Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Μεσιτικό γραφείο Γέρακας

Καλώς ήρθατε στο καταλληλότερο μεσιτικό γραφείο για την πώληση του ακινήτου / κατοικίας σας στον Γέρακα. Εδώ θα ανακαλύψετε πολλές πληροφορίες για την περιοχή και θα μάθετε τους λόγους για τους οποίους η ενοικίαση ή πώληση της κατοικίας σας αποτελεί ευκαιρία. Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά, στείλτε μας το μήνυμά σας, ή κλείστε ένα ραντεβού για να σας βοηθήσουμε να ενοικιάσετε ή να πουλήσετε το ακίνητο σας.

Ο Γέρακας είναι μια πεδινή περιοχή του Δήμου Παλλήνης της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία περιβάλλεται από τους ορεινούς όγκους του Πεντελικού στο βορρά και του Υμηττού στο νότο. Στα δυτικά συνδέεται με το λεκανοπέδιο των Αθηνών και στα ανατολικά με την πεδιάδα της Μεσογαίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 195-374 μέτρων, καταλαμβάνει έκταση 11 τ.χλμ. ενώ ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 29.939, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Παλλήνης είναι αυτός με τη μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού σε όλη την Αττική, γεγονός που υποδεικνύει την αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής. Γνωστές συνοικίες του Γέρακα είναι ο Γαργηττός, ο Σταυρός κι η Μπαλάνα.

Συνορεύει βόρεια με την Πεντέλη του Δήμου Πεντέλης, νότια με τα Γλυκά νερά, ανατολικά με την Ανθούσα και την Παλλήνη και δυτικά με την Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια.

Ψάχνετε Εξειδικευμένο Μεσιτικό Γραφείο στον Γέρακα ;

Αν χρειάζεστε υπηρεσίες Μεσιτικού Γραφείου στον Γέρακα είστε στο σωστό μέρος. Παρέχουμε εξαιρετικές υπηρεσίες Real Estate για κάθε θέμα που αφορά στο ακίνητο που ενδιαφέρεστε να πουλήσετε ή να αγοράσετε, με συνέπεια, ταχύτητα και μέγιστο όφελος για εσάς.

Ιστορία του Γέρακα

Ο Γέρακας στην αρχαιότητα αποτελούσε τον αττικό Δήμο Γαργηττού της Αιγηίδος Φυλής που βρίσκονταν στη μεσόγαια χώρα, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση του Κλεισθένη. Θεωρείται τόπος καταγωγής του Επίκουρου. Μέχρι τη δεκαετία του 1970 ο Γέρακας αποτελούνταν κυρίως από αγροικίες των Παιανέων, ενώ το 1980 αποσπώνται από την Παιανία και αναγνωρίζονται ως αυτόνομη Κοινότητα. Η ονομασία “Γέρακας” προκύπτει από άτυπο δημοψήφισμα μεταξύ των 3 ονομάτων των οικισμών που την απαρτίζουν, δηλαδή “Γέρακας”, “Σταυρός” και “Γαργηττός”. Μέσα σε μια δεκαετία ο πληθυσμός αυξάνεται ραγδαία και αναγνωρίζεται πλέον ως Δήμος Γέρακα.

Μεσιτικό Γραφείο Γέρακας
Δημαρχείο Γέρακα

Ενδιαφέροντα & υποδομές

«Καρδιά» του Γέρακα και σημείο συνάντησης αποτελεί η κεντρική πλατεία η οποία αποτελεί πόλο έλξης των κατοίκων. Το νέο δημαρχείο είναι ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, ενώ υπάρχουν και αθλητικές εγκαταστάσεις (κολυμβητήριο, γήπεδα τένις, αθλητικό κέντρο) από τις πιο σύγχρονες στα βορειοανατολικά προάστια. Ο Δήμος διαθέτει πληθώρα αναβαθμισμένων παιδικών χαρών, ενώ παράλληλα σημαντικά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη, γεγονός που ενισχύει ακόμη περισσότερο την αναπτυξιακή πορεία του Γέρακα. Ενδεικτικά, αναβαθμίζεται και επεκτείνεται το δίκτυο αποχέτευσης και ύδρευσης, γίνονται αναπλάσεις και δημιουργία νέων πράσινων χώρων, δημιουργία υποδομών σχετικών με την ηλεκτροκίνηση, καθώς και νέοι ποδηλατόδρομοι και οδικοί κόμβοι.

Αναφορικά με την εκπαίδευση, ο Δήμος διαθέτει 3 παιδικούς σταθμούς, 12 νηπιαγωγεία, 8 δημοτικά, 3 γυμνάσια, 2 λύκεια και ένα Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις. Παράλληλα φιλοξενούνται και μερικά γνωστά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στην περιοχή.

Συγκοινωνιακά, ο Γέρακας θεωρείται μία από τις προνομιούχες περιοχές της Αττικής, καθώς βρίσκεται στο σταυροδρόμι Αθηνών, Μεσογείων και Βορειοανατολικής Αττικής. Σε απόσταση λίγων λεπτών βρίσκονται οι μεγαλύτεροι οδικοί άξονες της Αθήνας, όπως η Αττική Οδός και η Περιφερειακή Υμηττού, ενώ οι χρήστες Μ.Μ.Μ. δε θα δυσκολευτούν καθώς υπάρχει σύνδεση με τους Σταθμούς Μετρό και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου “Δουκίσσης Πλακεντίας” και “Παλλήνη”. Επιπροσθέτως, από τον Σταυρό διέρχεται πληθώρα λεωφορείων με κατεύθυνση την Αθήνα και τους προαναφερθέντες σταθμούς, ενώ το Σύνταγμα και το λιμάνι της Ραφήνας απέχουν 30 και 15 λεπτά αντίστοιχα, ενώ το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος είναι περίπου 25 λεπτά.

Μεσιτικό Γραφείο Γέρακας - Πωλήσεις Κατοικιών στον Γέρακα

Η πώληση ενός ακινήτου στον Γέρακα, δεν είναι μια απλή υπόθεση που μπορεί να αναλάβει ο καθένας. Συμβουλευτείτε τους Επαγγελματίες Μεσίτες του γραφείου μας, οι οποίοι εκτιμήσουν σωστά την τρέχουσα εμπορική του αξία, έτσι ώστε να είστε 100% σίγουροι ότι δεν θα χάσετε χρήμα και χρόνο με άσκοπες ενέργειες και λάθος προώθηση του ακινήτου σας.

Τιμές Ακινήτων στον Γέρακα

Οι εμπορικές αξίες της περιοχής είναι σε προσιτά επίπεδα και μια μέση τιμή για οικιστικό ακίνητο σε καλή κατάσταση με μικρή παλαιότητα, μπορεί να ληφθεί περίπου στα 2.150 €/m2. Σε ακίνητα παλαιότητας οι αξίες προφανώς είναι πιο χαμηλές, ακόμα και κάτω από 1.300 €/m2, ενώ τα νεόδμητα (μικρής επιφάνειας) ξεκινούν από 2.750 €/m2 (οι τιμές αναφέρονται στο Q3/2024). Εδώ να σημειωθεί ότι τα διαμερίσματα στην περιοχή είναι σχετικά λίγα σε αριθμό σε σύγκριση με τις μεζονέτες (σε συγκροτήματα), τις μονοκατοικίες και τα οικόπεδα που διατίθεται προς πώληση στον Γέρακα.

Πλατεία Μακεδονίας Γέρακας

Σύνδεσμοι Μεσιτικών Γραφείων

Στην παρακάτω λίστα θα βρείτε τις περιοχές που εξυπηρετούμε και μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτές :

Συχνές Ερωτήσεις

Οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων στον Γέρακα από 01/01/2022 κυμαίνονται ανάμεσα στα 1.350 – 1.450 €/m2 και είναι από τις πιο χαμηλές στην ευρύτερη περιοχή.

Η αγορά ακινήτων στον Γέρακα αυτή την περίοδο χαρακτηρίζεται από μειωμένη ζήτηση σε σύγκριση με την προσφορά, που υπερτερεί.

Εξαρτάται από το είδος του ακινήτου. Για τα οικιστικά ακίνητα σε καλή κατάσταση αξίας έως 2.000 €/m2 και επιφάνειας έως 150 m2, ο χρόνος πώλησης είναι λιγότερος από 60 ημέρες. Για μεγαλύτερης αξίας και εμβαδού ακίνητα, ο χρόνος πώλησης είναι 60 – 180 ημέρες. Για τα επαγγελματικά ακίνητα στα πιο εμπορικά σημεία του Γέρακα ο χρόνος πώλησης είναι 90 – 150 ημέρες.

Συνήθη οικιστικά ακίνητα με σωστά εκτιμημένο μίσθωμα και σε καλή κατάσταση ενοικιάζονται σε περίπου 20 ημέρες. Αντίστοιχα για τα επαγγελματικά σε εμπορικά σημεία, ο μέσος χρόνος ενοικίασης είναι 30 – 60 ημέρες.

Οι αξίες προφανώς ποικίλουν ανάλογα με το είδος, την παλαιότητα και την κατάσταση του ακινήτου και απαιτείται εκτίμηση από τους πιστοποιημένους εκτιμητές του γραφείου μας. Για να έχετε μια τάξη μεγέθους οι εμπορικές αξίες που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στον Γέρακα είναι 1.600 – 2.100 €/m2.

Από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και αφορούν όχι μόνο σε οικιστικά ακίνητα και οικόπεδα στον Γέρακα, αλλά και σε επαγγελματικά (καταστήματα, κτίρια γραφείων), διενεργούνται περίπου 14=15 μεταβιβάσεις / μήνα.

Κριτικές Πελατών

Fotis Xaritos
Fotis Xaritos
Read More
Εξαιρετικές μεσιτικεσ υπηρεσιες σε αγορά ακινήτου.
levani bakhturidze
levani bakhturidze
Read More
Eξαιρετικοι επαγγελματιες!!!
Νικόλ Ρούσσου
Νικόλ Ρούσσου
Read More
Liana Makropoulou
Liana Makropoulou
Read More
Athina Stai
Athina Stai
Read More
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ
Read More
apostolis paschalakis
apostolis paschalakis
Read More
Elina Domestichou
Elina Domestichou
Read More
Mike Marselos
Mike Marselos
Read More
Νικόλαος Χριστοδουλου
Νικόλαος Χριστοδουλου
Read More
Ευγενία Σιγάλα
Ευγενία Σιγάλα
Read More
nektarios pap
nektarios pap
Read More
Nikos Mavraganis
Nikos Mavraganis
Read More
ελευθερία πανάγου
ελευθερία πανάγου
Read More
Tatiana Ioannidou
Tatiana Ioannidou
Read More
Hara Vel
Hara Vel
Read More
Andreas Andreou
Andreas Andreou
Read More
Smaragda Roussou
Smaragda Roussou
Read More
George Mitsanis
George Mitsanis
Read More
Danai Papagianni
Danai Papagianni
Read More
Kat Vhta
Kat Vhta
Read More
Σοβαροί επαγγελματίες με σεβασμό στον πελάτη πάντα με ευγένεια!
Joanna Vaiou
Joanna Vaiou
Read More
Αν ψάχνετε το καλύτερο μεσιτικό γραφείο στην Αθήνα, τους συνιστώ ανεπιφύλακτα.
anna Rush
Read More
Οι κατάλληλοι επαγγελματίες στην αγορά-πώληση ακινήτου. Μείναμε εξαιρετικά ικανοποιημένοι, ευχαριστούμε πολύ.

Εξειδικευμένοι Μεσίτες για Ακίνητα στον Γέρακα

Το μεσιτικό μας γραφείο δραστηριοποιείται στον Γέρακα και μπορούμε να σας βοηθήσουμε να πουλήσετε ή να αγοράσετε ακίνητο στην περιοχή.

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT