Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Μεσιτικό Γραφείο Πατήσια

Καλώς ήρθατε στο καλύτερο μεσιτικό γραφείο για την πώληση του ακινήτου / κατοικίας σας στα Άνω Πατήσια – Κάτω Πατήσια. Εδώ θα ανακαλύψετε πολλές νέες πληροφορίες για την περιοχή και θα μάθετε τους λόγους για τους οποίους η ενοικίαση ή πώληση της κατοικίας σας αποτελεί ευκαιρία. Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, στείλτε μας το μήνυμά σας, ή κλείστε ένα ραντεβού για να σας βοηθήσουμε να ενοικιάσετε ή να πουλήσετε το ακίνητο σας.

Τα "Άνω" πιο ακριβά, τα "Κάτω" πιο φθηνά.

Τα Πατήσια είναι μια μεγάλη σε έκταση περιοχή – συνοικία που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων, πιο συγκεκριμένα στην 5η Δημοτική Κοινότητα, και βρίσκεται 3 έως 5 χιλιόμετρα βόρεια του ιστορικού του κέντρου της πόλης. Αποτελεί μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, με πληθυσμό περίπου 100.000 κατοίκων, η οποία διαχωρίζεται στα Άνω Πατήσια και στα Κάτω Πατήσια. Τα Άνω Πατήσια βρίσκονται βόρεια και τα Κάτω Πατήσια στα νότια, καθώς αρκετοί κάνουν το λάθος διαχωρίζοντας τις περιοχές με βάση τον οδικό άξονα της Πατησίων. Στην πραγματικότητα οι οδικοί άξονες που διαχωρίζουν τα Άνω Πατήσια από τα Κάτω Πατήσια είναι η Λεωφ. Γαλατσίου και η προέκτασή της, Καυτατζόγλου. Συγκοινωνιακά, όλη η περιοχή των Πατησίων εξυπηρετείται κυρίως από τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο του ΗΣΑΠ με τους σταθμούς «Άνω Πατήσια» και «Κάτω Πατήσια», καθώς επίσης και από διάφορες λεωφορειακές γραμμές αλλά και τρόλεϊ, μέσω των οποίων επικοινωνούν με όμορους δήμους και περιοχές. Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το γειτονικό Γαλάτσι, δείτε την σελίδα Μεσιτικό Γαλάτσι.

Μεσιτικό Γραφείο Άνω Πατήσια

Το μεσιτικό γραφείο μας, λόγω και της εγγύτητας με την περιοχή των Πατησίων, διαθέτει μεγάλη εμπειρία, έχει άριστη γνώση της τοπικής αγοράς και αναλαμβάνει την αποκλειστική εκπροσώπησή σας για την πώληση ή εκμίσθωση του ακινήτου σας.

Άνω Πατήσια

Τα Άνω Πατήσια εκτείνονται μέχρι το τέρμα της οδού Πατησίων, στην περιοχή που ονομαζόταν “Αλυσίδα” και σήμερα βρίσκεται ο ομώνυμος σταθμός του ηλεκτρικού. Η Ριζούπολη και η Λαμπρινή οριοθετούν το βόρειο τμήμα των Άνω Πατησίων, το Γαλάτσι το ανατολικό τμήμα, ενώ νοτιοανατολικά συνορεύουν με την Κυψέλη και δυτικά με τον Αγ. Ελευθέριο. Οι γειτονιές που απαρτίζουν τα Άνω Πατήσια, σύμφωνα με τους χάρτες του Δήμου Αθηναίων, είναι οι Πλατείες Παπαδιαμάντη και Χαλεπά, Κυπριάδου, Κλωναρίδου και Αγ. Βαρβάρα στον σταθμό του ηλεκτρικού. Στο Μεσιτικό Γραφείο Κυπριάδου θα μάθετε περισσότερα γι’ αυτή την όμορφη περιοχή.

Μεσιτικό γραφείο Άνω Πατήσια
Σταθμός Κάτω Πατήσια Αχαρνών

Κάτω Πατήσια

Ο κύριος οδικός άξονας των Κάτω Πατησίων είναι η Αχαρνών και όχι η Πατησίων, καθώς εκεί βρίσκεται και ο σταθμός “Κάτω Πατήσια”. Οι κύριες γειτονιές από τις οποίες αποτελούνται τα Κάτω Πατήσια είναι Γκράβα, Αγ. Λουκάς, Αγ. Παρασκευή, Κολιάτσου και οριοθετούνται στα νότια από την Πλατεία Αμερικής και περιοχή Νιρβάνα, ανατολικά από την Κυψέλη και δυτικά από την Εθνική οδό. Είναι αρκετά πιο πυκνοκατοικημένα από τα Άνω Πατήσια και οι αξίες των ακινήτων είναι από τις πιο χαμηλές του Δήμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Προέλευση ονομασίας "Πατήσια"

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για την προέλευση του ονόματος της περιοχής. Αυτή μπορεί να προέρχεται είτε από τον επιρρηματικό τύπο “Βατήσι” του ονόματος του αρχαίου ελληνικού δήμου Βατής, είτε από έναν Τούρκο αξιωματούχο της Οθωμανικής εποχής με το όνομα “Πατίς-Αγά”.  Μια άλλη εκδοχή υποχτηρίζει ότι το όνομα προέκυψε από τα «πατήχεια» κτήματα, δηλαδή τα κτήματα της οικογένειας “Πατήχη”, ενώ η λαϊκή εκδοχή αναφέρει πως αν κάποιος περιπατητής που βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας ζητούσε οδηγίες για το πως θα πάει στην περιοχή, του έδειχναν την Πατησίων λέγοντας “Πάτε ίσια”. Τι ισχύει τελικά δεν είναι γνωστό, το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ότι η οδός (λεωφόρος) Πατησίων, πήρε το όνομά της από την περιοχή που διασχίζει στον άξονα Βορρά – Νότου.

Μεσιτικό Γραφείο Κάτω Πατήσια

Στο μεσιτικό μας γραφείο θα βρείτε ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών, τεχνικών, νομικών, ανακαινίσεων, κλπ, που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες κάθε ιδιοκτήτη / πωλητή, ή υποψήφιου αγοραστή, με αμεσότητα και σε ανταγωνιστικές τιμές.

Αξίες ακινήτων στα Άνω Πατήσια

Οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων στα Άνω Πατήσια κυμαίνονται από 1.400 – 1.550 €/m2 (Q3/2023), γεγονός που επιβεβαιώνει και τις υψηλότερες εμπορικές αξίες σε σχέση με τα Κάτω Πατήσια. Τα Άνω Πατήσια προτιμούνται από το αγοραστικό κοινό για πολλούς λόγους, με τον κυριότερο βέβαια να είναι ότι δεν είναι τόσο πυκνοκατοικημένα και θεωρούνται πιο ασφαλή σαν περιοχή. Επίσης, είναι πιο εύκολο να βρείτε ακόμη και νεόδμητα διαμερίσματα και οι τιμές τους μπορεί να φτάσουν μέχρι 4.200 €/m2, για ένα διαμέρισμα σε υψηλό όροφο, με θέση στάθμευσης, ενεργειακής κλάσης Α+. Στην αγορά των ακίνητων με παλαιότητα έχετε αρκετές επιλογές, ακόμα και κάτω από 900 €/m2, για ημιυπόγεια ή ισόγεια που χρήζουν ανακαίνισης, ενώ όσο ανεβαίνει ο όροφος και μικραίνει η ηλικία, φτάνουμε σε τιμές από 1.350 – 1.750 €/m2 για ακίνητα σε καλή κατάσταση και ηλίκιας 40-50 ετών. Επίσης, στην περιοχή υπάρχουν και παλιές μονοκατοικίες που υπό προϋποθέσεις, μπορεί είτε να κατεδαφιστούν και να χρησιμοποιηθούν ως οικόπεδα, ή να αναπαλαιωθούν και να χρησιμοποιηθούν ιδιωτικά ή επαγγελματικά.

Αξίες ακινήτων στα Κάτω Πατήσια

Τα τελευταία χρόνια η περιοχή των Κάτω Πατησίων έχει υποβαθμιστεί αρκετά, κυρίως λόγω της έλευσης πολλών ξένων από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, οι οποίοι ψάχνουν για τις φθηνότερες λύσεις στέγασης. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στις αντικειμενικές αξίες της περιοχής που είναι ανάμεσα στα 1.200 – 1.400 €/m2. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συμπαρασύρονται προς τα κάτω και οι εμπορικές αξίες, καθώς και η προσφορά είναι μεγάλη και η ζήτηση μικρή. Τα νεόδμητα είναι λίγα (Q3/2023) και οι τιμές τους περίπου 3.000 €/m2. Καθώς το κτιριακό απόθεμα της περιοχής έχει μεγάλη ηλικία, τα υπόγεια κοστίζουν 500 €/m2, τα ισόγεια 600 €/m2 και τα διαμερίσματα σε όροφο κυμαίνονται από 750 – 1.400 €/m2.

Μεσιτικό Γραφείο Κάτω Πατήσια - Αχαρνών

Γενικά για τις αντικειμενικές και εμπορικές αξίες ακινήτων

Να έχετε υπόψη ότι οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων, εφόσον αναφερόμαστε σε κάποιο κτίσμα, αφορούν σε νεόδμητα ακίνητα. Οι αξίες αυτές μειώνονται ή αυξάνονται ανάλογα με κάποιους συντελεστές, εκ των οποίων ένας πολύ σημαντικός είναι η παλαιότητα. Για παράδειγμα ένα ακίνητο 40 ετών, έχει αντικειμενική αξία μειωμένη κατά 40% από αυτήν που θα δείτε στις σελίδες μας ή σε διάφορους πίνακες. Επίσης, σε ότι αφορά στις εμπορικές αξίες, οι τιμές που αναφέρουμε είναι ένας μέσος όρος, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που τις επηρεάζουν, όπως π.χ. η τοποθεσία, η κατάσταση, κλπ. Γι’ αυτό, είτε θέλετε να πουλήσετε είτε να αγοράσετε κάποιο ακίνητο, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να παίρνετε την άποψη κάποιου επαγγελματία κτηματομεσίτη, που έχει εμπειρία και γνωρίζει καλά την τοπική αγορά. Για τις τιμές ακινήτων στο κέντρο πόλης δείτε τη σχετική σελίδα μας Μεσιτικό Γραφείο Κέντρο Αθήνας.

Κριτικές Πελατών

Fotis Xaritos
Fotis Xaritos
Read More
Εξαιρετικές μεσιτικεσ υπηρεσιες σε αγορά ακινήτου.
levani bakhturidze
levani bakhturidze
Read More
Eξαιρετικοι επαγγελματιες!!!
Νικόλ Ρούσσου
Νικόλ Ρούσσου
Read More
Liana Makropoulou
Liana Makropoulou
Read More
Athina Stai
Athina Stai
Read More
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
Read More
apostolis paschalakis
apostolis paschalakis
Read More
Elina Domestichou
Elina Domestichou
Read More
Mike Marselos
Mike Marselos
Read More
Νικόλαος Χριστοδουλου
Νικόλαος Χριστοδουλου
Read More
Ευγενία Σιγάλα
Ευγενία Σιγάλα
Read More
nektarios pap
nektarios pap
Read More
Nikos Mavraganis
Nikos Mavraganis
Read More
ελευθερία πανάγου
ελευθερία πανάγου
Read More
Tatiana Ioannidou
Tatiana Ioannidou
Read More
Hara Vel
Hara Vel
Read More
Andreas Andreou
Andreas Andreou
Read More
Smaragda Roussou
Smaragda Roussou
Read More
George Mitsanis
George Mitsanis
Read More
Danai Papagianni
Danai Papagianni
Read More
Kat Vhta
Kat Vhta
Read More
Σοβαροί επαγγελματίες με σεβασμό στον πελάτη πάντα με ευγένεια!
Joanna Vaiou
Joanna Vaiou
Read More
Αν ψάχνετε το καλύτερο μεσιτικό γραφείο στην Αθήνα, τους συνιστώ ανεπιφύλακτα.
anna Rush
Read More
Οι κατάλληλοι επαγγελματίες στην αγορά-πώληση ακινήτου. Μείναμε εξαιρετικά ικανοποιημένοι, ευχαριστούμε πολύ.

Εξειδικευμένοι Μεσίτες για Ακίνητα στα Άνω ή στα Κάτω Πατήσια

Αν χρειάζεστε έναν Επαγγελματία των ακινήτων για να σας συμβουλέψει για την επόμενή σας κίνηση, πώληση ή αγορά, μίσθωση ή εκμίσθωση οποιουδήποτε τύπου ακινήτου στα Άνω Πατήσια ή στα Κάτω Πατήσια, καλέστε μας.

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT