Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Μεσιτικό Γραφείο Εκάλη

Καλώς ήρθατε στο καλύτερο μεσιτικό γραφείο για την πώληση του ακινήτου / κατοικίας σας στην Εκάλη. Εδώ θα ανακαλύψετε πολλές νέες πληροφορίες για την περιοχή και θα μάθετε τους λόγους για τους οποίους η ενοικίαση ή πώληση της κατοικίας σας αποτελεί ευκαιρία. Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, στείλτε μας το μήνυμά σας, ή κλείστε ένα ραντεβού για να σας βοηθήσουμε να ενοικιάσετε ή να πουλήσετε το ακίνητο σας.

Εκάλη, το προάστιο των επιχειρηματιών

Η Εκάλη ανήκει στα βόρεια προάστια του λεκανοπεδίου της Αττικής, βρίσκεται στους βορειοδυτικούς πρόποδες του Πεντελικού όρους και υπάγεται στον Δήμο Κηφισιάς. Έχει υψόμετρο 330 μέτρα και με βάση την τελευταία απογραφή αριθμεί τους 5.889 κατοίκους. Συνορεύει στη βόρεια πλευρά της με τη Δροσιά και τη Ρέα, ενώ στο βορειοανατολικό τμήμα της με τον Διόνυσο. Επίσης, νοτιανατολικά συνορεύει με την Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία – Καστρί και νότια με την Πολιτεία. Συγκοινωνιακά η Εκάλη εξυπηρετείται από διάφορες λεωφορειακές γραμμές, μέσω των οποίων επικοινωνεί με τους όμορους δήμους, ενώ οδικώς η πρόσβαση στην περιοχή είναι εφικτή από τη λεωφόρο Κηφισίας και από την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Ο κοντινότερος σταθμός του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου είναι της Κηφισιάς.

Ψάχνετε Εξειδικευμένο Μεσίτη για το Ακίνητο σας στην Εκάλη;

Η σημερινή αγορά ακινήτων στην Εκάλη απαιτεί σύγχρονες και υψηλού επιπέδου μεσιτικές υπηρεσίες. Ανακαλύψτε το πλήρες πακέτο υπηρεσιών που παρέχουμε που θα καλύψει κάθε σας ανάγκη.

Ονομασία

Η Εκάλη ήταν αρχαίος δήμος της Αθήνας και σύμφωνα με τον μύθο πήρε το όνομά της από μια ηλικιωμένη γυναίκα, την Εκάλη. Ο Θησέας πηγαίνοντας να πιάσει τον ταύρο στο Μαραθώνα, έκανε μία στάση στην περιοχή λόγω κακοκαιρίας και ζήτησε καταφύγιο από μία γριά γυναίκα, την οποία έλεγαν Εκάλη. Εκείνη του έδωσε υπόσχεση πως αν έπιανε τον ταύρο, θα έκανε θυσία στον Δία. Ο Θησέας πράγματι κατάφερε και έπιασε τον ταύρο, αλλά όταν γύρισε πίσω βρήκε τη γριούλα νεκρή. Έτσι, προς τιμήν της έχτισε τον ιερό του Εκαλίου Διός και ονόμασε την περιοχή Εκάλη.

Καλύτερο μεσιτικό γραφείο Εκάλη - Δήμος Κηφισιάς
Μεσιτικό γραφείο Εκάλη

Ιστορία της Εκάλης

Περί το 1924 δημιουργείται η Εκάλη ως ένας πρότυπος εξοχικός οικισμός, που συνδυάζει φύση και προαστιακή αρχιτεκτονική από τον Σπήλιο Αγαπητό, πολιτικό μηχανικό και φυσιολάτρη. Το οικιστικό κομμάτι της περιοχής ξεκίνησε σιγά σιγά να αναπτύσσεται κυρίως γύρω από μικρές πλατείες στις οποίες κατέληγαν δρόμοι που κατείχαν ονόματα λουλουδιών, βουνών και θεοτήτων.

Σήμερα, η Εκάλη αποτελείται από σχεδόν ίσης επιφάνειας οικιστικές και δασικές εκτάσεις, περίπου 4.400 στρέμματα. Το κέντρο της περιοχής εκτείνεται γύρω από τις Πλατείες Κέννεντυ και Βασιλέως Παύλου, ενώ χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι ότι αποτελεί περιοχή αμιγούς κατοικίας και οποιαδήποτε εμπορική – επαγγελματική δραστηριότητα εντός του οικιστικού ιστού απαγορεύεται.

Επιπρόσθετα, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός, ότι η δημοτική ενότητα της Εκάλης διαθέτει μεγάλο ποσοστό ιδιωτικού και δημόσιου πρασίνου, υψηλών προδιαγραφών αρχιτεκτονική και πολυτελή ακίνητα, ένα καλά οργανωμένο ρυμοτομικό σχέδιο, αρκετούς κυκλικούς κόμβους, καθώς και χαμηλό συντελεστή δόμησης. Στο Μεσιτικό Γραφείο Νέα Ερυθραία μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την γειτονική περιοχή.

Μεσιτικές Υπηρεσίες για Πωλήσεις Κατοικιών στην Εκάλη

Η πώληση ενός ακινήτου στην Εκάλη δεν είναι μια απλή υπόθεση που μπορεί να αναλάβει ο καθένας. Διαθέτουμε τη γνώση και την εξειδίκευση να εκτιμήσουμε σωστά την τρέχουσα εμπορική αξία του ακινήτου σας και να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αξίες ακινήτων στην Εκάλη

Είναι γεγονός ότι τα υψηλά κοινωνικά και οικονομικά στρώματα των Αθηναίων επέλεξαν την Εκάλη ως μια περιοχή για μόνιμη κατοικία, επενδύοντας έως και εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσουν γη και να οικοδομήσουν, ή να αποκτήσουν μια έτοιμη πολυτελή βίλα ή μεζονέτα. Πολλοί διάσημοι Αθηναίοι, καλλιτέχνες, αθλητές και επιχειρηματίες κατοικούν στην Εκάλη.
Αυτό έχει ως συνέπεια οι αξίες στην περιοχή να είναι πολύ υψηλές και απλησίαστες για την πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού οικιστικών ακινήτων. Ενδεικτικά οι αντικειμενικές αξίες είναι 3.500 €/m2, ενώ στη γειτονική Νέα Ερυθραία μπορεί να είναι ακόμα και 1.850 €/m2, ανάλογα πάντα με την τοποθεσία.

Μεσιτικό Εκάλη - Αγία Μαρίνα Εκάλης

Οι εμπορικές αξίες βρίσκονται σε άλλα επίπεδα. Μπορείτε να βρείτε μια πολυτελή μονοκατοικία με πισίνα με ζητούμενη τιμή αρκετά πάνω από 10.000 €/m2, αλλά και πιο προσιτές τιμές που μπορεί να ξεκινούν από 2.500 €/m2, για μια μεζονέτα 30ετίας (τιμές Q2/2023), ενώ φυσικά πάντα παίζει ρόλο το location. Αν θέλετε να κινηθείτε λίγο πιο βόρεια, στο Μεσιτικό Δροσιά θα βρείτε τις τρέχουσες τιμές για την ομώνυμη περιοχή.

Συχνές Ερωτήσεις

Με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών το 2021, οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων στην Εκάλη κυμαίνονται από 2.200 έως 3.500 €/m2.

Σε δείγμα 200 ακινήτων προς πώληση στην Εκάλη, η μέση τιμή πώλησης είναι 2.900 €/m2. Αναλόγως της κατάστασης, της συνολικής επιφάνειας, της τοποθεσίας και της ηλικίας του υπό εκτίμηση ακινήτου η τιμή μπορεί να πέσει στα 2.000 €/m2 και να ξεπεράσει τα 7.000 €/m2.

Η προσφορά είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση, κυρίως λόγω των μεγάλων σε εμβαδό ακινήτων που διατίθενται προς πώληση. Η μεγάλη επιφάνεια ανεβάζει την τιμή του ακινήτου συνολικά αλλά παράλληλα ρίχνει τις τιμές ανά τετραγωνικό προκειμένου τα ακίνητα αυτά να σταθούν ανταγωνιστικά στην αγορά. Εξαίρεση αποτελούν τα υπερπολυτελή ακίνητα σύγχρονης κατασκευής που απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό. Πουλήστε μαζί μας σε 90 ημέρες.

Κριτικές Πελατών

Fotis Xaritos
Fotis Xaritos
Read More
Εξαιρετικές μεσιτικεσ υπηρεσιες σε αγορά ακινήτου.
levani bakhturidze
levani bakhturidze
Read More
Eξαιρετικοι επαγγελματιες!!!
Νικόλ Ρούσσου
Νικόλ Ρούσσου
Read More
Liana Makropoulou
Liana Makropoulou
Read More
Athina Stai
Athina Stai
Read More
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
Read More
apostolis paschalakis
apostolis paschalakis
Read More
Elina Domestichou
Elina Domestichou
Read More
Mike Marselos
Mike Marselos
Read More
Νικόλαος Χριστοδουλου
Νικόλαος Χριστοδουλου
Read More
Ευγενία Σιγάλα
Ευγενία Σιγάλα
Read More
nektarios pap
nektarios pap
Read More
Nikos Mavraganis
Nikos Mavraganis
Read More
ελευθερία πανάγου
ελευθερία πανάγου
Read More
Tatiana Ioannidou
Tatiana Ioannidou
Read More
Hara Vel
Hara Vel
Read More
Andreas Andreou
Andreas Andreou
Read More
Smaragda Roussou
Smaragda Roussou
Read More
George Mitsanis
George Mitsanis
Read More
Danai Papagianni
Danai Papagianni
Read More

Εξειδικευμένοι Μεσίτες για Ακίνητα στην Εκάλη

Αν έχετε ακίνητο στην Εκάλη και σκέφτεστε να το πουλήσετε, επικοινωνήστε μαζί μας καθώς διαθέτουμε την εμπειρία και το δίκτυο για να το προωθήσουμε σε αξιολογημένους αγοραστές. Επίσης, αν σας ενδιαφέρει η αγορά ακινήτου στην Εκάλη, το μεσιτικό μας γραφείο μπορεί να βρει το κατάλληλο για το budget σας.

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT