Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Νόμος Μεσιτών 4072/2012

Νόμος Μεσιτών 4072/2012 :

Μεσίτης ακινήτων είναι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που παρέχει υπηρεσίες μεσιτείας επί ακινήτων. Υπηρεσία μεσιτείας είναι η υπόδειξη ευκαιριών ή η μεσολάβηση για τη σύναψη συμβάσεων σχετικών με ακίνητα και ιδίως συμβάσεων πώλησης, ανταλλαγής μίσθωσης, χρηματοδοτικής μίσθωσης, αντιπαροχής κ.λ.π.

Τα ανωτέρω έγγραφα και πιστοποιητικά (οι προϋποθέσεις) υποβάλλονται από τον ενδιαφερόμενο στο αρμόδιο επιμελητήριο, το οποίο ύστερα από έλεγχο πληρότητάς τους, προβαίνει στην εγγραφή, στο μητρώο του επιμελητηρίου και στο γενικό εμπορικό μητρώο.

Ο Μεσίτης ακινήτων θα πρέπει υποχρεωτικά να εγγραφεί στο γενικό εμπορικό μητρώο, που σημαίνει ότι πρέπει να έχει εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Όποιος ενεργεί μεσιτικές πράξεις ή εμφανίζει τον εαυτό του ως μεσίτη αστικών συμβάσεων, χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις και χωρίς να έχει εγγραφεί στο ΓΕΜΗ, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από 6 μήνες μέχρι 2 έτη ή με χρηματική ποινή από 5000 έως 30000 ευρώ ή και με τις δύο ποινές.

Αν σκέφτεσαι μια Καριέρα στο Real Estate θα πρέπει σίγουρα να μιλήσεις μαζί μας.

Share it:

Προτεινόμενα video

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT