Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Σκανδιναβικό Στυλ Διακόσμησης Σπιτιού

Lifestyle και κατοικία

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1940 διαμορφώθηκε ένα διαφορετικό κίνημα σχεδιασμού, που ήταν ένας συνδυασμός ομορφιάς, απλότητας και λειτουργικότητας. Το στοιχείο της λειτουργικότητας είχε μεγάλη επιρροή από την Σκανδιναβική ιστορία, καθώς η περίοδος των Βίκινγκς διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην Σκανδιναβική κουλτούρα. Η περίοδος αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως η αρχή των δημιουργιών του σκανδιναβικού design. Το σκανδιναβικό στυλ μετέφερε τα κύρια χαρακτηριστικά της εποχής αυτής στη μοντερνιστική τους προσέγγιση στις εθνικές διακοσμητικές τέχνες.

Σκανδιναβικό Στυλ Διακόσμησης - σκανδιναβικό design

YOUR HOME SOLD by Canopus Brokers

Μεσιτικό Αθήνα: Είμαστε οι καλύτεροι επαγγελματίες του κλάδου και με απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια θα πετύχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να πουλήσετε το ακίνητό σας άμεσα και με το μέγιστο δυνατό όφελος.

Σκανδιναβικό Στυλ Διακόσμησης - Minimal - μοντέρνο στυλ

hygge

Η διαμόρφωση του σκανδιναβικού μοντερνιστικού σχεδιασμού μπορεί να ξεκίνησε τη δεκαετία του 1940, αλλά μόλις στις αρχές της δεκαετίας του 1950 άρχισε να διαμορφώνεται ως μια αναγνωρίσιμη οντότητα. Το μοντέρνο διακοσμητικό στυλ επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την εμφάνιση του σκανδιναβικού σχεδιασμού στην παγκόσμια σκηνή. Οι περισσότερες συνθέσεις επίπλων ήταν ακατάστατες και απλές, δίνοντας σε ολόκληρο τον χώρο μια ζεστή αίσθηση περιεχομένου που περιγράφεται ως “hygge” στα δανικά.

Minimal

Ο Γκόρντον περιέγραψε το Σκανδιναβικό σχέδιο ως εναλλακτική στον σχεδιαστικό φασισμό της ναζιστικής εποχής, περιγράφοντάς το ως δημοκρατικό, φυσικό, μίνιμαλ, οικείο και επικεντρωμένο στο σπίτι και την οικογένεια, όχι στο κράτος. Αν και η δημοτικότητά του μειώθηκε μεταξύ της δεκαετίας του 1960 και του 1980, η ανανεωμένη εστίαση στη βιωσιμότητα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 έδωσε νέα πνοή στην τάση.

Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Real Estate

Δεν είμαστε ένα συνηθισμένο μεσιτικό γραφείο και κάνουμε πολλά πράγματα διαφορετικά. Ανακαλύψτε τις υπηρεσίες μας και μάθετε γιατί να συνεργαστείτε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί σχετικά με τα ακίνητα.

Χρώματα και υλικά

Όσον αφορά στους κώδικες που χαρακτηρίζουν το σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης, τα χρώματα, τα οποία επικρατούν σε αυτό είναι κυρίως οι κρύες και απαλές αποχρώσεις. Η σκανδιναβική διακόσμηση βασίζεται σε ψυχρά χρώματα, όπως το μπλε ή το λευκό. Αυτές οι αποχρώσεις βρίσκονται παντού, οπότε μπορούν να αναμειχθούν με άλλα παστέλ χρώματα όπως ροζ ή παστέλ πράσινο. Όσον αφορά στις υφές και τα μοτίβα, στο σκανδιναβικό στυλ παρατηρούνται φυσικές υφές, με έμφαση στο ανοιχτόχρωμο ξύλο και σε υφάσματα και υλικά, όπως το βαμβάκι, που προσθέτουν απαλότητα στον χώρο.

Σκανδιναβικό Στυλ Διακόσμησης - Χρώματα και υλικά

Έτσι, ο σωστός συνδυασμός για μία Σκανδιναβική διακόσμηση προκύπτει από την ένωση υλικών, όπως το ξύλο και το βαμβάκι. Για παράδειγμα, βαμβακερά και καρό  μαξιλάρια, παρέα με ένα ξύλινο τραπεζάκι σαλονιού δημιουργούν το απόλυτα αρμονικό αποτέλεσμα για ένα σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης.

Συμβουλευτείτε μας

Αν θέλετε περισσότερες ιδέες και συμβουλές για να φτιάξετε τον δικό σας προσωπικό χώρο επικοινωνήστε μαζί μας.

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT