Ο 3ος λόγος για τον οποίο οι Κτηματομεσίτες – Σύμβουλοι Ακινήτων αποτυγχάνουν

Επιχειρηματικό πλάνο ανάπτυξης για μεσίτες ακινήτων

Στα προηγούμενα άρθρα αυτής της σειράς, εξετάσαμε τον #1 λόγο και τον #2 λόγο για τους οποίους οι Κτηματομεσίτες – Σύμβουλοι Ακινήτων αποτυγχάνουν και στο παρόν θα εξετάσουμε τον #3 λόγο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και video στην ενότητα για Επαγγελματίες Συμβούλους Ακινήτων στο blog μας.

Εγγραφείτε στο κανάλι της YOUR HOME SOLD by CANOPUS BROKERS™ για να λαμβάνετε ενημερώσεις για κάθε νέο video που ανεβαίνει.

Έλλειψη καθορισμένου επιχειρηματικού σχεδίου ή στρατηγικής

Πολύ συχνά, οι κτηματομεσίτες, νέοι και έμπειροι, κάνουν ένα άλμα στην καριέρα τους πηγαίνοντας απλά εκεί όπου οι πελάτες, τα ακίνητα και το χρήμα, ρέουν ανά περιόδους, όπως π.χ. γίνεται σήμερα σε μερικές αναπτυσσόμενες περιοχές της Αττικής. Αν και αυτό είναι πραγματικά καλό και θα βοηθήσει στο να ξεκινήσετε την οικοδόμηση της επιχείρησής σας, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τη σταθερή βάση για μακροπρόθεσμη επιτυχία, όπως το να έχετε ένα καλά μελετημένο επιχειρηματικό σχέδιο.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει, ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων ακινήτων, άνω του 50%, αποτυγχάνει κατά το πρώτο, το τρίτο ή το πέμπτο έτος.

Η διαπίστωση είναι μία : O επιχειρηματικός σχεδιασμός και η επιτυχία πάνε χέρι-χέρι.

Έχει διαπιστωθεί ότι οι εταιρίες με πάνω από 90% αύξηση στις πωλήσεις από το ένα έτος στο άλλο έχουν επιχειρηματικά σχέδια – business plans.

Είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να αναπτυχθεί η επιχείρησή σας χωρίς ένα σταθερό και καλά μελετημένο σχέδιο για το πώς και πού θέλετε να φτάσει.

Τι πρέπει να κάνετε ; Θέστε στόχους και μετρήστε τα αποτελέσματα !

Για να ξεπεράσετε “κακές” τις στατιστικές, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε το δικό σας business plan. Το 75% των ταχέως αναπτυσσόμενων εταιριών έχει επιχειρηματικά σχέδια που περιλαμβάνουν προϋπολογισμούς, προσεγγίσεις μάρκετινγκ, στρατηγικές πωλήσεων και μηνιαίους, τριμηνιαίους ή ετήσιους στόχους.

Ένα επιχειρηματικό σχέδιο στο χώρο του real estate, θα πρέπει να περιγράφει και να περιλαμβάνει όχι μόνο τη φιλοσοφία, την νοοτροπία και τις στρατηγικές σας, αλλά και τους συγκεκριμένους, μετρήσιμους στόχους σας για την μετουσίωση αυτών των σταθερών σε αποτελέσματα.

Μην αμελείτε να επανεξετάζετε συνεχώς τους στόχους σας για να προσαρμόζεστε και να τους επαναξιολογείτε όταν είναι απαραίτητο.

Η YOUR HOME SOLD by CANOPUS BROKERS™, ανήκει στο 1% των γραφείων, που έχει ως μοναδικό σκοπό και αποστολή τη δημιουργία της δικής σας επιχείρησης Real Estate με προσαρμοσμένο business plan για κάθε Συνεργάτη.

Share it:

Compare listings

Compare
Call me back Service

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT