Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Μεσιτικό Γραφείο ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ

Καλώς ήρθατε στο καλύτερο μεσιτικό γραφείο για την πώληση του ακινήτου / κατοικίας σας στον Λυκαβηττό. Εδώ θα ανακαλύψετε πολλές νέες πληροφορίες για την περιοχή και θα μάθετε τους λόγους για τους οποίους η ενοικίαση ή πώληση της κατοικίας σας αποτελεί ευκαιρία. Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, στείλτε μας το μήνυμά σας, ή κλείστε ένα ραντεβού για να σας βοηθήσουμε να ενοικιάσετε ή να πουλήσετε το ακίνητο σας.

Η καλύτερη βεράντα της Αθήνας

Ο Λυκαβηττός είναι μια πολύ όμορφη συνοικία στην καρδιά της Αθήνας και ο ομώνυμος λόφος αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο σημείο του λεκανοπεδίου της Αττικής μετά τα Τουρκοβούνια, με υψόμετρο 277 m. Αξιοσημείωτο είναι και το γνωστό σε όλους «Θέατρο του Λυκαβηττού», μνημείο αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του μοντέρνου κινήματος, σχεδιασμένο τη δεκαετία του 1960 από τον αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτο, όπου πραγματοποιούνταν πολλές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι και το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του λόφου του Λυκαβηττού, όπου μπορεί κανείς να προσεγγίσει είτε με το αυτοκίνητο, είτε με το τελεφερίκ που λειτουργεί καθημερινά στο σημείο. Για τα γειτονικά Εξάρχεια δείτε τη σελίδα Μεσιτικό Γραφείο Εξάρχεια.

Μεσιτικές Υπηρεσίες για Πώληση Ακινήτου στον Λυκαβηττό

Το γραφείο μας παρέχει μεσιτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με εξειδικευμένους συνεργάτες για κάθε είδος ακινήτου. Είτε χρειάζεστε εκτίμηση της αξίας του ακινήτου σας για να ξέρετε πόσο μπορείτε να το πουλήσετε, είτε χρειάζεστε τεχνική ή νομική υποστήριξη, είτε θέλετε να αγοράσετε ακίνητο στον Λυκαβηττό, μπορείτε να μας εμπιστευτείτε άφοβα.

Χαρακτηριστικά Λυκαβηττού

Στους πρόποδες του λόφου του Λυκαβηττού και μέχρι τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, εκτείνεται η ομώνυμη συνοικία μαζί με τη συνοικία του Κολωνακίου. Στα βόρεια συνορεύει με τη συνοικία της Νεάπολης Εξαρχείων, ενώ νότια με την περιοχή του Συντάγματος. Οι γειτονιές του Λυκαβηττού, λόγω της ευνοϊκής τοποθεσίας, του καλού κλίματος, τους χώρους πρασίνου, αλλά και τους πιο ήπιους ρυθμούς που διαθέτει σε σχέση με άλλες περιοχές της πόλης, αποτελούν μια ιδανική περιοχή για διαμονή, που απευθύνεται, κυρίως, σε κατοίκους υψηλών κοινωνικών και οικονομικών στρωμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες για τις κεντρικές περιοχές της πρωτεύουσας, δείτε την σελίδα μας: Μεσιτικό γραφείο κέντρο Αθήνας.

Μεσιτικό Λυκαβηττό YHS - Θέα από τον λόφο του Λυκαβυττού
Μεσιτικό Γραφείο Λυκαβηττός YHS - Άποψη του περιφερειακού του Λυκαβηττού

Ιστορία του Λυκαβηττού

Η ονομασία της συνοικίας λέγεται ότι προέρχεται από την αρχαία Ελληνική μυθολογία και σύμφωνα με τον μύθο, η Θεά Αθηνά κρατούσε στα χέρια της έναν βράχο, τον Λυκαβηττό, ο οποίος της έπεσε έπειτα από τα κακά νέα που έμαθε και τα οποία της μετέφερε ένα κοράκι. Τον Μεσαίωνα χτίστηκε στην κορυφή ένας μικρός ναός, ο οποίος όμως κατεδαφίστηκει και στην θέση του χτίστηκε, τον 18ο αιώνα το σημερινό εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου. Έναν αιώνα μετά, κατασκευάστηκε το καταφύγιο του Λυκαβηττού, στα σπλάχνα του λόφου, με σκοπό να προστατευτούν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις από τους βομβαρδισμούς των Γερμανών.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο Λυκαβηττός από την επανάσταση του 1821 μέχρι και τα μέσα του 20ου αιώνα έχει λατομευθεί βάναυσα και η μορφή του θα ήταν πολύ διαφορετική, αν δεν χτιζόταν ένα μεγάλο μέρος των γύρω περιοχών, από τις πέτρες του. Ο λόφος του Λυκαβηττού χαρακτηρίζεται ως ένας ζωτικός πνεύμονας πρασίνου για την Αθήνα και χρήζει ειδικής φροντίδας και προστασίας, ενώ έχουν γίνει αρκετές δενδροφυτεύσεις τα τελευταία χρόνια. Τέλος, να αναφέρουμε ότι μια βόλτα με το τελεφερίκ που θα πάρετε από την οδό Αριστίππου, θα σας μεταφέρει στην κορυφή για τον καφέ σας σε 2 λεπτά, αν δεν θέλετε να πάρετε το μονοπάτι που είναι λίγο πιο κάτω.

Ψάχνετε Μεσιτικό Γραφείο για το ακίνητό σας στον Λυκαβηττό;

Η πώληση του ακινήτου σας στον Λυκαβηττό, δεν είναι μια απλή υπόθεση που μπορεί να αναλάβει ο καθένας. Αν θέλετε να πουλήσετε κάποιο ακίνητο στον Λυκαβηττό πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα γίνει με το μέγιστο όφελος για εσάς και στον συντομότερο δυνατό χρόνο, κι εμείς θα είμαστε δίπλα σας σε όλη τη διαδρομή μέχρι και την επιτυχή ολοκλήρωση της πώλησης.

Αξίες ακινήτων στον Λυκαβηττό

Σύμφωνα με τα στοιχεία του γραφείου μας, για το 1ο τρίμηνο του 2024, οι εμπορικές αξίες ακινήτων στον Λυκαβηττό είναι παρόμοιες με αυτές του γειτονικού Κολωνακίου, για το οποίο μπορείτε να μάθετε στο Μεσιτικό Γραφείο Κολωνάκι. Έτσι, για ένα καλοδιατηρημένο διαμέρισμα 40ετίας, με θέα και θέση στάθμευσης, μπορείτε να υπολογίζετε 5.000 – 7.500 €/m2, ενώ για πιο καινούργια ή πλήρως ανακαινισμένα, θα υπολογίσετε 1.000 €/m2 επιπλέον. Αν αναφερόμαστε σε ημιυπόγεια ή ισόγεια διαμερίσματα, ηλικίας περίπου 50 ετών και σε καλή κατάσταση, η ελάχιστη τιμή θα είναι 2.000 €/m2. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι χαμηλότερες τιμές που ενδεχομένως δείτε σε portals ακινήτων, δεν αναφέρονται σε ακίνητα που είναι πραγματικά στην περιοχή, αλλά “πλησίον”.

Μεσιτικό Γραφείο Λυκαβηττός YHS - Άποψη της γειτονιάς του Λυκαβηττού

Συχνές Ερωτήσεις

Οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων περιμετρικά του λόφου του Λυκαβηττού αρχίζουν από 1.950 €/m2, στο 7ο Δημ. Διαμέρισμα της Αθήνας προς την περιοχή των Εξαρχείων, και φθάνουν τα 4.100 €/m2 στο 1ο Δημ. Διαμέρισμα προς την περιοχή του Κολωνακίου.

Σε ότι αφορά στις ενοικιάσεις κατοικιών στον Λυκαβηττό πρέπει να αναφέρουμε ότι η προσφορά είναι μικρότερη από ότι στις πωλήσεις κι έτσι οι τιμές ενοικίων διατηρούνται υψηλές. Ένα ισόγειο διαμέρισμα στους πρόποδες του Λυκαβηττού, χωρίς θέση στάθμευσης, ξεκινά από τα 9 €/m2, ενώ αν θέλετε ένα πλήρως ανακαινισμένο ρετιρέ με υπέροχη θέα στο καλύτερο σημείο της γειτονιάς, θα πρέπει να υπολογίσετε περίπου 25 €/m2.

Κριτικές Πελατών

Fotis Xaritos
Fotis Xaritos
Read More
Εξαιρετικές μεσιτικεσ υπηρεσιες σε αγορά ακινήτου.
levani bakhturidze
levani bakhturidze
Read More
Eξαιρετικοι επαγγελματιες!!!
Νικόλ Ρούσσου
Νικόλ Ρούσσου
Read More
Liana Makropoulou
Liana Makropoulou
Read More
Athina Stai
Athina Stai
Read More
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
Read More
apostolis paschalakis
apostolis paschalakis
Read More
Elina Domestichou
Elina Domestichou
Read More
Mike Marselos
Mike Marselos
Read More
Νικόλαος Χριστοδουλου
Νικόλαος Χριστοδουλου
Read More
Ευγενία Σιγάλα
Ευγενία Σιγάλα
Read More
nektarios pap
nektarios pap
Read More
Nikos Mavraganis
Nikos Mavraganis
Read More
ελευθερία πανάγου
ελευθερία πανάγου
Read More
Tatiana Ioannidou
Tatiana Ioannidou
Read More
Hara Vel
Hara Vel
Read More
Andreas Andreou
Andreas Andreou
Read More
Smaragda Roussou
Smaragda Roussou
Read More
George Mitsanis
George Mitsanis
Read More
Danai Papagianni
Danai Papagianni
Read More

Ενδιαφέρεστε για σπίτι στον Λυκαβηττό;

Αν ψάχνετε μεσιτικό γραφείο στον Λυκαβηττό, είστε στο σωστό μέρος. Το γραφείο μας διαθέτει εξειδίκευση στην περιοχή και έμπειρους συνεργάτες, που θα σας βοηθήσουν στην πώληση, ή στην αγορά του ακινήτου που σας ενδιαφέρει.

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT