Μεσιτικό γραφείο Νέα Ερυθραία

Νέα Ερυθραία, όμορφη περιοχή με πράσινο και πολλές επιλογές.

Η περιοχή της Νέας Ερυθραίας βρίσκεται στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας και υπάγεται στον δήμο Κηφισιάς. Έχει έκταση 6,5 Km2, βρίσκεται σε υψόμετρο 310 μέτρα και αριθμεί σύμφωνα με την τελευταία απογραφή 18.038 κατοίκους. Στο βόρειο τμήμα της συνορεύει με την Εκάλη και το Κρυονέρι, στα βορειοδυτικά με τον δήμο Αχαρνών, ενώ στα νότια, ανατολικά και δυτικά με την Κηφισιά.

Η Νέα Ερυθραία αποτελείται από τέσσερις γειτονιές / πολεοδομικές ενότητες : α) την περιοχή Συνοικισμού, β) την περιοχή Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου, γ) την περιοχή Καστρί – Πολιτεία και δ) την περιοχή Μορτερό. Στη Νέα ερυθραία υπάρχει αρκετό πράσινο και ελεύθεροι χώροι και ενώ κάποια σημεία, κυρίως στο κέντρο της, είναι πυκνοδομημένα, υπάρχουν και γειτονιές πιο αραιοκατοικημένες και ήσυχες.

Μεσιτικό γραφείο Νέα Ερυθραία

Το μεσιτικό γραφείο μας εξυπηρετεί τη Νέα Ερυθραία με Επαγγελματίες Μεσίτες που γνωρίζουν καλά όλες τις γειτονιές και τα μυστικά της περιοχής, έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες επιτυχημένες αγοραπωλησίες ακινήτων. Γνωρίστε τον ειδικό της περιοχής σας και απολαύστε κορυφαίες κτηματομεσιτικές υπηρεσίες με εγγυημένα αποτελέσματα.

Ιστορία της Νέας Ερυθραίας

Η ονομασία της περιοχής προέρχεται από τους πρώτους κατοίκους, οι οποίοι ήταν Μικρασιάτες πρόσφυγες ερχόμενοι από την Ερυθραία της Ιωνίας στη Μικρά Ασία. To 1923 ιδρύεται το Σωματείο Προσφύγων Κηφισιάς, μέσω του οποίου αρχίζει να δημιουργείται η περιοχή της Νέας Ερυθραίας, με σκοπό την οικιστική αποκατάσταση των προσφύγων. Το 1925 έχουμε την εμφάνιση των πρώτων οικημάτων και η περιοχή αρχίζει να λειτουργεί ως οικισμός του Δήμου Αθηναίων, ενώ το 1934 αναγνωρίζεται ως αυτόνομη κοινότητα. Τρία χρόνια αργότερα, η κοινότητα καταργείται και η Νέα Ερυθραία εντάσσεται στα διοικητικά όρια της Κηφισιάς. προκειμένου να γίνει δήμος. Το 1948 ξαναγίνεται κοινότητα και το 1982 γίνεται αυτόνομος Δήμος. Τέλος, από το 2011, η Νέα Ερυθραία ανήκει στον Δήμο Κηφισιάς, μαζί με την Κηφισιά και την Εκάλη.

Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Ερυθραία
Βίλα Κώστα στη Νέα Ερυθραία

Πολιτισμός - Αθλητισμός

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της περιοχής είναι το Πνευματικό Κέντρο Νέας Ερυθραίας, ο χώρος της Βίλας Κώστα, όπου πραγματοποιούνται διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Αξίζει να επισκευτείτε και το Λαογραφικό Μουσείο Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας, που φιλοξενεί 1.380 αντικείμενα και περιλαμβάνει κειμήλια από διάφορες περιοχές της Μικράς Ασίας. Στη Νέα Ερυθραία υπάρχουν και καλές αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως το Δημοτικό Στάδιο «ΦΩΤΗΣ ΒΑΡΔΑΞΗΣ», το Δημοτικό Γυμναστήριο «ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ», αλλά και το «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ» στην οδό Σπύρου Λούη, όπως επίσης και γήπεδα αντισφαίρισης, μπάσκετ, κλπ.

Μεταφορές, αγορά, σχολεία

Συγκοινωνιακά, η Νέα Ερυθραία εξυπηρετείται από διάφορες λεωφορειακές γραμμές που περνάνε από τα πιο κεντρικά σημεία της περιοχής και απέχει 3 χιλιόμετρα από τον τερματικό σταθμό Κηφισιά του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου. Η κύρια οδός που διασχίζει την περιοχή είναι η λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου, με μήκος περίπου 1,5 km, ενώ πολύ εύκολη και γρήγορη είναι η πρόσβαση στην Εθνική Οδό. Στη Νέα Ερυθραία θα συνατήσετε μια πλήρη αγορά που θα καλύψει όλες τις βασικές σας ανάγκες, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται και η αγορά της Κηφισιάς. Επίσης, θα έχετε πολλές επιλογές για διασκέδαση και εστίαση με καταστήματα για όλες τις προτιμήσεις. Τέλος, στη Νέα Ερυθραία λειτουργούν σχολεία όλων των βαθμίδων, από νηπιαγωγείο μέχρι και λύκειο.

Μεσιτικό γραφείο Νέα Ερυθραία

Όταν πρόκειται για την πώληση του ακινήτου σας στη Νέα Ερυθραία, εσείς θα εμπιστευτείτε τον οποιονδήποτε να αναλάβει την προώθηση του πιο σημαντικού περιουσιακού σας στοιχείου; Μάθετε περισσότερα για τους λόγους που πρέπει να μας επιλέξετε να αναλάβουμε την πώληση, ή εκμίσθωση, του ακινήτου σας και τι προσφέρουμε.

Η Νέα Ερυθραία είναι μια “πλούσια” περιοχή σε κτιριακά αποθέματα, είτε πρόκειται για οικιστικά ακίνητα, είτε για επαγγελματικά και συνεχίζει να αναπτύσσεται, καθώς με την ένταξη στο σχέδιο πόλης αρκετών εκτάσεων, όπως π.χ. στο Μορτερό, παρατηρείται μια αυξανόμενη οικοδομική δραστηριότητα. Στη Νέα Ερυθραία θα βρείτε κατοικίες όλων των τύπων και ηλικιών, από παλαιά ακίνητα των προσφύγων και μονοκατοικίες, μέχρι και νεόδμητες μεζονέτες και διαμερίσματα.

Οι αντικειμενικές αξίες της περιοχής ξεκινούν από τα 1.600 €/m2 και φθάνουν στα 3.050 €/m2 και δείχνουν την μεγάλη διαφορά των αξιών των ακινήτων ανά γειτονιά (Q3/2023). Γενικά όσο πηγαίνουμε βορειοανατολικά προς το Καστρί και την Πολιτεία, οι αξίες ανεβαίνουν, ενώ όσο κινούμαστε δυτικά προς την Εθνική Οδό και το Μορτερό κατεβαίνουν.

Εμπορικές Αξίες Ακινήτων στη Νέα Ερυθραία.

Ο γενικός κανόνας που αναφέραμε για τις αντικειμενικές αξίες, ισχύει και για τις εμπορικές αξίες ακινήτων στη Νέα Ερυθραία. Για παράδειγμα, νεόδμητο διαμέρισμα στο Καστρί, ενεργειακής κλάσης Α+, σε όροφο και με κλειστή θέση στάθμευσης, ξεκινά από 4.300 €/m2 και μπορεί να αγγίξει και τα 7.000 €/m2. Πηγαίνοντας προς το κέντρο της Νέας Ερυθραίας και προς Μορτερό, το ίδιο διαμέρισμα θα σας κοστίσει περίπου 3.500 €/m2 (Q3/2023). Το πραγματικό, όμως, ενδιαφέρον βρίσκεται στην αγορά των ακινήτων στη Νέα Ερυθραία με κάποια παλαιότητα, όπου μπορείτε να βρείτε καταπληκτικές ευκαιρίες, σε διαμερίσματα, μεζονέτες, μονοκατοικίες, αλλά και οικοδομήσιμη γη.

Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου στη Νέα Ερυθραία

Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε μια μεζονέτα στη Νέα Ερυθραία, ηλικίας 30-40 ετών, σε καλό σημείο με περίπου 1.350 €/m2, ή ένα διαμέρισμα προς Πολιτεία ή Καστρί, περίπου 50 ετών με την ίδια τιμή / τετραγωνικό και να υπολογίσετε και περίπου 300-400 €/m2 για μια καλή ανακαίνιση. Να έχετε υπόψη πως όσο μεγαλώνει η επιφάνεια του ακινήτου τόσο μειώνεται το κόστος απόκτησης ανά τετραγωνικό επιφάνειας.

Πολλές και καλές ευκαιρίες θα συναντήσετε και για αγορά οικοπέδου στη Νέα Ερυθραία. Π.χ. οικόπεδο στο Μορτερό με συντελεστή δόμησης 0,60 κοστίζει 400-600 €/m2, αλλά αν θέλετε οικόπεδο προς Καστρί – Πολιτεία σε καλό σημείο με θέα, υπολογίστε πάνω από 1.600 €/m2.

Τέλος, σε ότι αφορά στις ενοικιάσεις κατοικιών στη Νέα Ερυθραία, η αγορά προσφέρει τα πάντα, και για όλα τα βαλάντια. Ένα νεόδμητο διαμέρισμα στο κέντρο της Νέας Ερυθραίας με μέση στάθμευσης θα σας κοστίσει 20-25 €/m2, όμως μπορείτε να βρείτε και ακίνητα με κάποια παλαιότητα, σε πολύ καλή κατάσταση από 7 €/m2.

Ενδιαφέρεστε για σπίτι στη Νέα Ερυθραία;

Είτε πρόκειται για την πώληση ή εκμίσθωση, είτε για την αγορά ή μίσθωση, ενός ακινήτου στη Νέα Ερυθραία, είμαστε στη διάθεσή σας με ένα πλήρες πακέτο επαγγελματικών μεσιτικών υπηρεσιών που θα καλύψει κάθε ανάγκη σας.

Compare listings

Compare
Call me back Service

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT