Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Πόσα λεφτά βγάζει ένας μεσίτης; Αποκαλύπτουμε τα κέρδη και τη δυναμική του επαγγέλματος με 4 παραδείγματα!

Πόσα λεφτά βγάζει ένας μεσίτης ;

Πόσα λεφτά βγάζει ένας μεσίτης το 2024 ;

Περιεχόμενα

Εισαγωγή

Ο κλάδος των ακινήτων πάντα δελεάζει τους ανθρώπους με την υπόσχεση σημαντικών κερδών, καθιστώντας τον μαγνήτη για φιλόδοξα άτομα που αναζητούν οικονομική επιτυχία και επαγγελματική ανεξαρτησία. Ανάμεσα στο πλήθος των ρόλων στον τομέα των ακινήτων, το να γίνεις κτηματομεσίτης ξεχωρίζει ως η πιο δημοφιλής, αλλά και προσιτή επιλογή.

Καθώς τα εισοδήματα του μεσίτη βασίζονται αποκλειστικά στις προμήθειες που λαμβάνει από αγοραπωλησίες και εκμισθώσεις ακινήτων, και μόνο μετά την επιτυχή έκβασή τους, προκύπτει αυτομάτως και το πιο συχνό ερώτημα ερώτημα: “Πόσα λεφτά βγάζει ένας μεσίτης”;

Σε αυτή τη διεξοδική διερεύνηση, όχι μόνο θα αναλύσουμε τους παράγοντες που επηρεάζουν το εισόδημα των κτηματομεσιτών, αλλά και θα παραθέσουμε παραδείγματα από την πραγματική ζωή που παρουσιάζουν κέρδη που κυμαίνονται από 12.500 € έως και πολύ πάνω από 100.000 €. Σε ποια εισοδηματική κλίμακα θα βρεθεί, τελικά, κάποια/ος εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, που όλοι τους, όμως, έχουν άμεση σχέση με το ίδιο το άτομο και πόσο ισχυρή θέληση να πετύχει τους στόχους του. Φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και το γεγονός ότι τεράστιο ρόλο παίζει και το επαγγελματικό περιβάλλον που θα βρεθεί και γραφείο ή η εταιρία με την οποία θα συνεργαστεί.

ΝΕΟ !!! May / 2024

Δημιουργήσαμε πρώτοι τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα τον οποίο μπορείτε να λάβετε ΔΩΡΕΑΝ απλά εισάγοντας το email σας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

 

Εισόδημα βάσει προμήθειας: Το θεμέλιο των κερδών

Όπως προαναφέρθηκε, το εισόδημα ενός κτηματομεσίτη εξαρτάται αποκλειστικά από τις προμήθειες που κερδίζει από τις πωλήσεις ή ενοικιάσεις ακινήτων. Σε αντίθεση με τα μισθωτά επαγγέλματα, οι αποδοχές του συνδέονται άμεσα με την απόδοσή του. Συνήθως, οι μεσίτες λαμβάνουν ένα ποσοστό της τιμής πώλησης του ακινήτου ως προμήθεια. Το ποσοστό αυτό μπορεί να ποικίλλει, αλλά γενικά κυμαίνεται μεταξύ 2% και 6% της αξίας του ακινήτου αν πρόκειται για πώληση, και 1 με 2 μισθώματα αν πρόκειται για ενοικίαση. Το πόσο παραγωγικός σε προμήθειες και πόσο αποδοτικός σε κλείσιμο συμφωνιών είναι ένας μεσίτης δεν θα πρέπει να εξαρτάται από την ποσότητα, αλλά από την ποιότητα.

Πόσα λεφτά βγάζει ένας μεσίτης;

Και τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι πιο παραγωγικός είναι ένας κτηματομεσίτης που “δουλεύει” με προμήθεια 4% από κάποιον άλλον που “δουλεύει” με 2% ή και λιγότερο, καθώς ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι κάνουν ακριβώς τον ίδιο αριθμό πράξεων σε ακίνητα ίσης αξίας, ο πρώτος θα κερδίζει τα διπλάσια από τον δεύτερο. Φανταστείτε τώρα πόση μεγάλη διαφορά είναι να κερδίζετε 15.000 € / έτος και 30.000 € / έτος!

Η απόδοση τώρα, έχει να κάνει περισσότερο με το “κλείσιμο” συμφωνιών. Και όταν αναφερόμαστε σε συμφωνίες εννοούμε όχι μόνο τις πραγματοποιηθείσες πωλήσεις, αλλά και τις αναθέσεις ακινήτων προς πώληση ή εκμίσθωση. Κι εδώ είναι που οι περισσότεροι πέφτουν στην παγίδα της ποσότητας και αγνοούν την ποιότητα. 

Δηλαδή στην πραγματικότητα πιο αποδοτικός είναι ένας κτηματομεσίτης που παίρνει 10 αναθέσεις και οι 8 καταλήγουν σε συμφωνία – κλείσιμο, παρά κάποιος που παίρνει 50 αναθέσεις (συνήθως όχι αποκλειστικές) και οι 10 καταλήγουν σε κλείσιμο. Στην πρώτη περίπτωση ο σύμβουλος ακινήτων εργάζεται λιγότερο και αμείβεται περισσότερο, ενώ στην δεύτερη αντιθέτως, εργάζεται περισσότερο και αμείβεται λιγότερο ανά ημέρα / εβδομάδα / μήνα / έτος.

Δυναμική της τοπικής αγοράς: Γεωγραφική επιρροή στο εισόδημα

Η γεωγραφική τοποθεσία στην οποία δραστηριοποιείται ένας κτηματομεσίτης παίζει κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό των εισοδηματικών δυνατοτήτων του. Οι ακμάζουσες αγορές – περιοχές που χαρακτηρίζονται από μεγάλη ζήτηση, που οδηγεί συνήθως και σε αύξηση των τιμών των ακινήτων, οδηγούν και σε υψηλότερα κέρδη. Αντίθετα, περιοχές με χαμηλότερη ζήτηση και χαμηλότερες τιμές μπορεί να προσφέρουν μέτριες ή και καθόλου προμήθειες.

Κι εδώ πρέπει να επισημάνουμε το εξής που οι περισσότεροι υποψήφιοι, αλλά και οι εν ενεργεία κτηματομεσίτες, αδυνατούν να κατανοήσουν : Δεν θα έχετε υψηλότερα κέρδη αν δραστηριοποιείστε σε πολλές περιοχές και δεν πρέπει να “τρέχετε” όπου νομίζετε ότι μπορεί να υπάρξει κάποια πιθανότητα συμφωνίας. Το επάγγελμα του μεσίτη είναι τοπικό (local) και όχι “όπου φυσά ο άνεμος”. Αν χρειάζεστε π.χ. 7 πωλήσεις για να πιάσετε τους εισοδηματικούς σας στόχους, δεν είναι παραγωγικό και αποδοτικό να δραστηριοποιείστε σε 7 διαφορετικές περιοχές, που μπορεί και να απέχουν πολλά χιλιόμετρα μεταξύ τους.

Αντιθέτως, προσπαθήστε να πραγματοποιήσετε 4 πωλήσεις στην κύρια περιοχή – έδρα σας, και 3 στις όμορες περιοχές σε μέγιστη απόσταση 10 – 20 λεπτά με το αυτοκίνητο. Ένα μεσιτικό γραφείο στο Γαλάτσι, θα πρέπει να δραστηριοποιείται ιδανικά στη συγκεκριμένη αγορά καθώς και στις γύρω περιοχές. Η τακτική αυτή, μέσω της φήμης που θα αποκτήσετε στην τοπική αγορά, θα σας καταστήσει περιζήτητους στην περιοχή σας και θα σας έρχονται συνέχεια νέες “δουλειές”. 

Πόσα λεφτά βγάζει ένας μεσίτης αν δεν εργάζεται τοπικά ; σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ! Για την αξία της “τοπικότητας” στο επάγγελμα του κτηματομεσίτη μπορείτε να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο και να μάθετε περισσότερα.

Εμπειρία και εξειδίκευση: Πλοήγηση στο μονοπάτι για υψηλότερα κέρδη

Πόσα χρήματα κερδίζει ένας ΚτηματομεσίτηςΗ πορεία προς υψηλότερα κέρδη ως κτηματομεσίτης περιλαμβάνει απαραιτήτως τη συσσώρευση εμπειρίας και την εκλέπτυνση των δεξιοτήτων και της τεχνογνωσίας σας στο αντικείμενο. Οι νέοι μεσίτες προφανώς κερδίζουν λιγότερα από τους έμπειρους συναδέλφους τους. Καθώς όμως αποκτούν εμπειρία και δημιουργούν μια ισχυρή πελατειακή βάση, μπορούν να εξασφαλίσουν περισσότερες και πιο προσοδοφόρες συμφωνίες, επιτρέποντάς τους να απολαμβάνουν και υψηλότερες προμήθειες.

Η συνεχής παρακολούθηση των τάσεων του κλάδου και η διαρκής βελτίωση των γνώσεων τους μέσω εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μεσίτες, μπορούν να εκτοξεύσουν τις δυνατότητες κέρδους ενός κτηματομεσίτη. Έτσι, η απάντηση στο πιο συχνό ερώτημα “Πόσα λεφτά βγάζει ένας μεσίτης;” θα μπορούσε να είναι ότι θα κερδίζεις περισσότερα όσο μαθαίνεις και εξελίσσεσαι.

Προμήθειες και ποσοστά: Συνεργατική αποζημίωση

Οι κορυφαίοι μεσίτες ακινήτων συνήθως συνεργάζονται με μια μεσιτική εταιρία, όπως η YOUR HOME SOLD™, η οποία τους προσφέρει ζωτικής σημασίας υποστήριξη, εκπαίδευση, πόρους, τεχνολογία, και μια πλατφόρμα για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι εταιρίες λαμβάνουν ένα μέρος της προμήθειας ως αμοιβή για αυτές τις υπηρεσίες. Η υπόλοιπη προμήθεια αποτελεί το εισόδημα του κτηματομεσίτη.

Πόσα λεφτά βγάζει ένας real estate agentΗ κατανομή της προμήθειας μεταξύ του Μεσίτη / Real Estate Agent και της εταιρίας μπορεί να διαφέρει σημαντικά από γραφείο σε γραφείο, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επιλογής μιας εταιρίας με δίκαιη και ανταγωνιστική κατανομή προμηθειών. Οι προμήθειες στην YOUR HOME SOLD™ ξεκινούν από 50% και μπορεί να φτάσουν μέχρι και 90%, αναλόγως της εμπειρίας και του προγράμματος συνεργασίας που επιλέγει ο κάθε κτηματομεσίτης.

Επίσης, ενδέχεται ο μεσίτης ανάλογα και με το πρόγραμμα προμηθειών που έχει επιλέξει, να έχει και κάποια πάγια μηναία καταβολή προς την εταιρία για τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που αυτή του παρέχει (monthly services and management fee).  Στην εταιρία μας το ποσό αυτό ξεκινά από τα 50 € / μήνα και υπό προυποθέσεις επιστρέφεται στο σύνολό του στον συνεργάτη ως υπερπρομήθεια / bonus.

Γενικά, όμως, καλό θα είναι να έχετε υπόψη σας τα εξής :

  • Ότι πληρώσεις παίρνεις.
  • Όταν ένα προϊόν είναι “δωρεάν” τότε εσύ είσαι το προϊόν.
  • “Δωρεάν” επιχείρηση δεν έκανε ποτέ κανένας.

Πελατεία και δικτύωση: Χτίζοντας διασυνδέσεις για υψηλό εισόδημα

Το μέγεθος και η ποιότητα του πελατολογίου ενός κτηματομεσίτη έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο εισόδημά του. Μεσίτες με εκτεταμένα δίκτυα επαφών και ιστορικό επιτυχημένων συναλλαγών είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσουν πελάτες υψηλής αξίας. Η αποτελεσματική δικτύωση, το στρατηγικό μάρκετινγκ και η καλλιέργεια μιας ισχυρής τοπικής φήμης, αποτελούν κομβικές στρατηγικές για τους μεσίτες που θέλουν πραγματικά να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι κορυφαίοι κτηματομεσίτες παγκοσμίως, επενδύουν ένα σημαντικό ποσοστό των κερδών τους για να διευρύνουν τον κύκλο επαφών τους και να παραμένουν μονίμως σε επαφή με το υπάρχον πελατολόγιό τους. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσετε αυτό, τόσο καλύτερα θα είναι και τα αποτελέσματά σας. Είναι καταπληκτικό και για πολλούς απίστευτο, το πως από κάποιο σημείο και μετά το πελατολόγιο σας θα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και θα έχετε δημιουργήσει στην ουσία μια “μηχανή” παραγωγής νέων προμηθειών. Αρκεί να είστε συνεπείς και πάντα συνδεδεμένοι με κάθε επαφή.

Τελικά, πόσα λεφτά βγάζει ένας μεσίτης;

Πόσα χρήματα βγάζουν οι μεσίτες ακινήτωνΉρθε, λοιπόν, η ώρα να αποκαλύψουμε το “Πόσα λεφτά βγάζει ένας μεσίτης”. Οι αριθμοί που θα δείτε παρακάτω είναι απόλυτα αληθινοί και αναφέρονται στη σημερινή Ελληνική πραγματικότητα, καθώς υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι που κερδίζουν αυτά τα χρήματα, από τα ελάχιστα, έως όπου μπορεί και θέλει να φτάσει ο καθένας, καθώς δεν υπάρχει ανώτατο όριο, σε αντίθεση με μια μισθωτή εργασία. Δείτε μαζί μας τα παραδείγματα που απεικονίζουν το ευρύ φάσμα των κερδών στο ελεύθερο επάγγελμα του μεσίτη ακινήτων.

Παραδείγματα κερδών στην πραγματική ζωή

Αρχάριος μεσίτης (0-2 έτη)

Ετήσια κέρδη: 12.500 €
Αριθμός πωλήσεων / έτος: 5
Μέση προμήθεια ανά πώληση: 2.500 €

Μεσίτης με 2-3 χρόνια εμπειρίας

Ετήσια κέρδη: 28.000 €
Αριθμός πωλήσεων / έτος: 8
Μέση προμήθεια ανά πώληση: 3.500 €

Έμπειρος μεσίτης (5+ χρόνια εμπειρίας)

Ετήσια κέρδη: 60.000 €
Αριθμός πωλήσεων / έτος: 12
Μέση προμήθεια ανά πώληση: 5.000 ευρώ

TOP Agents

Ετήσια κέρδη: 120.000+ €
Αριθμός πωλήσεων / έτος: 20+
Μέση προμήθεια ανά πώληση: 6.000+ €

Συμπέρασμα

Το εισόδημα ενός μεσίτη επηρεάζεται από πλήθος παραγόντων, όπως η δυναμική της περιοχής δραστηριοποίησης, η εμπειρία, τα ποσοστά προμήθειας, η πελατειακή βάση, οι τάσεις της αγοράς, η προβολή και τα γενικά έξοδα. Τα παραδείγματα πραγματικής ζωής που παρατίθενται εδώ καταδεικνύουν ένα μεγάλο εύρος αποδοχών, που ξεκινούν από 12.500 € για έναν νέο μεσίτη με ελάχιστη εμπειρία και ξεπερνούν τις 100.000 € για τους έμπειρους, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες οικονομικής επιτυχίας σε αυτόν τον τομέα.

Στους παραπάνω παράγοντες δεν έχει συμπεριληφθεί ένας επίσης σημαντικός και κρίσιμος για την επιτυχία, που δεν είναι άλλος από τον χρόνο που διαθέτει κανείς για την ανάπτυξη της επιχείρησής του. Όπως έχουμε γράψει και στο άρθρο μας για την ενασχόληση με το Real Estate σε Full Time βάση, τα εισοδήματά σας θα είναι ανάλογα και του χρόνου που επενδύετε στη “δουλειά” σας.

Ειδικά, και καθώς πολλοί θέλουν και επιλέγουν να ασκήσουν το επάγγελμα ως μια δεύτερη απασχόληση και για ένα μικρό οικονομικό συμπλήρωμα, αφού απασχολούνται full time ως μισθωτοί κάπου αλλού, πολλές φορές δυσκολεύονται σημαντικά να πραγματοποιήσουν έστω και μια πώληση και έτσι στην ουσία αποτυγχάνουν. Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το επάγγελμα του Κτηματομεσίτη / Real Estate Agent είναι κατά βάση ένα επάγγελμα πλήρους απασχόλησης και όχι μερικής, εκτός αν κάποιος διαθέτει ήδη σημαντική εμπειρία, ευρύ δίκτυο και κεφάλαιο να επενδύσει σε ενέργεις προβολής και marketing.

Πόσα χρήματα κερδίζει ένας μεσίτηςΣυνεπώς, για να πετύχετε ως κτηματομεσίτης απαιτείται αφοσίωση, δεξιότητες δικτύωσης, προσαρμοστικότητα στις συνθήκες της αγοράς και συνεχής εκπαίδευση. Καθώς θα αποκτάτε εμπειρία και θα οικοδομείτε τη φήμη σας, οι δυνατότητες κέρδους σας μπορούν να συνεχίσουν να αυξάνονται, καθιστώντας την κτηματομεσιτεία μια ελκυστική επιλογή καριέρας για εσάς που αναζητάτε σημαντικές οικονομικές απολαβές και ανεξαρτησία στον συνεχώς εξελισσόμενο και συναρπαστικό κόσμο των πωλήσεων ακινήτων. 

Ελπίζουμε να απαντήσαμε στο πάντα επίκαιρο ερώτημα “Πόσα λεφτά βγάζει ένας μεσίτης” και αν έχετε απορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Σύνδεσμοι:

  1. Μεσιτικό γραφείο Αθήνα
  2. Μεσιτικό γραφείο Μαρούσι
  3. Μεσιτικό γραφείο Χαλάνδρι

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Καριέρα στο Real Estate, για ορισμένα μυστικά του επαγγέλματος του μεσίτη και του κλάδου, καθώς και να εξερευνήσετε τα άρθρα μας για επαγγελματίες μεσίτες, το video blog μας και τις Συχνές Ερωτήσεις για μεσίτες, ακολουθώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους.

ΝΕΟ !!! May / 2024

Δημιουργήσαμε πρώτοι τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα τον οποίο μπορείτε να λάβετε ΔΩΡΕΑΝ απλά εισάγοντας το email σας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

Αν θέλετε κι εσείς να γίνετε μέλος της πιο φιλόδοξης και επαγγελματικής ομάδας Real Estate Agents στην Αθήνα και να εξελιχθείτε επαγγελματικά, συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ και θα επικοινωνήσουμε μαζί μας σύντομα.

Χρήσιμα Άρθρα

Share it:

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT