Μεσιτικό γραφείο Κεφαλάρι

Μια πολύ όμορφη περιοχή

Το Κεφαλάρι αποτελεί μια “ακριβή” γειτονιά του Δήμου Κηφισιάς και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της περιοχής. Διαθέτει πλούσια βλάστηση, δροσερό κλίμα και νερά που ρέουν, γεγονός που την καθιστά μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Αθήνας, ιδανική για ήρεμη ζωή μακριά από την ηχορύπανση της πρωτεύουσας.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, ομογενείς από την Αίγυπτο επέλεγαν αυτή την περιοχή της Κηφισιάς ως τουριστικό θέρετρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία κάποιων πολύ καλών και πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων.

Μεσιτικό γραφείο Κεφαλάρι

Αξιοθέατα

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της περιοχής είναι η κεντρική πλατεία με τον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως και το πάρκο, γύρω από την οποία στεγάζονται πολλά εστιατόρια και καφετέριες. Επιπρόσθετα, το Κεφαλάρι αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης για ξένους, αλλά και Αθηναίους, καθώς είναι γνωστό ότι διαθέτει ορισμένα από τα πιο διάσημα και πολυτελή ξενοδοχεία στην Αθήνα, που λειτουργούν από τις αρχές του 20ου αιώνα. Κάποια από αυτά είναι το πρώην ξενοδοχείο Απέργη (σήμερα ιδιοκτησία ομίλου Λάτση), το ξενοδοχείο Σέσιλ (Cecil), το Πεντελικόν και τα ξενοδοχείο Θεοξένια και Semiramis, γύρω από την πλατεία Κεφαλαρίου.

Πρώην ξενοδοχείο Απέργη Κεφαλάρι
Κεφαλάρι γειτονιά με πολύ πράσινο

Φύση και υποδομές

Είναι γεγονός ότι το Κεφαλάρι είναι μια από τις πιο ήσυχες, ασφαλείς και πράσινες γειτονιές των Βορείων Προαστίων. Η χλωρίδα και η πανίδα είναι πλούσιες και πολλά πτηνά βρίσκουν καταφύγιο στα μεγάλα δέντρα της περιοχής. Οι δρόμοι είναι άνετοι γενικά και κίνηση θα συναντήσετε μόνο τα Σαββατοκύριακα, καθώς το Κεφαλάρι αποτελεί και πόλο έλξης για διασκέδαση, ποτό και φαγητό, διαθέτοντας καταστήματα εστίασης για όλα σχεδόν τα γούστα. Σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων, που μπορείτε να διανύσετε άνετα πεζοί, θα βρεθείτε στην αγορά του κέντρου της Κηφισιάς, όπου θα βρείτε τα πάντα, είτε πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, τεχνολογίας, κλπ.

Μεσιτικό γραφείο Κεφαλάρι

Στο Κεφαλάρι θα βρείτε όλους τους τύπους κατοικιών, αλλά και επαγγελματικούς χώρους, κυρίως καταστήματα. Τα ακίνητα της περιοχής μπορεί να είναι της δεκαετίας του 1970 μέχρι και νεόδμητα της δεκαετίας του 2020. Διαμερίσματα, μεζονέτες και μονοκατοικίες είναι διαθέσιμα στην περιοχή, μερικά δεν εξ’ αυτών είναι και πολυτελή και μπορεί να διαθέτουν κήπο ή/και πισίνα. Όπως θα δείτε παρακάτω, οι τιμές στην περιοχή αυτή την περίοδο (Q3/2023) είναι σχετικά υψηλές με μικρές αυξητικές τάσεις.

Αξίες Ακινήτων στο Κεφαλάρι

Το Κεφαλάρι “χωρίζεται” από την Χαριλάου Τρικούπη. Κάτω από αυτήν οι αντικειμενικές αξίες είναι στα 2.450 €/m2 και πάνω από αυτήν στα 2.850 €/m2. Οι εμπορικές αξίες διαφέρουν αρκετά από τις αντικειμενικές, προς τα πάνω φυσικά, κι έτσι ένα νεόδμητο διαμέρισμα μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 9.000 €/m2, αλλά μπορείτε να αγοράσετε και με 2.500 €/m2 ένα διαμέρισμα ορόφου, σε σχετικά καλή κατάσταση, των δεκαετιών 1970 και 1980. Για ενοικιάσεις κατοικιών στο Κεφαλάρι θα υπολογίσετε από 15 – 30 €/m2, αλλά επειδή οι ηλικίες, η κατάσταση και οι τύποι των διαθέσιμων κατοικιών μπορεί να διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους, θα πρέπει να εκτιμηθεί η κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Σαν γενικός κανόνας, στις πιο ακριβές περιοχές, ισχύει ότι όσο μεγαλύτερη επιφάνεια έχει το ακίνητο, τόσο πιο χαμηλή είναι η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο.

Άποψη το Κεφαλαρίου Δήμου Κηφισιάς

Θέλετε να πουλήσετε ακίνητο στο Κεφαλάρι;

Το γραφείο μας έχει ειδικούς συνεργάτες για την περιοχή του Κεφαλαρίου, άριστους γνώστες της τοπικής αγοράς και μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε την περιουσία σας με το μέγιστο όφελος για εσάς.

Compare listings

Compare
Call me back Service

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT