Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Η Ζωή δίπλα στη Θάλασσα

Lifestyle και κατοικία

Είναι αλήθεια ότι για τους περισσότερους ανθρώπους η ζωή δίπλα στη θάλασσα μπορεί να είναι πολύ όμορφη και χαλαρωτική, όμως ανάλογα με την περιοχή και την εποχή, μπορεί να έχει και προκλήσεις. Συνήθως, οι άνθρωποι που ζουν δίπλα ή πολύ κοντά στη θάλασσα, έχουν πρόσβαση σε παραλίες και δραστηριότητες, όπως κολύμπι, θαλάσσιο σκι, καταδύσεις, ψάρεμα, αλλά και πεζοπορία. Επίσης, η ζωή κοντά στη θάλασσα θα περιλαμβάνει σίγουρα επισκέψεις σε τοπικά εστιατόρια με ψαρομεζέδες, περίπατους στα λιμάνια και σε κέντρα νυχτερινής διασκέδασης.

Ζωή δίπλα στη θάλασσα


Ωστόσο, η ζωή κοντά στη θάλασσα μπορεί να έχει και κάποια αρνητικά. Για παράδειγμα, η έκθεση στο αλάτι μπορεί σε βάθος χρόνου να προκαλέσει φθορές στα σπίτια και στα οχήματα, ενώ οι καιρικές συνθήκες στις παραλίες μπορεί να είναι ασταθείς έως και επικίνδυνες για ανθρώπους και υλικά.

Το καλύτερο μεσιτικό γραφείο της Αθήνας

Το σπίτι σας αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής σας, τόσο οικονομικά όσο και συναισθηματικά. Με εκατοντάδες επιτυχημένες πωλήσεις στο ενεργητικό μας, μπορείτε να μας εμπιστευτείτε περισσότερο από τον καθένα.

πλεονεκτήματα να ζεις κοντά στη θάλασσα

Είναι, όμως, πολλά τα πλεονεκτήματα να ζεις δίπλα ή κοντά στη θάλασσα που επηρεάζουν θετικά την ποιότητα ζωής.

  • Η θάλασσα μπορεί να δημιουργήσει το ιδανικό περιβάλλον για χαλάρωση και ηρεμία. O ήχος των κυμάτων και η φρεσκάδα του αλατούχου αέρα μπορεί να σας βοηθήσει να αποβάλλετε το άγχος και να αναζωογονηθείτε.
  • Η θάλασσα προσφέρει πολλές δυνατότητες για άθληση, με κορυφαία την κολύμβηση, αλλά και για καταδύσεις, σκι, ιστιοπλοΐα, κωπηλασία, ή ακόμα και τρέξιμο στην παραλία.
  • Η θάλασσα προσφέρει πλούσιο εύρος τροφών, ψάρια και θαλασσινά, στα οποία θα έχετε πρόσβαση στα τοπικά καταστήματα ή από ψαράδες στο λιμάνι της περιοχής και συστήνονται για υγιεινή διατροφή.

Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Real Estate

Δεν είμαστε ένα συνηθισμένο μεσιτικό γραφείο και κάνουμε πολλά πράγματα διαφορετικά. Ανακαλύψτε τις υπηρεσίες μας και μάθετε γιατί να συνεργαστείτε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί σχετικά με τα ακίνητα.

Παρά τα πολλά και μεγάλα πλεονεκτήματα του να ζεις κοντά στη θάλασσα, υπάρχουν και μερικά μειονεκτήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

  • Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να έχουν προβλήματα υγείας που δεν τους επιτρέπουν να ζουν σε περιβάλλον με υψηλά επίπεδα υγρασίας.
  • Οι καιρικές συνθήκες κοντά στη θάλασσα τον χειμώνα μπορεί να είναι πολύ κακές, με δυνατούς ανέμους, καταιγίδες, ή υψηλούς κυματισμούς.
  • Τα ακίνητα κοντά στη θάλασσα είναι κατά κανόνα πολύ ακριβά, όπως και το κόστος ζωής.
  • Σε ορισμένες τουριστικές περιοχές, η ζωή μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη, λόγω κίνησης, φασαρίας και πολυκοσμίας.
μειονεκτήματα να ζεις κοντά στη θάλασσα

Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι άνθρωποι, αν είχαν τη δυνατότητα επιλογής, θα προτιμούσαν να ζουν κοντά στη θάλασσα. Φαίνεται, ανάλογα φυσικά και με την περιοχή, ότι τα πλεονεκτήματα υποσκελίζουν τα όποια μειονεκτήματα και παρόλο το πολλαπλάσιο κόστος των παραθαλάσσιων ακινήτων και του αυξημένου κόστους διαβίωσης, για την πλειοψηφία των ανθρώπων η απόκτηση ενός σπιτιού δίπλα ή πολύ κοντά στη θάλασσα, αποτελεί όνειρο ζωής.

Συμβουλευτείτε μας

Αν θέλετε περισσότερες ιδέες και συμβουλές για να φτιάξετε τον δικό σας προσωπικό χώρο επικοινωνήστε μαζί μας.

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT