Μεσιτικό γραφείο Πεντέλη

Πολύ πράσινο, καθαρός αέρας, δροσιά και καλό φαγητό.

Η Πεντέλη, σαν δήμος, βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας και συντίθεται από τις δημοτικές κοινότητες της Παλαιάς Πεντέλης, της Νέας Πεντέλης και των Μελισσίων, όπου βρίσκεται και η έδρα του. Συνολικά ο Δήμος καταλαμβάνει έκταση 29.498 τετραγωνικά χιλιόμετρα, βρίσκεται σε υψόμετρο 290 – 640 μέτρα και αριθμεί, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, τους 35.610 μόνιμους κατοίκους.

Η Πεντέλη σαν ονομασία περιοχής αποτελείται από την Παλαιά Πεντέλη και τη Νέα Πεντέλη και συνορεύει δυτικά με τα Μελίσσια, βορειοδυτικά με την Κηφισιά, νότια με τα Βριλήσσια, την Ανθούσα του Δήμου Παλλήνης και το Ντράφι και την Καλλιτεχνούπολη του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, βορειοανατολικά με τον Δήμο Μαραθώνα και βόρεια με τον Διόνυσο.

Μεσιτικό γραφείο Παλαιά Πεντέλη

Για οποιοδήποτε θέμα αφορά στο ακίνητό σας, ή αν χρειάζεστε μεσιτικό στην Παλαιά Πεντέλη ή στη Νέα Πεντέλη, παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες real estate, διασφαλίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμα και το μέγιστο όφελος για εσάς.

Παλαιά Πεντέλη

Η Παλαιά Πεντέλη είναι ο γηραιότερος χρονικά οικισμός της περιοχής, αφού σύμφωνα με στοιχεία είχε κατοικηθεί από τον 3ο αιώνα π.Χ. και εκτείνεται από την πλατεία Αγ. Τριάδος και προς τα νότια στους πρόποδες του λόφου Κουφού του Αστεροσκοπείου.  Το Αστεροσκοπείο είναι ορόσημο της περιοχής και χτίστηκε το 1936. Τα κτίσματα στην Παλαιά Πεντέλη είναι σχεδόν στο σύνολό τους μονοκατοικίες σε μεγάλα οικόπεδα και θα συναντήσει κανείς και συγκροτήματα μεζονετών. Οι χαμηλοί συντελεστές δόμησης και κάλυψης δεν επέτρεψαν την πυκνή δόμηση κι έτσι η περιοχή είναι σχετικά αραιοκατοικημένη, μέσα στο πράσινο, ενώ αποτελεί εκδρομικό προορισμό για πολλούς κατοίκους των κορεσμένων συνοικιών της Αθήνας.

Μεσιτικό γραφείο Πεντέλη
Μεσιτικό γραφείο Νέα Πεντέλη

Νέα Πεντέλη

Η Νέα Πεντέλη γεωγραφικά βρίσκεται δυτικά της Παλαιάς Πεντέλης και μάλλον ονομάστηκε έτσι επειδή είναι νεότερη σαν οικισμός. Άρχισε να κατοικείται συστηματικά κατά τη δεκαετία του 1950 όταν λατόμοι, από νησιά του Αιγαίου κυρίως, ήρθαν στην περιοχή για να εργαστούν στα λατομεία μαρμάρου. Η εύκολη ένταξη στο σχέδιο πόλης και οι πιο ευνοϊκοί όροι δόμησης, κατέστησαν την περιοχή πιο πυκνοκατοικημένη από αυτή της Παλαιάς Πεντέλης, με ψηλότερα και μεγαλύτερα κτίρια. ‘Ομως, κι εδώ το πράσινο έχει έντονη παρουσία, ενώ από τα σύνορα με την Πεντέλη ξεκινά το ρέμα του Χαλανδρίου που διασχίζει την πόλη και την καθιστά από τις πιο όμορφες παραρεμάτιες περιοχές.

Ενδιαφέροντα, υποδομές, διασκέδαση

Συγκοινωνιακά και η Νέα Πεντέλη και η Παλαιά Πεντέλη εξυπηρετούνται από διάφορες λεωφορειακές γραμμές, αλλά και από τον σταθμό Πεντέλης του Προαστιακού σιδηρόδρομου, ο οποίος βρίσκεται στα σύνορα Χαλανδρίου και Βριλησσίων, στον κόμβο της Αττικής Οδού. Σχολεία όλων των βαθμίδων υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης, ενώ η αγορά από εμπορικά κατστήματα είναι σαφώς περιορισμένη και οι κάτοικοι μπορούν να εξυπηρετηθούν στα κοντινά Μελίσσια, στα Βριλήσσια ή και στην Κηφισιά. Όμως, στον τομέα της διασκέδασης και της εστίασης θα έχετε αρκετές επιλογές και στην πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης και στην πλατεία της Νέας Πεντέλης. Τέλος, να αναφέρουμε ότι υπάρχουν και κάποια σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος με ιστορικό χαρακτήρα όπως το Μέγαρο της Πλακεντίας, το πανδοχείο Plaisance, η Maisonette, ο πυργίσκος Tourelle και η Ιερά Μονή Πεντέλης.

Μεσιτικό Γραφείο Νέα Πεντέλη

Αν θέλετε να πουλήσετε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη ή στην Παλαιά Πεντέλη, εμπιστευτείτε τους ειδικούς. Με την άριστη γνώση της τοπικής αγοράς που διαθέτουμε, θα εκτιμήσουμε με ακρίβεια την αξία του ακινήτου σας και θα το προβάλλουμε σωστά ώστε να διασφαλίσουμε την μέγιστη δυνατή έκθεση σε αξιολογημένους αγοραστές του πελατολογίου μας.

Αξίες Ακινήτων στην Παλαιά Πεντέλη

Οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων στην Παλαιά Πεντέλη κυμαίνονται από 1.850 – 2.250 €/m2 (Q3/2023). Το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων ακινήτων προς πώληση είναι μονοκατοικίες και πραγματικά υπάρχουν καταπληκτικές ευκαιρίες. Μπορείτε να αγοράσετε μονοκατοικία σε μεγάλο οικόπεδο, ίσως και με πισίνα, ηλικίας περίπου 40 ετών με 1.500 €/m2, σε πιο απομακρυσμένα, όμως, σημεία και να φτάσετε έως 6.000 €/m2 για νεότερες μονοκατοικίες σε οικόπεδα άνω των 4 στρεμμάτων με καταπληκτική θέα σε όλο το λεκανοπέδιο. Βέβαια, λόγω του ότι οι μονοκατοικίες αυτές γενικά έχουν μεγάλη επιφάνεια, συνήθως άνω των 250 m2, είναι ακριβές για πολλούς, όμως η σχέση πραγματικής αξίας / τιμής είναι από τις καλύτερες που θα βρείτε στην ευρύτερη περιοχή και αν ψάχνετε για μονοκατοικία με τεράστιο κήπο και μέσα στο πράσινο, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, η Πεντέλη θα πρέπει να είναι μέσα στις επιλογές σας.

Αξίες ακινήτων στη Νέα Πεντέλη

Οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων στη Νέα Πεντέλη είναι λίγο μικρότερες από ότι στην Παλαιά Πεντέλη και βρίσκονται ανάμεσα στα 1.400 – 2.000 €/m2. Λιγότερα είναι και τα διαθέσιμα ακίνητα προς πώληση και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών ανήκει στην κατηγορία των μεζονετών σε συγκρότημα ή μονοκατοικιών. Οι εμπορικές αξίες των συγκεκριμένων κατηγοριών ακινήτων αυτή την εποχή (Q3/2023) κυμαίνεται ανάμεσα στα 1.300 €/m2 για ένα ακίνητο σε μέτρια κατάσταση περίπου 40 ετών, έως και πάνω από 4.000 €/m2 για ακίνητο 2-3 ετών και σε καλή τοποθεσία. Σημειώστε ότι και στη Νέα Πεντέλη τα σπίτια είναι σχετικά μεγάλα, κάτι που αυξάνει το κόστος απόκτησης, όμως οι τιμές ανά τετραγωνικό είναι πολύ καλές σε σύγκριση με άλλες περιοχές και αξίζει να κάνετε την έρευνά σας.

Θέα από Παλαιά Πεντέλη

Ψάχνετε μεσίτη στην Πεντέλη;

Το μεσιτικό γραφείο μας εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης με εξειδικευμένους επαγγελματίες Real Estate Agents για οποιοδήποτε θέμα αφορά στην ακίνητη περιουσία σας, με ταχύτητα, συνέπεια και διακριτικότητα.

Compare listings

Compare
Call me back Service

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT