Μεσιτικό γραφείο Εκάλη

Εκάλη, το προάστιο των επιχειρηματιών

Η Εκάλη ανήκει στα βόρεια προάστια του λεκανοπεδίου της Αττικής, βρίσκεται στους βορειοδυτικούς πρόποδες του Πεντελικού όρους και υπάγεται στον Δήμο Κηφισιάς. Έχει υψόμετρο 330 μέτρα και με βάση την τελευταία απογραφή αριθμεί τους 5.889 κατοίκους. Συνορεύει στη βόρεια πλευρά της με τη Δροσιά και τη Ρέα, ενώ στο βορειοανατολικό τμήμα της με τον Διόνυσο. Επίσης, νοτιανατολικά συνορεύει με την Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία – Καστρί και νότια με την Πολιτεία.

Συγκοινωνιακά η Εκάλη εξυπηρετείται από διάφορες λεωφορειακές γραμμές, μέσω των οποίων επικοινωνεί με τους όμορους δήμους, ενώ οδικώς η πρόσβαση στην περιοχή είναι εφικτή από τη λεωφόρο Κηφισίας και από την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Ο κοντινότερος σταθμός του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου είναι της Κηφισιάς.

Μεσιτικό γραφείο Εκάλη

Ονομασία

Η Εκάλη ήταν αρχαίος δήμος της Αθήνας και σύμφωνα με τον μύθο πήρε το όνομά της από μια ηλικιωμένη γυναίκα, την Εκάλη. Ο Θησέας πηγαίνοντας να πιάσει τον ταύρο στο Μαραθώνα, έκανε μία στάση στην περιοχή λόγω κακοκαιρίας και ζήτησε καταφύγιο από μία γριά γυναίκα, την οποία έλεγαν Εκάλη. Εκείνη του έδωσε υπόσχεση πως αν έπιανε τον ταύρο, θα έκανε θυσία στον Δία. Ο Θησέας πράγματι κατάφερε και έπιασε τον ταύρο, αλλά όταν γύρισε πίσω βρήκε τη γριούλα νεκρή. Έτσι, προς τιμήν της έχτισε τον ιερό του Εκαλίου Διός και ονόμασε την περιοχή Εκάλη.

Εκάλη - Δήμος Κηφισιάς
Εκάλη - Δήμος Κηφισιάς

Ιστορία της Εκάλης

Περί το 1924 δημιουργείται η Εκάλη ως ένας πρότυπος εξοχικός οικισμός, που συνδυάζει φύση και προαστιακή αρχιτεκτονική από τον Σπήλιο Αγαπητό, πολιτικό μηχανικό και φυσιολάτρη. Το οικιστικό κομμάτι της περιοχής ξεκίνησε σιγά σιγά να αναπτύσσεται κυρίως γύρω από μικρές πλατείες στις οποίες κατέληγαν δρόμοι που κατείχαν ονόματα λουλουδιών, βουνών και θεοτήτων.

Σήμερα, η Εκάλη αποτελείται από σχεδόν ίσης επιφάνειας οικιστικές και δασικές εκτάσεις, περίπου 4.400 στρέμματα. Το κέντρο της περιοχής εκτείνεται γύρω από τις Πλατείες Κέννεντυ και Βασιλέως Παύλου, ενώ χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι ότι αποτελεί περιοχή αμιγούς κατοικίας και οποιαδήποτε εμπορική – επαγγελματική δραστηριότητα εντός του οικιστικού ιστού απαγορεύεται.

Επιπρόσθετα, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός, ότι η δημοτική ενότητα της Εκάλης διαθέτει μεγάλο ποσοστό ιδιωτικού και δημόσιου πρασίνου, υψηλών προδιαγραφών αρχιτεκτονική και πολυτελή ακίνητα, ένα καλά οργανωμένο ρυμοτομικό σχέδιο, αρκετούς κυκλικούς κόμβους, καθώς και χαμηλό συντελεστή δόμησης.

Μεσιτικό γραφείο Εκάλη

Αξίες ακινήτων στην Εκάλη

Είναι γεγονός ότι τα υψηλά κοινωνικά και οικονομικά στρώματα των Αθηναίων επέλεξαν την Εκάλη ως μια περιοχή για μόνιμη κατοικία, επενδύοντας έως και εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσουν γη και να οικοδομήσουν, ή να αποκτήσουν μια έτοιμη πολυτελή βίλα ή μεζονέτα. Πολλοί διάσημοι Αθηναίοι, καλλιτέχνες, αθλητές και επιχειρηματίες κατοικούν στην Εκάλη.
Αυτό έχει ως συνέπεια οι αξίες στην περιοχή να είναι πολύ υψηλές και απλησίαστες για την πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού οικιστικών ακινήτων. Ενδεικτικά οι αντικειμενικές αξίες είναι 3.500 €/m2, ενώ στη γειτονική Νέα Ερυθραία μπορεί να είναι ακόμα και 1.850 €/m2, ανάλογα πάντα με την τοποθεσία.

Αγία Μαρίνα Εκάλης

Οι εμπορικές αξίες βρίσκονται σε άλλα επίπεδα. Μπορείτε να βρείτε μια πολυτελή μονοκατοικία με πισίνα με ζητούμενη τιμή αρκετά πάνω από 10.000 €/m2, αλλά και πιο προσιτές τιμές που μπορεί να ξεκινούν από 2.500 €/m2, για μια μεζονέτα 30ετίας (τιμές Q2/2023), ενώ φυσικά πάντα παίζει ρόλο το location.

Έχετε ακίνητο στην Εκάλη;

Αν έχετε ακίνητο στην Εκάλη και σκέφτεστε να το πουλήσετε, επικοινωνήστε μαζί μας καθώς διαθέτουμε την εμπειρία και το δίκτυο για να το προωθήσουμε σε αξιολογημένους αγοραστές. Επίσης, αν σας ενδιαφέρει η αγορά ακινήτου στην Εκάλη, το μεσιτικό μας γραφείο μπορεί να βρει το κατάλληλο για το budget σας.

Compare listings

Compare
Call me back Service

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT