Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Μεσιτικό Γραφείο Πολιτεία

Καλώς ήρθατε στο καλύτερο μεσιτικό γραφείο για την πώληση του ακινήτου / κατοικίας σας στην Πολιτεία. Εδώ θα ανακαλύψετε πολλές νέες πληροφορίες για την περιοχή και θα μάθετε τους λόγους για τους οποίους η ενοικίαση ή πώληση της κατοικίας σας αποτελεί ευκαιρία. Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, στείλτε μας το μήνυμά σας, ή κλείστε ένα ραντεβού για να σας βοηθήσουμε να ενοικιάσετε ή να πουλήσετε το ακίνητο σας.

Η "γειτονιά" των Βουλευτών

Η περιοχή της Πολιτείας, ή αλλιώς Κοκκιναράς, βρίσκεται στον Βόρειο Τομέα της Περιφερειακής ενότητας Αττικής και ανήκει στον Δήμο Κηφισιάς. Εκτείνεται στα δυτικά του Πεντελικού Όρους σε υψόμετρο περίπου 370 μέτρα και αποτελεί μία καλαίσθητη περιοχή με αμιγώς οικιστικό χαρακτήρα. Απευθύνεται κυρίως σε κατοίκους από τα υψηλά κοινωνικά και οικονομικά στρώματα, καθώς διαθέτει αρκετές πολυτελείς και ακριβές κατοικίες, στις οποίες διαμένουν πολιτικά πρόσωπα, αλλά και γνωστοί επιχειρηματίες. Παρ’ όλα αυτά, η περιοχή εμφανίζει και ήπια επαγγελματική δραστηριότητα, καθώς στην κεντρική πλατεία θα συναντήσετε καφετέριες και νυχτερινά κέντρα, που ελκύουν αρκετούς επισκέπτες.

Η Πολιτεία συνορεύει βορειοδυτικά με τη Νέα Ερυθραία και νότια με το Κεφαλάρι, ενώ παρεμβάλλεται ανάμεσά τους η γειτονιά του Κοκκιναρά, ονομασία που προήλθε από το ομώνυμο ρέμα. Μέσω της Αγίου Παντελεήμονος που διασχίζει το Πεντελικό και κινούμενοι ανατολικά, μπορείτε να βρεθείτε στα Άνω Μελίσσια και στη Νέα Πεντέλη. Συγκοινωνιακά η περιοχή εξυπηρετείται από λεωφοριακές γραμμές προς τον σταθμό του ηλεκτρικού της Κηφισιάς. Είναι μια περιοχή με πολύ πράσινο και πεύκα, όμως τελευταία και λόγω της οικιστικής ανάπτυξης που γνώρισε η περιοχή, αυτά έχουν μειωθεί. Δείτε περισσότερα για το όμορο Κεφαλάρι την αφιερωμένη σελίδα Μεσιτικό Γραφείο Κεφαλάρι.

Ψάχνετε Εξειδικευμένο Μεσίτη για το ακίνητό σας στην Πολιτεία;

Η διακριτικότητα, η εχεμύθεια και η άριστη γνώση της περιοχής χαρακτηρίζουν το γραφείο μας και τους Επαγγελματίες Real Estate Agents μας. Αν θέλετε να πουλήσετε ή να εκμισθώσετε ακίνητο στην Πολιτεία, θα πρέπει να το αναθέσετε στους ειδικούς που έχουν την εμπειρία και τα μέσα να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα για εσάς. 

Σύντομη ιστορία της Πολιτείας

Σύμφωνα με αναφορές, η Πολιτεία έχει ιστορία χιλιάδων ετών και κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν “Τριμένεια”. Η σύγχρονη Πολιτεία ιδρύθηκε το 1949 μέσω του ομώνυμου οικοδομικού συνεταιρισμού που σύστησαν Έλληνες Βουλευτές και σκοπό έχει την απόκτηση κατοικίας από (και για) τα μέλη του. Έτσι, ο «Οικοδομικός Συνεταιρισμός Βουλευτών Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ» αγόρασε εκτάσεις στην περιοχή, οι οποίες μεταγενέστερα εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλης και μετατράπηκαν σε οικοδομήσιμα οικόπεδα τα οποία διανεμήθηκαν στα μέλη του συνεταιρισμού, προκειμένου αυτά να ανεγείρουν οικοδομές για κατοικίες. Ο συνεταιρισμός είναι ενεργός και έχει δράση για τη βελτίωση της περιοχής μέχρι και σήμερα.

Μεσιτικό γραφείο Πολιτεία
Μεσιτικό γραφείο Πολιτεία - Παναγία Ελευθερώτρια Πολιτεία

Χαρακτηριστικά της Πολιτείας

Η ευρύτερη περιοχή παλαιότερα ονομαζόταν “Κοκκιναράς”, όμως σήμερα οι επαγγελματίες του real estate ορίζουν την Πολιτεία στα βόρεια και τον Κοκκιναρά στα νότια, κατεβαίνοντας προς Κεφαλάρι και Κηφισιά. Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι ότι ανήκει σε δύο δημοτικές κοινότητες, της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας. Η ρυμοτομία είναι πολύ καλή, παρ’ όλο το “ορεινό” ανάγλυφο και υπάρχει αρκετό δημόσιο και ιδιωτικό πράσινο. Τέλος, γνωστός σε όλους είναι ο ναός της Παναγίας Ελευθερώτριας, επιλογή χιλιάδων ζευγαριών να τελέσουν το μυστήριο του γάμου τους.

Σχολεία, αθλητισμός, διασκέδαση, αγορά

Στην Πολιτεία λειτουργεί νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο, που βρίσκονται κοντά στην πλατεία, όπως επίσης, υπάρχει ανοικτό κολυμβητήριο και το κλειστό γυμναστήριο του δήμου. Στο τέλος της οδού Αριστοτέλους εδρεύει και το “διάσημο” POLITIA TENNIS CLUB. Γύρω από την πλατεία θα βρείτε καταστήματα εστίασης και εστιατόρια κατεβαίνοντας προς Κοκκιναρά. Η εμπορική αγορά είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, καθώς η περιοχή χαρακτηρίζεται ως “αμιγούς κατοικίας”, αν εξαιρέσουμε τις χρήσεις που είχαν επιτραπεί παλαιότερα, και υπάρχει μόνο mini market για κάλυψη των απολύτως απαραίτητων αναγκών. Βέβαια, μιας και το Κεφαλάρι, αλλά και η κεντρική αγορά της Κηφισιάς απέχουν μόλις 2 km, οι μόνιμοι κάτοικοι είναι συνηθισμένοι και δεν αποτελεί πρόβλημα η μετακίνηση με το αυτοκίνητο για λίγα λεπτά της ώρας, όπου μπορούν να προμηθευτούν τα πάντα.

Μεσιτικές Υπηρεσίες για Πωλήσεις Κατοικιών στην Πολιτεία

Το μεσιτικό γραφείο μας είναι σε θέση να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους απαιτητικούς πελάτες μας που διαθέτουν προς πώληση πολυτελή και ακριβά ακίνητα στην Πολιτεία. Ανακαλύψτε το πλήρες πακέτο υπηρεσιών μας.

Αντικειμενικές αξίες ακινήτων στην Πολιτεία

Οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων στην Πολιτεία κυμαίνονται από 2.900 – 3.250 €/m2, ενώ οι εμπορικές είναι υψηλότερες από 30 – 60 % (στοιχεία Q3/2023). Η προσφορά είναι λίγο μεγαλύτερη από τη ζήτηση και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μερική συγκράτηση των τμών. Η κατανομή των κτισμάτων προς πώληση στην Πολιτεία, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του γραφείου μας, έχει ως εξής : Το 40% των κατοικιών προς πώληση είναι μεζονέτες σε συγκρότημα, το 35% διαμερίσματα, το 22% είναι μονοκατοικίες και το υπόλοιπο 3% είναι πολυτελή – luxury – ακίνητα. Επίσης, υπάρχουν και αρκετά οικοδομήσιμα οικόπεδα προς πώληση στην Πολιτεία και τα περισσότερα εξ’ αυτών έχουν επιφάνεια μεγαλύτερη των 650 m2. Τα επαγγελματικά ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή είναι ελάχιστα, καθώς η χρήση γης είναι αμιγούς κατοικίας. Δείτε στο Μεσιτικό Γραφείο Κηφισιά τις αντίστοιχες τιμές και αξίες.

Εμπορικές τιμές ακινήτων στην Πολιτεία

Όπως προαναφέρθηκε, στην Πολιτεία θα βρείτε κατοικίες όλων των κατηγοριών και τύπων, που θα καλύψουν κάθε γούστο, αλλά και κάθε πορτοφόλι. Υπάρχουν διαμερίσματα με παλαιότητα, αλλά σε καλή κατάσταση, με τιμές κάτω από 2.000 €/m2, αλλά και νεόδμητα ρετιρέ με καταπληκτική θέα σε όλο το λεκανοπέδιο με τιμές 6.000 – 7.000 €/m2. Αν σας αρέσει το στυλ ζωής σε μεζονέτα, θα βρείτε νεόδμητη σε άριστο σημείο με 6.500 €/m2, αν όμως τα οικονομικά σας δεν φτάνουν τόσο ψηλά, υπάρχουν μεζονέτες με παλαιότητα 30-40 ετών σε τιμές γύρω στα 2.000 €/m2.

Μεσιτικό γραφείο Πολιτεία - Άποψη της Πολιτείας Κηφισιάς

Οι ίδιες συνθήκες διαμορφώνονται και στην αγορά των μονοκατοικιών στην Πολιτεία. Υπάρχουν εξαιρετικές διαθέσιμες μονοκατοικίες με παλαιότητα 40 ετών, εντός μεγάλων οικoπέδων με τιμές ακόμα και κάτω από 2.000 €/m2, αλλά επειδή η ηλικία, αλλά και η τοποθεσία παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών, αν θέλετε εξαιρετικό location και σύγχρονη κατασκευή, οι τιμές μπορούν να φτάσουν και στα 7.000 €/m2. Τέλος, για όσους η πολυτέλεια και η αρχιτεκτονική είναι βασικά στοιχεία του lifestyle τους, οι επιλογές που υπάρχουν ξεκινούν από 6.000 €/m2, αναλόγως έτους κατασκευής, τοποθεσίας και ποιότητας υλικών.

Όπως είναι γνωστό, η σημερινή διαμορφωμένη αγορά ακινήτων στην Πολιτεία, αλλά και σε άλλες ιδιαίτερες περιοχές (Q3/2023), προσφέρει καταπληκτικές ευκαιρίες για υπέροχα ακίνητα, που όσο μεγαλύτερα είναι σε επιφάνεια, τόσο χαμηλότερη είναι και η τιμή τους ανά τετραγωνικό μέτρο, οπότε σίγουρα θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε μια υπέροχη περιοχή που δεν θα χάσει ποτέ σε αξία. Τα ίδια περίπου ισχύουν και για την περιοχή της Εκάλης και περισσότερα θα δείτε στο Μεσιτικό Εκάλη.

Κριτικές Πελατών

Fotis Xaritos
Fotis Xaritos
Read More
Εξαιρετικές μεσιτικεσ υπηρεσιες σε αγορά ακινήτου.
levani bakhturidze
levani bakhturidze
Read More
Eξαιρετικοι επαγγελματιες!!!
Νικόλ Ρούσσου
Νικόλ Ρούσσου
Read More
Liana Makropoulou
Liana Makropoulou
Read More
Athina Stai
Athina Stai
Read More
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
Read More
apostolis paschalakis
apostolis paschalakis
Read More
Elina Domestichou
Elina Domestichou
Read More
Mike Marselos
Mike Marselos
Read More
Νικόλαος Χριστοδουλου
Νικόλαος Χριστοδουλου
Read More
Ευγενία Σιγάλα
Ευγενία Σιγάλα
Read More
nektarios pap
nektarios pap
Read More
Nikos Mavraganis
Nikos Mavraganis
Read More
ελευθερία πανάγου
ελευθερία πανάγου
Read More
Tatiana Ioannidou
Tatiana Ioannidou
Read More
Hara Vel
Hara Vel
Read More
Andreas Andreou
Andreas Andreou
Read More
Smaragda Roussou
Smaragda Roussou
Read More
George Mitsanis
George Mitsanis
Read More
Danai Papagianni
Danai Papagianni
Read More
Kat Vhta
Kat Vhta
Read More
Σοβαροί επαγγελματίες με σεβασμό στον πελάτη πάντα με ευγένεια!
Joanna Vaiou
Joanna Vaiou
Read More
Αν ψάχνετε το καλύτερο μεσιτικό γραφείο στην Αθήνα, τους συνιστώ ανεπιφύλακτα.
anna Rush
Read More
Οι κατάλληλοι επαγγελματίες στην αγορά-πώληση ακινήτου. Μείναμε εξαιρετικά ικανοποιημένοι, ευχαριστούμε πολύ.

Ψάχνετε μεσιτικό γραφείο στην Πολιτεία;

Αν θέλετε να πουλήσετε ακίνητο στην Πολιτεία χρειάζεστε έναν Ειδικό να σας καθοδηγήσει και να εκτιμήσει σωστά την εμπορική του αξία. Αν θέλετε να αγοράσετε ακίνητο στην Πολιτεία, πείτε μας τις ανάγκες σας, κι εμείς θα βρούμε το κατάλληλο ακίνητο για εσάς και στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT