Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Η αξία της τοπικότητας για τους Κτηματομεσίτες

Το επάγγελμα του μεσίτη ακινήτων στηρίζεται στην τοπικότητα

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι τη σειρά στην οποία αναλύουμε τους 10 βασικότερους λόγους για τους οποίους οι Σύμβουλοι Ακινήτων – Κτηματομεσίτες αποτυγχάνουν και σήμερα θα εξετάσουμε τον 5ο λόγο.

Μπορείτε να ανατρέξετε και στα παλαιότερα άρθρα μας για την αποτυχία στην οικονομική διαχείριση, την έλλειψη εκπαίδευσης και καθοδήγησης, την έλλειψη επιχειρηματικού σχεδίου και την αντιμετώπιση του επαγγέλματος ως μερικής απασχόλησης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και το σχετικό video στην ενότητα για Επαγγελματίες Συμβούλους Ακινήτων στο video blog μας.

Εγγραφείτε στο κανάλι της YOUR HOME SOLD by CANOPUS BROKERS™ για να λαμβάνετε ενημερώσεις για κάθε νέο video που ανεβαίνει.

Ο επαγγελματίας Κτηματομεσίτης πρέπει να εργάζεται τοπικά και όχι να διασκορπίζεται σε πολλές περιοχές.

Εάν έχουμε διδαχθεί κάτι σημαντικό τα χρόνια ενασχόλησής μας με τον κλάδο, αυτό είναι ότι οι κτηματομεσίτες πρέπει να λειτουργούν τοπικά. Ξέρουμε ότι οι προκλήσεις είναι πολλές και ο ανταγωνισμός έντονος, αλλά αυτό δεν είναι κάτι νέο.

Πολύ συχνά, νέοι αλλά και έμπειροι agents, πέφτουν στην παγίδα του κυνηγιού οπουδήποτε προκύψει. Η έλλειψη πελατών ή ακινήτων σε μια περιοχή, μπορεί να οδηγήσει έναν agent ακόμα και δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τη βάση του. Παρόλο που αυτό μπορεί να δουλέψει κατ’ εξαίρεση, σίγουρα δεν είναι η σωστή επιλογή ή πρακτική.

Η αγωνία για την ανεύρεση ακινήτων και πελατών, ειδικά από νέους agents, τους οδηγεί πολλές φορές ακόμα και εκτός νομού ή περιφέρειας. Και το χειρότερο είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος κτηματομεσίτης έκανε δεκάδες χιλιόμετρα για να δει έναν υποψήφιο πωλητή ακινήτου και τελικά διαπίστωσε ότι ο πωλητής δεν ενδιαφέρεται σοβαρά να πουλήσει αλλά μόνο να πάρει μια γνώμη, ή να έχει βρεθεί στην άλλη άκρη της περιφέρειάς του για ένα ραντεβού υπόδειξης ακινήτου, στο οποίο ο ενδιαφερόμενος δεν ήρθε ποτέ.

Τι να κάνετε γι’ αυτό ; Μείνετε LOCAL, LOCAL, LOCAL !

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για έναν επαγγελματία του χώρου από το να εργάζεται κοντά στην βάση του, στο γραφείο του ή το σπίτι του. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, από το να αξιοποιήσετε το χρονικό κενό ανάμεσα σε δύο ραντεβού στην περιοχή σας, πηγαίνοντας για τα ψώνια σας στην τοπική αγορά, βλέποντας ένα φίλο στο τοπικό καφέ, ή να πάτε ακόμα και στο σπίτι σας για μια ώρα χαλάρωσης ή αλλαγή ρούχων.

Η αξία της τοπικότητας είναι πραγματικά ανεκτίμητη.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα πλεονεκτήματα. Δουλεύοντας στην περιοχή σας και καλλιεργώντας την, θα αποκτήσετε πολύ γρήγορα μια πιστή βάση πελατών στην τοπική σας κοινότητα, η οποία συνεχώς θα μεγαλώνει. Οι άνθρωποι γύρω σας θα αρχίσουν να σας γνωρίζουν, θα μαθαίνουν για τη δουλειά σας και τα επιτεύγματά σας, και το κυριότερο, θα σας εμπιστεύονται και θα ζητούν τις υπηρεσίες σας.

Και η εμπιστοσύνη είναι ένας από τους πυλώνες της δουλειάς σας.

Ως επαγγελματίας agent οφείλετε να γνωρίζετε τα πάντα και τους πάντες στην περιοχή σας. Έτσι θα κυριαρχήσετε στην τοπική αγορά ακινήτων. Φανταστείτε να είστε σε μια περιοχή που έχετε επισκεφτεί μόνο μια φορά και να δεχθείτε μια ερώτηση για τις υποδομές της περιοχής. Δεν θα ξέρετε τίποτα και θα δείξετε οτιδήποτε άλλο εκτός από επαγγελματισμό.

Όμως υπάρχει και κάτι άλλο. Σκεφτείτε ότι διασκορπίζετε τις δυνάμεις σας σε πολλούς στόχους για τους οποίους δεν γνωρίζετε σχεδόν τίποτα. Οι πιθανότητες να πετύχετε όλους τους στόχους είναι μηδενικές. Αντιθέτως, επικεντρώνοντας τις δυνάμεις σας σε ένα στόχο, δηλαδή μια συγκεκριμένη περιοχή, αυξάνετε κατακόρυφα τις πιθανότητες σας να πετύχετε διάνα.

Σκεφτείτε ακόμα ότι οι πόροι σας είναι συγκεκριμένοι. Αν τους διαθέσετε τυχαία και σε ένα μεγάλο εύρος, τότε το σύνολό τους θα πάει χαμένο. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαθέσετε πόρους για να διαφημιστείτε σε έναν ολόκληρο νομό ; Κι αν το κάνετε, πόσο πενιχρά θα είναι τα αποτελέσματα ; Και τι θα γινόταν αν τους ίδιους πόρους τους διαθέτατε για να διαφημιστείτε σε μια γειτονιά ; Δεν θα γινόσασταν αυτομάτως γνωστοί σε όλη τη γειτονιά ;

Είναι περιττό να αναφέρουμε και την τεράστια σπατάλη χρόνου αλλά και τα έξοδα μετακίνησης σε μακρινές περιοχές. Μπορεί να γίνει, αλλά κατ’ εξαίρεση και μόνο για εξαιρετικούς πελάτες.

Στην YOUR HOME SOLD by CANOPUS BROKERS™, κάθε Συνεργάτης αναλαμβάνει μια συγκεκριμένη περιοχή, συνήθως στον τόπο κατοικίας του ή σχετικά κοντά, την οποία γνωρίζει αρκετά καλά και με το πλάνο που αναπτύσσουμε, θα γίνει πολύ σύντομα περιζήτητος για τις υπηρεσίες του.

ΝΕΟ !!! May / 2024

Δημιουργήσαμε πρώτοι τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα τον οποίο μπορείτε να λάβετε ΔΩΡΕΑΝ απλά εισάγοντας το email σας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

Σύνδεσμοι

Share it:

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT