Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Το μεσιτικό επάγγελμα είναι κατά βάση πλήρους απασχόλησης

Μεσίτης full time vs part time

Συνεχίζουμε τη σειρά στην οποία αναλύουμε τους 10 βασικότερους λόγους για τους οποίους οι Σύμβουλοι Ακινήτων – Κτηματομεσίτες αποτυγχάνουν και σήμερα εξετάζουμε τον 4ο λόγο. Αν θέλετε, δείτε τα παλαιότερα άρθρα μας για την αποτυχία στην οικονομική διαχείριση, την έλλειψη εκπαίδευσης και καθοδήγησης και την έλλειψη επιχειρηματικού σχεδίου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και το σχετικό video στην ενότητα για Επαγγελματίες Συμβούλους Ακινήτων στο video blog μας.

Εγγραφείτε στο κανάλι της YOUR HOME SOLD by CANOPUS BROKERS™ για να λαμβάνετε ενημερώσεις για κάθε νέο video που ανεβαίνει.

Αντιμετώπιση του επαγγέλματος του Κτηματομεσίτη ως μερικής απασχόλησης

Σχεδόν σε κάθε συνάντηση μας με υποψήφιους κτηματομεσίτες της YOUR HOME SOLD by CANOPUS BROKERS™, η κλασική ερώτηση που δεχόμαστε είναι :

«Πόσα χρήματα θα βγάλω;»

Και η κλασική μας απάντηση είναι :

«Τα χρήματα που θα βγάζετε εξαρτώνται από τον χρόνο, τη δέσμευση και την αφοσίωσή σας στη δουλειά σας».

Ένας agent μερικής απασχόλησης στην Ελλάδα, συνήθως εργάζεται από 5 έως 20 ώρες εβδομαδιαίως, ενώ οι full time agents μπορούν να εργαστούν από 30 έως και 60 ώρες, ανάλογα πάντα με τα εισοδήματα που θέλουν να αποκτήσουν.

Δεδομένου ότι στην Ελλάδα πάνω από το 60% των ατόμων ξεκινούν την ενασχόλησή τους με τον κλάδο του real estate ως δεύτερη εργασία, είναι προφανές ότι εισέρχονται στη βιομηχανία ως “part timers”, επειδή η σκέψη να εργάζονται αποκλειστικά σαν ελεύθεροι επαγγελματίες με προμήθεια, είναι τρομακτική γι’ αυτούς.

Με δεδομένο, όμως, ότι ο χρόνος που θα διαθέσουν και η αφοσίωσή τους συνδέεται άμεσα με τα χρήματα που κερδίζουν, οι agents μερικής απασχόλησης τείνουν να αποχωρούν από τον κλάδο επειδή δεν βγάζουν τα χρήματα που ελπίζουν. Και είναι απόλυτα λογικό.

Και φυσικά δεν αναφερόμαστε καθόλου σε αυτούς που θέλουν να ασκήσουν το επάγγελμα παράνομα, επειδή έτσι κάνει και κάποιος γνωστός τους και δεν θέλουν να εμφανίζουν πρόσθετα εισοδήματα.

Πως θα αντιμετωπίσετε αυτή την πρόκληση μερικής ή πλήρους απασχόλησης ; Προσδιορίστε πόσα χρήματα θέλετε να βγάλετε !

Ενώ είναι δυνατό, θεωρητικά, να είστε κάπως επιτυχημένοι σαν “part timers”, η ημέρα έχει δυστυχώς μόνο 24 ώρες. Αν, λοιπόν, εργάζεστε και κάπου αλλού για 8 ώρες, χρειάζεστε έστω 7 ώρες για ξεκούραση ημερησίως, 1 ώρα για φαγητό, 1 ώρα για την οικογένειά σας, 1 ώρα για προσωπική διασκέδαση και hobby και 1 τουλάχιστον ώρα για μετακινήσεις από και προς την εργασία σας, ψώνια, κλπ, στην πραγματικότητα σας απομένουν μόνο 5 ώρες για τη δεύτερη δουλειά σας σαν real estate agent. Και αυτό είναι το απόλυτα ιδανικό σενάριο στην θεωρία.

Στην πράξη, ελάχιστοι αφιερώνουν μόνο μια ώρα στην οικογένειά τους ή για τον εαυτό τους, οπότε οι 5 ώρες ημερησίως απλά δεν υπάρχουν. Τις περισσότερες φορές, είναι ζήτημα αν θα καταφέρετε να «ξεκλέψετε» 2 ώρες max, που ισοδυναμεί με σχεδόν μηδενική αφοσίωση και δέσμευση. Συνεπώς, σχεδόν μηδενικά θα είναι και τα αποτελέσματα.

Έτσι, στην πραγματικότητα μπαίνετε σε έναν φαύλο κύκλο και δεν θα βγάζετε χρήματα επειδή δεν μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για να το πετύχετε. Πρέπει να ξεπεράσετε τους φόβους σας, να είστε ειλικρινείς στον καθρέπτη και κυρίως να αποφασίσετε πόσα χρήματα είναι ικανοποιητικά για εσάς και αισθάνεστε άνετα και καλά με αυτά.

Αν για παράδειγμα ο στόχος είναι να κερδίζετε 3.000 € / μήνα, σκεφτείτε ότι είναι αδύνατο να έχετε μια full time δουλειά που να σας δίνει 2.000 € και μια part time που να σας αποφέρει τα άλλα 1.000 €. Αφιερωθείτε full time σε μια εργασία, κάντε την καλά με πάθος και αφοσίωση και τότε θα βγάλετε 4.000 € από αυτήν.

Στην YOUR HOME SOLD by CANOPUS BROKERS™, επενδύουμε χρόνο και χρήμα στους Full Time Επαγγελματίες Συνεργάτες μας, έτσι ώστε η επιτυχία τους να είναι πραγματικά διασφαλισμένη.

Η YOUR HOME SOLD by CANOPUS BROKERS™ δεν αποκλείει συνεργασίες με part time Συμβούλους Ακινήτων, αρκεί όμως αυτοί να διαθέτουν σχετική άδεια κτηματομεσίτη και να μπορούν να ανταποκριθούν στα υψηλά πρότυπα εξυπηρέτησης πελατών του γραφείου μας.

ΝΕΟ !!! May / 2024

Δημιουργήσαμε πρώτοι τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα τον οποίο μπορείτε να λάβετε ΔΩΡΕΑΝ απλά εισάγοντας το email σας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

Τοπικοί Σύνδεσμοι

Share it:

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT