Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Μεσιτικό γραφείο Μελίσσια

Καλώς ήρθατε στο καλύτερο μεσιτικό γραφείο για την πώληση του ακινήτου / κατοικίας σας στα Μελίσσια. Εδώ θα ανακαλύψετε πολλές νέες πληροφορίες για την περιοχή και θα μάθετε τους λόγους για τους οποίους η ενοικίαση ή πώληση της κατοικίας σας αποτελεί ευκαιρία. Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, στείλτε μας το μήνυμά σας, ή κλείστε ένα ραντεβού για να σας βοηθήσουμε να ενοικιάσετε ή να πουλήσετε το ακίνητο σας.

Μελίσσια, η περιοχή με το ιδανικό κλίμα

Τα Μελίσσια βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της περιφερειακής ενότητας Αττικής και ανήκουν στον Δήμο Πεντέλης. Έχουν υψόμετρο 290 μέτρα και ο πληθυσμός τους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή ανέρχεται στους 17.778 κατοίκους. Συνορεύουν με τη Νέα Πεντέλη, το Μαρούσι, την Κηφισιά και τα Βριλήσσια. Στα Μελίσσια θα βρείτε αρκετό πράσινο, καθώς διαθέτουν πολλά πάρκα και χώρους αναψυχής, όπου οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να ξεφύγουν από το θόρυβο και το καυσαέριο του κέντρου. Οι κεντρικές οδοί που διασχίζουν τα Μελίσσια είναι η Λεωφ. Δημοκρατίας, που συνεχίζει ανατολικά ως Ανδρέα Παπανδρέου, η Παν. Τσαλδάρη η οποία οδηγεί προς τη Νέα Πεντέλη, η Λεωφ. Πηγής, η 25ης Μαρτίου και η 17ης Νοεμβρίου. Αν σας ενδιαφέρει και περιοχή της Πεντέλης, βρείτε πληροφορίες στη σελίδα μας Μεσιτικό Παλαιά και Νέα Πεντέλη.

Ψάχνετε Εξειδικευμένο Μεσίτη για το Ακίνητο σας στα Μελίσσια;

Αν σκέφτεστε να πουλήσετε κάποιο ακίνητο στα Μελίσσια, βεβαιωθείτε ότι θα συνεργαστείτε με έναν Επαγγελματία Κτηματομεσίτη που γνωρίζει όλα τα μυστικά της τοπικής αγοράς και μπορεί να σας καθοδηγήσει σωστά σε όλα τα στάδια της διαδικασίας και να επιτύχει την καλύτερη συμφωνία για εσάς.

Ιστορία των Μελισσίων

Αιώνες πριν, τα Μελίσσια άνηκαν στον αρχαίο δήμο Αθμόνων και αποτελούσαν αγροτική περιοχή, της οποίας οι εκτάσεις χρησιμοποιούνταν από κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους. Στη ρωμαϊκή και βυζαντινή εποχή η περιοχή υπαγόταν στην Ιερά Μονή Πεντέλης, ενώ αποτελούσε για τους κατοίκους του Αμαρουσίου κρησφύγετο, κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας, εξαιτίας των σπηλιών που βρίσκονται στους πρόποδες της Πεντέλης. Έναν αιώνα μετά αρχίζουν να χτίζονται οι πρώτες εξοχικές κατοικίες για τους επισκέπτες της Ιεράς Μονής Πεντέλης και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, ξεκινάει ο μαζικός εποικισμός της περιοχής από πρόσφυγες. Την ίδια εποχή και καθώς τα Μελίσσια θεωρούταν μία περιοχή με πολύ καλό κλίμα, ιδανική για ανάρρωση, αρχίζουν να χτίζονται και τα πρώτα νοσοκομεία – σανατόρια για εκείνους που έπασχαν από φυματίωση.

Μεσιτικό Μελίσσια - Λεωφόρος Δημοκρατίας στα Μελίσσια
Μεσιτικό Γραφείο Μελίσσια - Πλατεία Αγίου Γεωργίου στα Μελίσσια

Πολιτισμός - Αθλητισμός

Στα Μελίσσια θα βρείτε αρκετούς χώρους πολιτισμού και αθλητισμού. Υπάρχει το ανοικτό θεατράκι στο πάρκο Δαμανάκη, το, επίσης, ανοικτό θέατρο στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης, και βέβαια η Πλ. Αη Γιώργη, η οποία φιλοξενεί τις θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και ακριβώς απέναντι βρίσκεται και το Πολιτιστικό Κέντρο.

Και στον τομέα των χώρων άθλησης τα Μελίσσια δεν υστερούν καθόλου, καθώς διαθέτουν γήπεδα τένις, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, κλειστά γυμναστήρια, αλλά και κολυμβητήριο.

Εκπαίδευση, υγεία και διασκέδαση

Στα Μελίσσια υπάρχουν δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων και πιο συγκεκριμένα, 6 νηπιαγωγεία, 4 δημοτικά, 2 γυμνάσια και ένα λύκειο. Επίσης, φροντιστήρια για όλα τα μαθήματα και για ξένες γλώσσες. Στους κεντρικούς δρόμους των Μελισσίων θα βρείτε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και μεγάλα διαγνωστικά κέντρα. Επίσης, στα Μελίσσια εδρεύει και το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ και κοντά στην περιοχή βρίσκεται και το Σισμανόγλειο.

Η αγορά στα Μελίσσια είναι πλήρης και θα βρείτε εμπορικά καταστήματα όλων των ειδών, μεγάλα σουπερμάρκετ, ακόμα και οικοδομικά υλικά. Κλείνοντας δεν θα παραλείψουμε και τη διασκέδαση, καθώς τα Μελίσσια αποτελούν προορισμό για πολλούς Αθηναίους, καθώς διαθέτουν πληθώρα καταστημάτων εστίασης, καφέ, εστιατόρια και μπαράκια, μερικά εκ των οποίων είναι και πολύ γνωστά.

Μεσιτικές Υπηρεσίες για Πωλήσεις Ακινήτων στα Μελίσσια

Το μεσιτικό μας γραφείο έχει την εμπειρία να διαχειριστεί κάθε κτηματομεσιτική σας υπόθεση στα Μελίσσια και διαθέτει πλήρη γκάμα υπηρεσιών που θα καλύψει κάθε σας ανάγκη, με ταχύτητα, διακριτικότητα, συνέπεια και ανταγωνιστικές τιμές.

Στον τομέα των ακινήτων, που είναι και η ειδικότητά μας, να αναφέρουμε ότι τα Μελίσσια είναι μια περιοχή με σταθερή ζήτηση, λόγω του περιβάλλοντος, των καλών υποδομών και της εύκολης πρόσβασης σε πολλούς προορισμούς. Μπορεί κάποιος άνετα να βρεθεί στην Κηφισιά σε λίγα λεπτά, ή να προσεγγίσει την Αττική Οδό και την Ανατολική Αττική. Λόγω και του καλού κλίματος και των σχετικά λογικών τιμών των ακινήτων, τα Μελίσσια παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή, είτε οικιστική, είτε εμπορική. Οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων στα Μελίσσια κυμαίνονται από 1.650 – 1.750 €/m2, χαμηλότερες σε σχέση με τα γειτονικά Βριλήσσια, για τα οποία μπορείτε να μάθετε περισσότερα στη σελίδα Μεσιτικό Γραφείο Βριλήσσια.

Αξίες Ακινήτων στα Μελίσσια

Η προσφορά ακινήτων στα Μελίσσια είναι σε καλά επίπεδα, λίγο μεγαλύτερη από τη ζήτηση και γι’ αυτό έχουμε σχετικά συγκρατημένες τιμές (Q3/2023). Για παράδειγμα μπορείτε να αγοράσετε ένα νεόδμητο διαμέρισμα 1ου ορόφου, με πάρκινγκ και αποθήκη, στο όριο με Βριλήσσια με 3.500 €/m2. Αν θέλετε ένα (νεόδμητο) ρετιρέ με θέα στο λεκανοπέδιο στα άνω Μελίσσια, θα πρέπει να διαθέσετε περίπου 4.500 €/m2. Από την άλλη πλευρά, αν επιλέξουμε ακίνητα με παλαιότητα, θα βρούμε τιμές που ξεκινούν από τα 1.500 €/m2 και θα χρειάζονται μια μικρή ανακαίνιση. Στα Μελίσσια θα βρείτε διαθέσιμα ακίνητα όλων των τύπων, συμπεριλαμβανομένων οικοπέδων, για κάθε σας ανάγκη. Να έχετε υπόψη ότι όσο μεγαλώνει η επιφάνεια τόσο μικραίνει το κόστος ανά τετραγωνικό, οπότε μπορείτε να βρείτε καταπληκτικές ευκαιρίες.

Μεσιτικό Γραφείο Μελίσσια - Μνημείο Πεσόντων στα Μελίσσια

Σε ότι αφορά στις ενοικιάσεις κατοικιών στα Μελίσσια, η προσφορά είναι λίγο μικρότερη της ζήτησης και γι’ αυτό οι τιμές είναι κάπως αυξημένες. Ένα σύγχρονο διαμέρισμα δεκαετίας σε άριστη κατάσταση μπορεί να φτάσει και τα 15-20 €/m2, ενώ διαμερίσματα με παλαιότητα ξεκινούν από 6-7 €/m2. Κι εδώ ισχύει το ίδιο με τις πωλήσεις, δηλαδή όσο αυξάνεται η επιφάνεια τόσο μειώνεται το κόστος ανά τετραγωνικό, συνεπώς αντί για ένα πιο μικρό διαμέρισμα, μπορείτε να ενοικιάσετε μια μεζονέτα με παραπλήσιο μίσθωμα.

Κριτικές Πελατών

Fotis Xaritos
Fotis Xaritos
Read More
Εξαιρετικές μεσιτικεσ υπηρεσιες σε αγορά ακινήτου.
levani bakhturidze
levani bakhturidze
Read More
Eξαιρετικοι επαγγελματιες!!!
Νικόλ Ρούσσου
Νικόλ Ρούσσου
Read More
Liana Makropoulou
Liana Makropoulou
Read More
Athina Stai
Athina Stai
Read More
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
Read More
apostolis paschalakis
apostolis paschalakis
Read More
Elina Domestichou
Elina Domestichou
Read More
Mike Marselos
Mike Marselos
Read More
Νικόλαος Χριστοδουλου
Νικόλαος Χριστοδουλου
Read More
Ευγενία Σιγάλα
Ευγενία Σιγάλα
Read More
nektarios pap
nektarios pap
Read More
Nikos Mavraganis
Nikos Mavraganis
Read More
ελευθερία πανάγου
ελευθερία πανάγου
Read More
Tatiana Ioannidou
Tatiana Ioannidou
Read More
Hara Vel
Hara Vel
Read More
Andreas Andreou
Andreas Andreou
Read More
Smaragda Roussou
Smaragda Roussou
Read More
George Mitsanis
George Mitsanis
Read More
Danai Papagianni
Danai Papagianni
Read More

Ψάχνετε μεσιτικό γραφείο στα Μελίσσια;

Το μεσιτικό μας γραφείο διαθέτει δύο (2) αποκλειστικούς Agents που αναλαμβάνουν ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή των Μελισσίων. Γνωρίστε τους!

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT