει στην περιοχή γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης. Το 1947 η περιοχή μετονομάζεται σε «Δροσιά Αττικής».

Το 1950 αποσπάται από την κοινότητα Σταμάτας και αναγνωρίζεται ως αυτόνομη κοινότητα, ενώ 57 χρόνια αργότερα, το 2007 δημιουργείται ο Δήμος Δροσιάς. Τέλος, το 2011 ο Δήμος Δροσιάς ενώνεται και συμπεριλαμβάνεται στον διευρυμένο πλέον Δήμο Διονύσου.

Δροσιά - Δήμος Διονύσου
Δρόμος της Δροσιάς

Μεταφορές

Συγκοινωνιακά η περιοχή της Δροσιάς εξυπηρετείται από τον σταθμό ηλεκτρικού σιδηροδρόμου «Κηφισιά», όπου είναι και η αφετηρία των τοπικών αστικών λεωφορειακών γραμμών, ενώ μέσω του Σιδηροδρομικού Σταθμού του Αγίου Στεφάνου, επικοινωνεί με τις άλλες πόλεις της Ελλάδας, κυρίως προς τον Βορρά.

Στη Δροσιά θα βρείτε μια μικρή αγορά που θα καλύψει όμως τις βασικές σας ανάγκες, αρκετά εστιατόρια και κινηματογράφο. Η κοντινή Κηφισιά θα καλύψει πλήρως όλες τις εμπορικές σας ανάγκες και εναλλακτικά μπορείτε να πάτε και στον Άγιο Στέφανο. Η πρόσβαση στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.

Μεσιτικό γραφείο Δροσιά

Τιμές Ακινήτων στη Δροσιά

Οι τιμές ακινήτων στη Δροσιά είναι σχετικά χαμηλές, καθώς μπορεί κάποιος να αγοράσει με 1.000 €/m2 ένα διαμέρισμα 35ετίας μέσα στο πράσινο. Αυτό οφείλεται κυρίως στην χαμηλή ζήτηση που έχει η περιοχή, στην απόσταση από το κέντρο της Αθήνας αλλά και στην μικρή εμπορική αγορά. Φυσικά υπάρχει και η άλλη όψη, όπου διατίθενται προς πώληση υπέροχες και πολυτελείς μονοκατοικίες με τιμές που ξεπερνούν τα 7.500 €/m2 (στοιχεία Q2/2023). Η ρυμοτομία της περιοχής είναι πολύ καλή και λόγω των περιορισμών δόμησης, δεν θα συναντήσετε πανύψηλα κτίρια, ενώ θα βρείτε αρκετό πράσινο και ελεύθερους χώρους. Οι αντικειμενικές αξίες είναι στα 1.950 €/m2, αρκετά χαμηλότερες από της γειτονικής Εκάλης.

Πλατεία Δροσιάς

Πουλάτε ακίνητο στη Δροσιά;

Αν θέλετε να πουλήσετε ακίνητο στη Δροσιά, το μεσιτικό γραφείο μας μπορεί να σας εκπροσωπήσει αποκλειστικά και αν ψάχνετε να αγοράσετε κάποιο ακίνητο στην ευρύτερη περιοχή, επικοινωνήστε μαζί μας και ο Συνεργάτης μας των βορείων προαστείων θα σας προτείνει λύσεις, ανάλογα με τις οικονομικές σας δυνατότητες.

Compare listings

Compare
Call me back Service

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT