Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Μεσιτικό Γραφείο Κέντρο Αθήνας

Καλώς ήρθατε στο καλύτερο μεσιτικό γραφείο για την πώληση του ακινήτου / κατοικίας σας στο κέντρο της Αθήνας. Εδώ θα ανακαλύψετε πολλές νέες πληροφορίες για την περιοχή και θα μάθετε τους λόγους για τους οποίους η ενοικίαση ή πώληση της κατοικίας σας αποτελεί ευκαιρία. Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, στείλτε μας το μήνυμά σας, ή κλείστε ένα ραντεβού για να σας βοηθήσουμε να ενοικιάσετε ή να πουλήσετε το ακίνητο σας.

Το κέντρο της Αθήνας αποτελεί ένα από τα πιο τουριστικά και ιστορικά σημεία της πρωτεύουσας, διαθέτοντας πληθώρα πολιτισμικών σημείων ενδιαφέροντος, όπως αξιοθέατα, μουσεία, ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, πλατείες, θέατρα κ.α. Χωρίζεται σε διάφορες συνοικίες, μερικές από τις οποίες είναι η Ομόνοια, το Σύνταγμα, το Μοναστηράκι, το Θησείο και η Πλάκα.

Η περιοχή της Ομόνοιας αποτελεί μία από τις συνοικίες του κέντρου της Αθήνας με χαρακτηριστικό της γνώρισμα την ομώνυμη πλατεία (Πλατεία Ομονοίας), με το μεγάλο σιντριβάνι, από την οποία διέρχονται κεντρικοί οδικοί άξονες, όπως είναι η οδός Σταδίου, Πανεπιστημίου, 3ης Σεπτεμβρίου και Αθηνάς. Γύρω από την πλατεία μπορεί κανείς να συναντήσει πολυκαταστήματα, ξενοδοχεία, καφετέριες και εστιατόρια. Στη σελίδα του Δήμου Αθηναίων μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για υποδομές και συγκοινωνίες.

Μεσιτικές Υπηρεσίες για Πωλήσεις Κατοικιών στο Κέντρο της Αθήνας

Το μεσιτικό μας γραφείο παρέχει στο σύνολο των υπηρεσιών που αφορούν στην ακίνητη περιουσία και με την εμπειρία μας και την άριστη γνώση του αντικειμένου, μπορούμε να δώσουμε λύσεις εκεί που όλοι οι άλλοι αποτυγχάνουν.

Ιστορία της πλατείας Ομονοίας

Η πλατεία δημιουργήθηκε το 1846, από τους αρχιτέκτονες Σταμάτη Κλεάνθη και Έντουαρτ Σάουμπερτ, έπειτα από επιθυμία του βασιλιά Όθωνα Α’ της Ελλάδος. Πριν πάρει το σημερινό όνομα «Πλατεία Ομονοίας» το 1862, ήταν γνωστή ως «Πλατεία Ανακτόρων» και μετέπειτα ως «Πλατεία Όθωνος». Η πολιτιστική ανάπτυξης της περιοχής γύρω από την πλατεία επήλθε με γοργούς ρυθμούς, δημιουργώντας μία συνοικία με πυκνή δόμηση και μεγάλα κτήρια που απευθύνονται κυρίως σε εμπορικούς και ξενοδοχειακούς τομείς.

Μεσιτικό Αθήνα - Θέα της Πλατείας Ομονοίας από ψηλά
Μεσιτικό Αθήνα Κέντρο - Ξενοδοχείο Μέγας Αλέξανδρος στην Ομόνοια

Αξιοθέατα

Αξιοσημείωτα σημεία που εκτείνονται γύρω από την πλατεία είναι τα πρώην ξενοδοχεία «Μπάγκειον» και «Μέγας Αλέξανδρος», τα οποία βρίσκονται στο νότιο τμήμα της και δημιουργήθηκαν από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλλερ, τη δεκαετία του 1880, καθώς και το πολυκατάστημα Hondos Center, αλλά και το πρώην καφενείο Νέον (απεικονίζεται σε δύο πίνακες του Τσαρούχη), τα οποία βρίσκονται στο βόρειο κομμάτι της πλατείας.

Συγκοινωνιακά η περιοχή εξυπηρετείται κυρίως από τον σταθμό Ομόνοια της γραμμής 1 και 2 του μετρό, καθώς και από πληθώρα λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ, μέσω των οποίων η Ομόνοια επικοινωνεί με τις υπόλοιπες συνοικίες της Αθήνας και με γειτονικούς δήμους, όπως π.χ. το Γαλάτσι.

Αξίες ακινήτων στην Ομόνοια

Είναι γεγονός ότι η περιοχή της Ομόνοιας θεωρείται αρκετά υποβαθμισμένη, κυρίως λόγω των πολλών αλλοδαπών που έχουν συγκεντρωθεί στους γύρω δρόμους. Η συντριπτική πλειοψηφία των κτιρίων της περιοχής είναι άνω των 50 ετών και η ζήτηση για κατοικία από Αθηναίους είναι σχεδόν μηδενική. Εξαίρεση αποτελούν επενδυτές και developers που αγοράζουν πολύ φθηνά τα παλιά διαμερίσματα, τα ανακαινίζουν και είτε τα μισθώνουν βραχυπρόθεσμα, είτε τα μεταπωλούν.

Οι τιμές αρχίζουν από τα 600 €/m2 αν το ακίνητο χρειάζεται σοβαρή ανακαίνιση, 50 ετίας, σε χαμηλό όροφο. Περίπου με 1.000 €/m2 πωλούνται και ολόκληρα κτίρια, στην ευρύτερη περιοχή, που χρήζουν ολικής ανακαίνισης, αλλά παρουσιάζουν σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον. Με 2.000 €/m2 αγοράζετε στην περιοχή διαμέρισμα σε ψηλό όροφο, που μπορεί να έχει και καλή θέα, σε σχετικά καλή κατάσταση και σε καλό και πιο “ασφαλές” σημείο. Φυσικά δεν λείπουν και τα “διαμαντάκια” της περιοχής, πλήρως ανακαινισμένα, ρετιρέ, σε όμορφες καλοδιατηρημένες πολυκατοικίες, με τιμές που ξεπερνούν τα 2.700 €/m2. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις αξίες ακινήτων στην όμορη περιοχή των Πατησίων δείτε την εξειδικευμένη σελίδα μας Μεσιτικό Γραφείο Πατήσια.

Ψάχνετε Εξειδικευμένο Μεσίτη για το Ακίνητο σας στην Κεντρική Αθήνα;

Όταν πρόκειται για το σημαντικότερο περιουσιακό σας στοιχείο θα εμπιστευτείτε τον οποιονδήποτε; Αν θέλετε να πουλήσετε ή να εκμισθώσετε ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας, επιλέξτε τους επαγγελματίες της περιοχής για εγγυημένα αποτελέσματα.

Σύνταγμα - η καρδιά της Αθήνας

Η περιοχή του Συντάγματος αποτελεί μία από τις πιο ακριβές συνοικίες του κέντρου της Αθήνας, η οποία εκτείνεται γύρω από την ομώνυμη πλατεία (Πλατεία Συντάγματος) με το μαρμάρινο σιντριβάνι, από την οποία διέρχονται κεντρικοί οδικοί άξονες, όπως είναι η οδός Σταδίου, η οδός Βασιλίσσης Αμαλίας και η οδός Βασιλίσσης Σοφίας. Γύρω από την πλατεία μπορεί κανείς να συναντήσει πληθώρα εμπορικών μαγαζιών, ξενοδοχεία, μουσεία, υπουργεία, ιστορικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Η πλατεία Συντάγματος κατέχει τη δεύτερη θέση στη λίστα με τις μεγαλύτερες πλατείες της Ελλάδος, μετά την Σπιανάδα της Κέρκυρας, ενώ αποτελεί και μία από τις 100 μεγαλύτερες πλατείες που υπάρχουν στον κόσμο. Το σημείο οφείλει το όνομά του στο «Σύνταγμα», το οποίο λόγω της επανάστασης της 3ης Σεπτεμβρίου, αναγκάστηκε ο βασιλιάς Όθων να παραχωρήσει το 1843.

Συγκοινωνιακά η περιοχή εξυπηρετείται κυρίως από τον σταθμό Σύνταγμα της γραμμής 2 και 3 του μετρό, καθώς και από πληθώρα λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ, μέσω των οποίων το Σύνταγμα επικοινωνεί με τις υπόλοιπες συνοικίες της Αθήνας και με γειτονικούς δήμους. Επιπλέον το Σύνταγμα είναι η αφετηρία για το τραμ, το οποίο εξυπηρετεί τα νότια προάστια της Αθήνας.

Αξιοθέατα

Το πιο σημαντικό κτήριο που βρίσκεται απέναντι από την πλατεία είναι το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου οι περαστικοί μπορούν να θαυμάσουν το εντυπωσιακό θέαμα της αλλαγής φρουράς των ευζώνων. Την πλατεία περιβάλλουν ορισμένα από τα πιο γνωστά και πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας, όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία και το King George, ενώ κοντά σε αυτή βρίσκονται επίσης οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και της Αρχαίας Αγοράς, το Ζάππειο Μέγαρο, ο Εθνικός Κήπος και διάφορα μουσεία, όπως το μουσείο Μπενάκη, το Πολεμικό και το Βυζαντινό. Τέλος, σημαντικό να αναφέρουμε είναι ότι στο νότιο τμήμα της πλατείας Συντάγματος ξεκινάει η οδός Ερμού, η οποία ενώνει το Σύνταγμα με το Μοναστηράκι και η οποία αποτελεί τον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας.

Μεσιτικό Κέντρο Αθήνα - Κτίριο Ελληνικού Κοινοβουλίου στο Σύνταγμα

Αξίες ακινήτων στο Σύνταγμα

Όπως όλοι γνωρίζουν, οι τιμές των ακινήτων στο Σύνταγμα δεν έχουν καμία σχέση με αυτές της Ομόνοιας και είναι σαφώς πολύ υψηλότερες. Είναι προφανές ότι είναι μια απο τις ασφαλέστερες περιοχές της Αθήνας, λόγω φυσικά του Κοινοβουλίου, του Μεγάρου Μαξίμου, του Προεδρικού Μεγάρου, των Υπουργείων και των Πρεσβειών που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά και λόγω των μεγάλων εταιριών, ξενοδοχείων και καταστημάτων που επένδυσαν και επέλεξαν να έχουν εκεί την έδρα τους.

Ο πιο ακριβός εμπορικός δρόμος της Ελλάδας ήταν και είναι η Ερμού, ενώ οι αξίες ακινήτων στους γύρω δρόμους, π.χ. Ηρώδου Αττικού, είναι απλησίαστες για τους “κοινούς θνητούς”. Το ίδιο ισχύει και για την Διονυσίου Αεροπαγίτου, στην Ακρόπολη, που απέχει περίπου 800 m από την πλατεία Συντάγματος.

Δεν θα βρείτε κάτι “αξιόλογο” με τιμή κάτω από 4.000 €/m2 για ακίνητο παλαιότητας, ενώ αν θέλετε θέα στην Ακρόπολη, στην Πλατεία, ή στη θάλασσα, σε κάποιο από τα ελάχιστα διαθέσιμα ρετιρέ της περιοχής, υπολογίστε περίπου 12.000 €/m2. Για να δείτε και τις τιμές ακινήτων στο γειτονικό Κολωνάκι επισκεφτείτε τη σελίδα μας Μεσιτικό Γραφείο Κολωνάκι και για τον Λυκαβηττό αντίστοιχα τη σελίδα Μεσιτικό Γραφείο Λυκαβηττός.

Συχνές Ερωτήσεις

Ο Δήμος Αθηναίων αποτελείται από 7 Δημοτικές Κοινότητες, με ονομασία και αρίθμηση από 1η έως 7η.

Οι κύριες συνοικίες από τις οποίες αποτελείται η 1η Δημοτική Κοινότητα είναι η Πλατεία Συντάγματος, η Ομόνοια, το Μοναστηράκι, η Πλάκα, το Κολωνάκι, ο Λυκαβηττός, τα Εξάρχεια, το Κουκάκι, τα Ιλίσια και Μακρυγιάννη.

Η 2η Δημοτική Κοινότητα αποτελείται από το Παγκράτι, τα Ανάκτορα, το Ζάππειο, το Μετς, Κυνοσάργους, τη Γούβα και τον Νέο Κόσμο.

Στην 3η Δημοτική Κοινότητα ανήκουν το Αστεροσκοπείο, τα Άνω και Κάτω Πετράλωνα, το Θησείο, Ρουφ, ο Βοτανικός, και ο Ελαιώνας.

Στην 4η Δημοτική Κοινότητα ανήκουν ο Κολωνός, η Ακαδημία Πλάτωνος, η Κολοκυνθού, ο Προφ. Δανιήλ και τα Σεπόλια.

Η 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων αποτελείται από τον Άγιο Ελευθέριο, τα Άνω και Κάτω Πατήσια, την Ριζούπολη και τον Προμπονά.

Στην 6η Δημοτική Κοινότητα θα βρείτε την Πλατεία Αμερικής, την Αττική (Πλ. Αττικής και γύρω) και φυσικά την Κυψέλη.

Η 7η Δημοτική Κοινότητα περιλαμβάνει τη Νέα Φιλοθέη, τους Αμπελόκηπους, την Ελληνορώσων, του Γουδή, τα Κουντουριώτικα, τον Ερυθρό Σταυρό, το Γηροκομείο, το Πολύγωνο και του Γκύζη.

Η απάντηση θα είναι πολύ γενική καθώς ο Δήμος της Αθήνας αποτελείται από πολλές συνοικίες / γειτονιές, με κάθε μια από αυτές να έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά και τιμές ακινήτων. Το εύρος είναι τεράστιο με τιμές που ξεκινούν από 750€/m2 και μπορεί να φτάσουν και 15.000€/m2. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε τιμές για τη συνοικία που σας ενδιαφέρει.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει ακίνητα προς πώληση ή ενοικίαση και εξυπηρετεί πελάτες σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και περιοχές / συνοικίες της Αθήνας.

Ο μέσος χρόνος πώλησης των ακινήτων που αναλαμβάνουμε είναι λιγότερος από 90 μέρες / 3 μήνες. Ανάλογα με το είδος και τα λοιπά χαρακτηριστικά του ακινήτου, θα χρειαστούμε από 15 ημέρες έως 180 ημέρες (6 μήνες).

Κριτικές Πελατών

Fotis Xaritos
Fotis Xaritos
Read More
Εξαιρετικές μεσιτικεσ υπηρεσιες σε αγορά ακινήτου.
levani bakhturidze
levani bakhturidze
Read More
Eξαιρετικοι επαγγελματιες!!!
Νικόλ Ρούσσου
Νικόλ Ρούσσου
Read More
Liana Makropoulou
Liana Makropoulou
Read More
Athina Stai
Athina Stai
Read More
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
Read More
apostolis paschalakis
apostolis paschalakis
Read More
Elina Domestichou
Elina Domestichou
Read More
Mike Marselos
Mike Marselos
Read More
Νικόλαος Χριστοδουλου
Νικόλαος Χριστοδουλου
Read More
Ευγενία Σιγάλα
Ευγενία Σιγάλα
Read More
nektarios pap
nektarios pap
Read More
Nikos Mavraganis
Nikos Mavraganis
Read More
ελευθερία πανάγου
ελευθερία πανάγου
Read More
Tatiana Ioannidou
Tatiana Ioannidou
Read More
Hara Vel
Hara Vel
Read More
Andreas Andreou
Andreas Andreou
Read More
Smaragda Roussou
Smaragda Roussou
Read More
George Mitsanis
George Mitsanis
Read More
Danai Papagianni
Danai Papagianni
Read More

Εξειδικευμένοι Μεσίτες για Ακίνητα στο Κέντρο Αθήνας

Το γραφείο μας έχει εξειδικευμένο Επαγγελματία Agent που γνωρίζει άριστα την τοπική αγορά του Κέντρου της Αθήνας, και μπορεί να σας βοηθήσει να πουλήσετε το ακίνητο σας, είτε πρόκειται για κατοικία, είτε για επαγγελματικό χώρο.

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT