Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Μεσιτικό Γραφείο Νέα Ιωνία

Καλώς ήρθατε στο καλύτερο μεσιτικό γραφείο για την πώληση του ακινήτου / κατοικίας σας στην Νέα Ιωνία. Εδώ θα ανακαλύψετε πολλές νέες πληροφορίες για την περιοχή και θα μάθετε τους λόγους για τους οποίους η ενοικίαση ή πώληση της κατοικίας σας αποτελεί ευκαιρία. Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, στείλτε μας το μήνυμά σας, ή κλείστε ένα ραντεβού για να σας βοηθήσουμε να ενοικιάσετε ή να πουλήσετε το ακίνητο σας.

Νέα Ιωνία, η πόλη του εμπορίου και της προσφυγιάς

Η Νέα Ιωνία ανήκει στα βόρεια προάστια της περιφερειακής ενότητας της Αττικής και καταλαμβάνει έκταση 4,4 Km2. Έχει υψόμετρο 130 μέτρα και με βάση την τελευταία απογραφή του 2021 αριθμεί 67.134 κατοίκους. Στο νότιο τμήμα της συνορεύει με το Γαλάτσι, στα βόρεια με το Ηράκλειο, ανατολικά με το Μαρούσι, ενώ στα δυτικά συνορεύει με τις προσφυγικές συνοικίες της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας. Η Νέα Ιωνία αποτελείται από αρκετές γειτονιές / συνοικίες, εκ των οποίων οι πιο γνωστές είναι η Αλσούπολη, τα Πευκάκια, ο Περισσός, η Ινέπολη, η Σαφράμπολη, η Καλογρέζα και η Ιωνία. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Νέας Ιωνίας είναι ότι αποτελεί το εμπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, διαθέτοντας πληθώρα από καταστήματα μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων ένδυσης και υπόδυσης, το οποίο εκτείνεται κατά μήκος της λεωφόρου Ηρακλείου, μετά την οδό Ελ Αλαμέιν και μέχρι την οδό Ιφιγενείας στα σύνορα με το Ηράκλειο, για το οποίο μπορείτε να βρείτε περισσότερα στο Μεσιτικό Νέο Ηράκλειο.

Μεσιτικές Υπηρεσίες για Πωλήσεις Κατοικιών στη Νέα Ιωνία

Χρειάζεστε υπηρεσίες Μεσιτικού Γραφείου στη Νέα Ιωνία; Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες Real Estate για κάθε θέμα που αφορά στο ακίνητο που ενδιαφέρεστε να πουλήσετε ή να αγοράσετε, με συνέπεια και επαγγελματισμό.

Ιστορία της Νέας Ιωνίας

Η Νέα Ιωνία ιδρύθηκε στις 27 Ιουνίου του 1923, όταν μετά τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922 ο Νικόλαος Πλαστήρας θεμελίωσε τον προσφυγικό συνοικισμό, με πρόσφυγες που ήρθαν από την περιοχή Σπάρτη της Πισιδίας. Αρχικά, ο συνοικισμός πήρε το όνομα «Νέα Πισιδία», στην πορεία όμως με την εγκατάσταση και άλλων προσφύγων από άλλες περιοχές της Μικράς Ασίας, ονομάστηκε «Νέα Ιωνία».
Γρήγορα επήλθε η ανάπτυξη στην περιοχή, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι ήταν αστοί πρόσφυγες, με ικανότητα στις επιχειρήσεις και στο εμπόριο, με αποτέλεσμα η Νέα Ιωνία να αναδειχθεί ως βιομηχανικό κέντρο Κλωστοϋφαντουργίας και Ταπητουργίας.

Μεσιτικό Νέα Ιωνία - Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1934, η Νέα Ιωνία ανακηρύσσεται και επίσημα δήμος. Στα χρόνια της Κατοχής η Νέα Ιωνία ήταν προπύργιο των αντιστασιακών και είναι γνωστό σε όλους το «Μπλόκο της Καλογρέζας», εκεί που εκτελέστηκαν 22 άνδρες στον Ποδονίφτη. Το 1956 και με τον ερχομό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, η περιοχή αρχίζει να αναπτύσσεται σημαντικά.

Μεσιτικό Γραφείο Νέα Ιωνία - Λεωφόρος Ηρακλείου Νέα Ιωνία

Συγκοινωνίες

Η πρόσβαση στην περιοχή της Νέας Ιωνίας είναι εύκολη, καθώς οι σταθμοί «Νέα Ιωνία», «Πευκάκια» και «Περισσός» του ΗΣΑΠ, εξυπηρετούν τις διάφορες συνοικίες της. Παράλληλα, μέσω 13 λεωφορειακών γραμμών του Ο.Α.Σ.Α., καλύπτονται όλες οι γειτονιές της και επικοινωνεί με άλλους δήμους της Αττικής, ενώ διαθέτει και δημοτική συγκοινωνία. Εύκολη είναι και η πρόσβαση σε Αττική και Εθνική οδό, μέσω της εισόδου – εξόδου στη Λεωφόρο Ηρακλείου.

Οι μετακινήσεις σας με το αυτοκίνητο θα σας δυσκολέψουν λίγο, ειδικά τις ώρες αιχμής, καθώς οι κεντρικές οδοί της Νέας Ιωνίας, όπως π.χ. η Λεωφ. Ηρακείου, είναι αρκετά φορτωμένες κυκλοφοριακά, ενώ και η στάθμευση στα κεντρικά σημεία αποτελεί πρόβλημα.

Παιδεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός

Η Νέα Ιωνία είναι μια μεγάλη σε πληθυσμό πόλη κι έτσι διαθέτει 17 Δημοτικά Σχολεία, 8 Γυμνάσια, 6 Λύκεια, 1 ΕΠΑΛ και 1 Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Θα βρείτε φροντιστήρια όλων των βαθμίδων και ξένων γλωσσών. Στη Νέα Ιωνία υπάρχουν πάνω από 20 πολιτιστικοί σύλλογοι, ξεχωρίζει όμως το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ), που ιδρύθηκε το 2003 με σκοπό την περισυλλογή, διάσωση, διατήρηση και μετάδοση των στοιχείων της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, του Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και της Κωνσταντινούπολης. Επίσης, στη Νέα Ιωνία υπάρχουν πάνω από 18 αθλητικά σωματεία που ασχολούνται με τα πιο διαδεδομένα αθλήματα.

Ψάχνετε Εξειδικευμένο Μεσίτη για το ακίνητό σας στη Νέα Ιωνία;

Θέλετε να πουλήσετε ακίνητο στη Νέα Ιωνία; Το μεσιτικό γραφείο μας εξυπηρετεί άμεσα και γνωρίζει άριστα την αγορά ακινήτων της Νέας Ιωνίας και μπορεί να σας βοηθήσει να πουλήσετε γρήγορα και με το μέγιστο δυνατό όφελος.

Η Νέα Ιωνία είναι μια αρκετά πυκνοκατοικημένη περιοχή, με λίγους ελεύθερους χώρους πρασίνου, κυκλοφοριακό πρόβλημα τις ώρες αιχμής και έλλειψη χώρων στάθμευσης. Παρόλα αυτά, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο στα οικιστικά, όσο και στα επαγγελματικά ακίνητα. Σήμερα, (Q3/2023) υπάρχει αρκετά μεγάλη προσφορά για κάθε κατηγορίας ακίνητο, με το μεγαλύτερο μερίδιο να αποτελείται από διαμερίσματα με κάποια παλαιότητα, και ακολουθούν οι μεζονέτες, οι μονοκατοικίες και η οικοδομήσιμη γη. Στα επαγγελματικά ακίνητα κυριαρχούν τα καταστήματα και τα γραφεία και ακολουθούν οι αποθήκες και οι βιοτεχνικοί / βιομηχανικοί χώροι. Οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων στη Νέα Ιωνία κυμαίνονται από 1.300 – 1.400 €/m2. Για να δείτε τις αντικειμενικές αξίες στο Μαρούσι επισκεφτείτε τη σελίδα Μεσιτικό Γραφείο Μαρούσι

Αξίες ακινήτων στη Νέα Ιωνία

Αν σας ενδιαφέρει κάποιο νεόδμητο διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία θα πρέπει να υπολογίσετε από 2.800 – 3.600 €/m2, τιμές πιο χαμηλές σε σύγκριση με τους όμορους δήμους Γαλατσίου και Αμαρουσίου. Στην αγορά των ακινήτων με κάποια παλαιότητα, θα βρείτε πολύ καλές τιμές που ξεκινούν από τα 800 €/m2 για ισόγεια που χρήζουν ανακαίνισης και με παλαιότητα άνω των 50 ετών, ενώ τα νεότερα σε όροφο και σε καλή κατάσταση θα σας κοστίζουν περίπου 1.400 – 1.600 €/m2, με παλαιότητα από 25 – 45 έτη. Σε παρόμοιες τιμές υπάρχουν και μονοκατοικίες και κάποιες μεζονέτες.

Μεσιτικό Γραφείο Νέα Ιωνία - Λεωφόρος Ηρακλείου Νέα Ιωνία

Σε ότι αφορά στις ενοικιάσεις κατοικιών στη Νέα Ιωνία, η προσφορά είναι σίγουρα μικρότερη από ότι στις πωλήσεις, όμως, και κυρίως λόγω της παλαιότητας των περισσότερων διαθέσιμων κατοικιών, οι τιμές ξεκινούν από τα 5 €/m2, αλλά μπορούν να φτάσουν και τα 13 €/m2 για διαμερίσματα 10ετίας σε άριστη κατάσταση και με θέση στάθμευσης.

Αναφορικά με τα επαγγελματικά ακίνητα και επειδή η Νέα Ιωνία παρουσιάζει εξαιρετικό εμπορικό ενδιαφέρον, θα πρέπει να αναφερθεί ότι υπάρχει αξιόλογη προσφορά και προς πώληση και προς ενοικίαση, όμως αν θέλετε κάποιο ισόγειο κατάστημα στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης με πολύ μεγάλη κίνηση, θα πρέπει να υπολογίζετε (για ενοικίαση) από 25 €/m2 έως και 50 €/m2, αναλόγως τοποθεσίας.

Κριτικές Πελατών

Fotis Xaritos
Fotis Xaritos
Read More
Εξαιρετικές μεσιτικεσ υπηρεσιες σε αγορά ακινήτου.
levani bakhturidze
levani bakhturidze
Read More
Eξαιρετικοι επαγγελματιες!!!
Νικόλ Ρούσσου
Νικόλ Ρούσσου
Read More
Liana Makropoulou
Liana Makropoulou
Read More
Athina Stai
Athina Stai
Read More
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
Read More
apostolis paschalakis
apostolis paschalakis
Read More
Elina Domestichou
Elina Domestichou
Read More
Mike Marselos
Mike Marselos
Read More
Νικόλαος Χριστοδουλου
Νικόλαος Χριστοδουλου
Read More
Ευγενία Σιγάλα
Ευγενία Σιγάλα
Read More
nektarios pap
nektarios pap
Read More
Nikos Mavraganis
Nikos Mavraganis
Read More
ελευθερία πανάγου
ελευθερία πανάγου
Read More
Tatiana Ioannidou
Tatiana Ioannidou
Read More
Hara Vel
Hara Vel
Read More
Andreas Andreou
Andreas Andreou
Read More
Smaragda Roussou
Smaragda Roussou
Read More
George Mitsanis
George Mitsanis
Read More
Danai Papagianni
Danai Papagianni
Read More

Ψάχνετε μεσιτικό στη Νέα Ιωνία;

Οι εξιδικευμένοι Επαγγελματίες μεσίτες του γραφείου μας είναι έτοιμοι να καταγράψουν τις ανάγκες σας και να σας εξυπηρετήσουν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, είτε για την πώληση, είτε για την αγορά ακινήτου.

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT