Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Μεσιτικό γραφείο Δροσιά

Καλώς ήρθατε στο καλύτερο μεσιτικό γραφείο για την πώληση του ακινήτου / κατοικίας σας στην Δροσιά. Εδώ θα ανακαλύψετε πολλές νέες πληροφορίες για την περιοχή και θα μάθετε τους λόγους για τους οποίους η ενοικίαση ή πώληση της κατοικίας σας αποτελεί ευκαιρία. Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, στείλτε μας το μήνυμά σας, ή κλείστε ένα ραντεβού για να σας βοηθήσουμε να ενοικιάσετε ή να πουλήσετε το ακίνητο σας.

Η περιοχή της Δροσιάς υπάγεται στον δήμο Διονύσου, βρίσκεται στα βόρεια του νομού Αττικής και απέχει περίπου 22 km από το κέντρο της Αθήνας. Συνορεύει με τις περιοχές του Διονύσου, της Εκάλης, της Άνοιξης, της Σταμάτας και της Ροδόπολης. Καταλαμβάνει έκταση 2,2 km2, έχει υψόμετρο 400 μέτρα και αριθμεί σχεδόν 7.200 κατοίκους. Παρόλη τη μεγάλη απόσταση που έχει από το κέντρο της Αθήνας, η Δροσιά αναπτύχθηκε με γρήγορους ρυθμούς. Είναι μια περιοχή η οποία περιβάλλεται από πυκνά δάση, γεγονός που την καθιστά ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις πρασίνου και της φύσης. Αν θέλετε να πληροφορίες για την Εκάλη θα τις βρείτε στη σελίδα μας Μεσιτικό Γραφείο Εκάλη.

Ψάχνετε Εξειδικευμένο Μεσίτη για το Ακίνητο σας στην Δροσιά;

Το μεσιτικό γραφείο μας δραστηριοποιείται στην περιοχή της Δροσιάς και παρέχει ολοκληρωμένες και υψηλού επιπέδου μεσιτικές υπηρεσίες σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές.

Σύντομη ιστορία

Στις αρχές του 20ου αιώνα, μετά τη μικρασιατική καταστροφή, έρχονται οι πρώτοι κάτοικοι, Μικρασιάτες πρόσφυγες, και η περιοχή παίρνει την ονομασία Ροδόπολη και αποτελεί οικισμό της κοινότητας Σταμάτας. Λίγα χρόνια αργότερα, η ονομασία του οικισμού αλλάζει και γίνεται πλέον γνωστή ως Ρωσσοχώρι, ενώ παράλληλα, η εξοικείωση των Μικρασιατών με το εμπόριο προσδίδει στην περιοχή γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης. Το 1947 η περιοχή μετονομάζεται σε «Δροσιά Αττικής».

Το 1950 αποσπάται από την κοινότητα Σταμάτας και αναγνωρίζεται ως αυτόνομη κοινότητα, ενώ 57 χρόνια αργότερα, το 2007 δημιουργείται ο Δήμος Δροσιάς. Τέλος, το 2011 ο Δήμος Δροσιάς ενώνεται και συμπεριλαμβάνεται στον διευρυμένο πλέον Δήμο Διονύσου.

Μεσιτικό Δροσιά - Δήμος Διονύσου
Μεσιτικό Δροσιά - Δρόμος της Δροσιάς

Μεταφορές

Συγκοινωνιακά η περιοχή της Δροσιάς εξυπηρετείται από τον σταθμό ηλεκτρικού σιδηροδρόμου «Κηφισιά», όπου είναι και η αφετηρία των τοπικών αστικών λεωφορειακών γραμμών, ενώ μέσω του Σιδηροδρομικού Σταθμού του Αγίου Στεφάνου, επικοινωνεί με τις άλλες πόλεις της Ελλάδας, κυρίως προς τον Βορρά.

Στη Δροσιά θα βρείτε μια μικρή αγορά που θα καλύψει όμως τις βασικές σας ανάγκες, αρκετά εστιατόρια και κινηματογράφο. Η κοντινή Κηφισιά θα καλύψει πλήρως όλες τις εμπορικές σας ανάγκες και εναλλακτικά μπορείτε να πάτε και στον Άγιο Στέφανο. Η πρόσβαση στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.

Μεσιτικές Υπηρεσίες για Πωλήσεις Κατοικιών στην Δροσιά

Αν σκέφτεστε να πουλήσετε ή να εκμισθώσετε ακίνητο εμπιστευτείτε το μεσιτικό γραφείο Δροσιάς Your Home Sold και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί γρήγορα και με το μέγιστο δυνατό όφελος για εσάς.

Τιμές Ακινήτων στη Δροσιά

Οι τιμές ακινήτων στη Δροσιά είναι σχετικά χαμηλές, καθώς μπορεί κάποιος να αγοράσει με 1.000 €/m2 ένα διαμέρισμα 35ετίας μέσα στο πράσινο. Αυτό οφείλεται κυρίως στην χαμηλή ζήτηση που έχει η περιοχή, στην απόσταση από το κέντρο της Αθήνας αλλά και στην μικρή εμπορική αγορά. Φυσικά υπάρχει και η άλλη όψη, όπου διατίθενται προς πώληση υπέροχες και πολυτελείς μονοκατοικίες με τιμές που ξεπερνούν τα 7.500 €/m2 (στοιχεία Q2/2023). Η ρυμοτομία της περιοχής είναι πολύ καλή και λόγω των περιορισμών δόμησης, δεν θα συναντήσετε πανύψηλα κτίρια, ενώ θα βρείτε αρκετό πράσινο και ελεύθερους χώρους. Οι αντικειμενικές αξίες είναι στα 1.950 €/m2, αρκετά χαμηλότερες από της γειτονικής Εκάλης.

Μεσιτικό Δροσιά - Πλατεία Δροσιάς

Συχνές Ερωτήσεις

Οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων στη Δροσιά από το 2021 είναι ανάμεσα στα 1.700 και 1.950 €/m2.

Η μέση εμπορική αξία ακινήτου στη Δροσιά για το 2024 είναι πολύ κοντά στη χαμηλότερη αντικειμενική και συγκεκριμένα στα 1.760 €/m2. Η μέση τιμή έχει προκύψει από δείγμα 300 ακινήτων και προφανώς αναλόγως κατάστασης και ηλικίας του ακινήτου διαμορφώνεται ανάλογα.

Η προσφορά είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση και έτσι οι τιμές συγκρατούνται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με αυτές που επικρατούν σε κοντινές περιοχές.

Κριτικές Πελατών

Fotis Xaritos
Fotis Xaritos
Read More
Εξαιρετικές μεσιτικεσ υπηρεσιες σε αγορά ακινήτου.
levani bakhturidze
levani bakhturidze
Read More
Eξαιρετικοι επαγγελματιες!!!
Νικόλ Ρούσσου
Νικόλ Ρούσσου
Read More
Liana Makropoulou
Liana Makropoulou
Read More
Athina Stai
Athina Stai
Read More
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
Read More
apostolis paschalakis
apostolis paschalakis
Read More
Elina Domestichou
Elina Domestichou
Read More
Mike Marselos
Mike Marselos
Read More
Νικόλαος Χριστοδουλου
Νικόλαος Χριστοδουλου
Read More
Ευγενία Σιγάλα
Ευγενία Σιγάλα
Read More
nektarios pap
nektarios pap
Read More
Nikos Mavraganis
Nikos Mavraganis
Read More
ελευθερία πανάγου
ελευθερία πανάγου
Read More
Tatiana Ioannidou
Tatiana Ioannidou
Read More
Hara Vel
Hara Vel
Read More
Andreas Andreou
Andreas Andreou
Read More
Smaragda Roussou
Smaragda Roussou
Read More
George Mitsanis
George Mitsanis
Read More
Danai Papagianni
Danai Papagianni
Read More

Εξειδικευμένοι Μεσίτες για Ακίνητα στην Δροσιά

Αν θέλετε να πουλήσετε ακίνητο στη Δροσιά, το μεσιτικό γραφείο μας μπορεί να σας εκπροσωπήσει αποκλειστικά και αν ψάχνετε να αγοράσετε κάποιο ακίνητο στην ευρύτερη περιοχή, επικοινωνήστε μαζί μας και ο Συνεργάτης μας των βορείων προαστείων θα σας προτείνει λύσεις, ανάλογα με τις οικονομικές σας δυνατότητες.

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT