Η πώληση του ακινήτου σας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

Σας βοηθάμε να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας
Εύκολα, γρήγορα & χωρίς κανένα κόστος !

Στεγαστικό Δάνειο με τους καλύτερους όρους

Στεγαστικό Δάνειο

Μήπως χρειάζεστε χρηματοδότηση για την αγορά της νέας σας κατοικίας;

Αναλαμβάνουμε δωρεάν την υποβολή του φακέλου σας στις 4 μεγαλύτερες Ελληνικές Τράπεζες.

  • Χωρίς ταλαιπωρία
  • Χωρίς κανένα κόστος για εσάς
  • Γρήγορα και αξιόπιστα

Απλά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα κι ένας εξιδικευμένος σύμβουλος στεγαστικών δανείων θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 2 εργάσιμων.

Διαβάστε στο τέλος της σελίδας και τις συχνές ερωτήσεις και θα βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας.

Online Αίτηση για Στεγαστικό Δάνειο

Loading…

Υπολογιστής Στεγαστικού Δανείου
Μηνιαία Δόση
--
Συνολικοί Τόκοι : --
Συνολικό Κόστος : --

Ο ανωτέρω υπολογιστής δόσεων στεγαστικού δανείου παράγει αποτελέσματα με στρογγυλοποίηση στη μονάδα. Μπορείτε να κάνετε διάφορους συνδυασμούς και να υπολογίσετε τη διάρκεια αποπληρωμής σε έτη που θεωρείτε ότι θα έχει μια μηνιαία δόση στην οποία θα μπορείτε να ανταποκριθείτε, ακόμα κι αν προκύψει κάποιο απρόοπτο. Παράλληλα, στο διάγραμμα που εμφανίζεται μπορείτε να δείτε το ποσοστό των τόκων που θα κληθείτε να πληρώσετε στο βάθος χρόνου που θα επιλέξετε. Επάνω απεικονίζεται το τρέχων επιτόκιο Euribor (3Μ) σήμερα, όπως έχει οριστεί από τη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Συχνές Ερωτήσεις για τα Στεγαστικά Δάνεια

  1. Πρέπει να είστε άνω των 18 ετών.
  2. Κατά τη λήξη του δανείου, δεν πρέπει η ηλικία σας να ξεπερνά τα 75 έτη (αν ισχύει κάι τέτοιο θα χρειαστεί να μπει κάποιος εγγυητής που θα πληρεί την απαίτηση αυτή).
  3. Το εισόδημά σας να είναι τέτοιο που να καλύπτει τη μηνιαία δόση που θα πρέπει να πληρώνετε (αφαιρουμένων άλλων ποσών / δόσεων που ενδεχομένως ήδη πληρώνετε).
  4. Θα πρέπει να προσφέρετε στην Τράπεζα κάποια εξασφάλιση, συνήθως το προς αγορά ακίνητο, ή ενεχυρίαση μετρητών ή τίτλων, ή κάποιον τρίτο εγγυητή.
  5. Θα πρέπει να διαθέτετε τουλάχιστον το 20% της αξίας του ακινήτου και επιπλέον τα έξοδα αγοράς ακινήτου, καθώς οι Τράπεζες στην πλειονότητα των περιπτώσεων χρηματοδοτούν μέχρι το 80% της αξίας του.
  6. Θα πρέπει να διαθέτετε ένα αξιόπιστο οικονομικό προφίλ, το οποίο θα ελεγχθεί, ως προς την συνέπειά σας στην πληρωμή άλλων υποχρεώσεων, προς το δημόσιο, ιδιώτες, πιστωτικές κάρτες, κλπ.

Δεν υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο στεγαστικών δανείων, αλλά προφανώς το ύψος του εξαρτάται από το εισόδημά σας σε συνδυασμό με τις τυχόν άλλες οφειλές ή υποχρεώσεις σας, το υπολογιζόμενο κόστος διαβίωσής σας και τα τεκμήρια και φυσικά την αξία του ακινήτου που σας ενδιαφέρει και των εξασφαλίσεων που μπορείτε να προσφέρετε στην πιστώτρια τράπεζα.

Συνήθως, τα οικιστικά ακίνητα οι τράπεζες τα χρηματοδοτούν μέχρι το 80% της εκτιμώμενης εμπορικής τους αξίας. Η εκτίμηση αξίας ακινήτου προς δανειοδότηση γίνεται από τον εκτιμητή της τράπεζας, ο οποίος συντάσσει σχετική έκθεση.

Για τη δική μας διαμεσολάβηση δεν έχετε καμία απολύτως χρέωση.

Σας βαρύνουν, όμως, τα έξοδα της τράπεζας τα οποία είναι περίπου τα εξής (εξαρτάται από την κάθε τράπεζα) :

  1. Νομικός και τεχνικός έλεγχος ακινήτου, από 600 – 1.000 €.
  2. Έξοδα Κτηματολογίου ή Υποθηκοφυλακείου 0,775% – 0,875% πλέον Φ.Π.Α.
  3. Κατάθεση αίτησης και έκδοση πιστοποιητικών 50 – 100 € πλέον Φ.Π.Α.
  4. Έξοδα προσημείωσης υποθήκης 300 – 400 €, από τον δικηγόρο της τράπεζας.
  5. Έξοδα έκδοσης Κτηματολογικού αποσπάσματος και δήλωση δικαιωμάτων υποθήκης 50 €.

Συνεπώς τα σταθερά έξοδα θα είναι περίπου 1.300 €,  ενώ υπάρχουν και τα μεταβλητά αναλόγως της αξίας του ακινήτου. Για ένα στεγαστικό δάνειο ύψους 100.000 € τα συνολικά έξοδά σας θα είναι περίπου 2.150 €, ενώ για 250.000 € θα είναι περίπου 3.400 €.

Τα ανωτέρω αναγραφόμενα έξοδα είναι πολύ κοντά σε αυτά που τελικά θα κληθείτε να καταβάλλετε, όμως εξαρτώνται από την κάθε τράπεζα και το επιλεγμένο δανειακό προϊόν. Σε κάθε περίπτωση θα έχετε πλήρη ενημέρωση για το ακριβές κόστος του δανείου σας, ώστε να επιλέξετε αυτό που σας συμφέρει.

 

Υπάρχουν 3 βασικές κατηγορίες στεγαστικών δανείων.

  1. Στεγαστικά δάνεια με σταθερό επιτόκιο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του δανείου η μηνιαία δόση σας θα είναι σταθερή κι έτσι προστατεύεστε από τυχόν άνοδο των επιτοκίων, αλλά όταν τα επιτόκια μειωθούν θα είστε “χαμένοι”.
  2. Στεγαστικά δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο. Το επιτόκιο αυτό αποτελείται από το επιτόκιο βάσης το οποίο είναι μεταβλητό και το περιθώριο (spread) το οποίο είναι σταθερό. Το επιτόκιο βάσης διαμορφώνεται από την γενικότερη οικονομική και γεωπολιτική κατάσταση και το ορίζει η ευρωπαϊκή διατραπεζική αγορά, της οποίας είμαστε μέλος. Όπως είναι προφανές, αύξηση του επιτοκίου βάσης συνεπάγεται αύξηση της μηνιαίας δόσης, και φυσικά μείωση του επιτοκίου βάσης θα κάνει όλους τους δανειολήπτες χαρούμενους, εκτός από αυτούς που έχουν επιλέξει το σταθερό !
  3. Στεγαστικά δάνεια με μεικτό επιτόκιο. Πρόκειται για ένα συνδυασμό των δύο παραπάνω και με απλά λόγια το επιτόκιό σας θα είναι σταθερό για κάποια χρόνια (από την έναρξη του δανείου), και μετά θα είναι κυμαινόμενο έως την λήξη του. Μπορεί να αποτελέσει μια καλή επιλογή σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας, ώστε τα πρώτα χρόνια να ξέρετε τι ακριβώς θα πληρώνετε και μετά όταν η κατάσταση βελτιωθεί να μειωθεί η μηνιαία δόση σας.

Επιτόκιο είναι το ποσοστό επί τοις εκατό (%) το οποίο πολλαπλασιαζόμενο με το ποσό το οποίο δανείζεστε (ή αποταμιεύετε) σας δίνει το κόστος (ή όφελος) που θα έχετε για το κεφάλαιο. Συνήθως υπολογίζεται σε 3μηνη, 6μηνη, ή ετήσια βάση.

Τόκος είναι το κόστος δανεισμού (ή το όφελος αποταμίευσης), με απλά λόγια το επιπλέον ποσό που κληθείτε να πληρώσετε (ή που θα κερδίσετε αν αποταμιεύετε) κατά τη διάρκεια χρήσης των κεφαλαίων.

Στον παραπάνω υπολογιστή μπορείτε να συμπληρώσετε τα πεδία και να δείτε τους τόκους που θα πρέπει να καταβληθούν, ανάλογα με το ύψος του ποσού, την χρονική διάρκεια αποπληρωμής και φυσικά το επιτόκιο. Επίσης, μπορείτε να δείτε και το τρέχον Euribor (3M).

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα εξής :

  • Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο
  • Εκκαθαριστικό EΝ.Φ.Ι.Α. τελευταίου έτους
  • Εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος για τα 2 τελευταία έτη
  • Απόδειξη μισθοδοσίας ή σύνταξης (για μισθωτούς ή συνταξιούχους)
  • Έντυπο Ε3 των 3 τελευταίων ετών και Περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α. (για Ελεύθερους Επαγγελματίες)
  • Έντυπο Ε3 και Έντυπο Ν των 3 τελευταίων ετών (για Εταιρίες)

Όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά είναι άμεσα διαθέσιμα, είτε μέσω του λογιστή σας ή τα “κατεβάζετε” και μόνοι σας στην πλατφόρμα της Α.Α.Δ.Ε.

Ανάλογα με το ύψος του αιτούμενου δανείου, η τράπεζα μπορεί να ζητήσει και κάποια επιπλέον στοιχεία.

Εφόσον επιλέξετε εμάς να διαμεσολαβήσουμε ΔΩΡΕΑΝ για το στεγαστικό σας δάνειο, οι διαδικασίες απλοποιούνται, η γραφειοκρατία μειώνεται, αλλά και χρόνοι εξέτασης και έγκρισης του αιτήματός σας μειώνονται δραματικά, ώστε να μην χάσετε κάποια πραγματική ευκαιρία που μπορεί να παρουσιαστεί.

Η διαδικασία έχει ως εξής :

  1. Μας αποστέλλετε τα δικαιολογητικά που αναγράφονται παραπάνω κι εμείς υποβάλλουμε την αίτηση στην τράπεζα.
  2. Η τράπεζα μας απαντά συνήθως εντός 5 εργάσιμων ημερών αν εγκρίνεται το αίτημα, καθώς και το ύψος του δανείου που μπορείτε να λάβετε.
  3. Αν το αίτημα εγκριθεί, ακολουθεί ο νομικός και τεχνικός έλεγχος του ακινήτου από τους δικηγόρους και μηχανικούς της τράπεζας (σε αυτό το στάδιο θα χρειαστούν επιπλέον δικαιολογητικά τα οποία θα προσκομίσει ο πωλητής του ακινήτου, όπως τίτλος ιδιοκτησίας, σχέδια κατόψεων, τυχόν τακτοποιήσεις, κλπ).
  4. Η τράπεζα αποδέχεται τα αποτελέσματα του ελέγχου και προχωρά στην οριστική έγκριση του δανείου και σας χορηγεί σχετική βεβαίωση.
  5. Εσείς έχετε τη δυνατότητα να μελετήσετε τους όρους του δανείου και να τους αποδεχθείτε ή όχι εντός 10 ημερών.
  6. Υπογράφετε τα συμβόλαια με τον πωλητή στον/ην συμβολαιογράφο.
  7. Προσκομίζετε αντίγραφο του συμβολαίου και γίνεται η εγγραφή προσημείωσης υποθήκης και αμέσως μετά η εκταμίευση.

Η παραπάνω περιγραφόμενη διαδικασία είναι αυτή που ακολουθούν τα περισσότερα πιστωτικά ιδρύματα σήμερα, αλλά ενδέχεται να διαφοροποιείται ελαφρώς ανάλογα με την τράπεζα που τελικώς θα επιλέξετε.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η μεγάλη διάρκεια θα έχει και χαμηλή μηνιαία δόση, όμως θα πληρώσετε περισσότερους τόκους σε βάθος χρόνου.

Αν επιλέξετε μικρή διάρκεια αποπληρωμής θα πληρώσετε λιγότερους τόκους, αλλά η μηνιαία δόση θα είναι αυξημένη.

Συνεπώς, θα πρέπει να επιλέξετε την χρονική διάρκεια αποπληρωμής σε βάθος χρόνου τέτοιο ώστε και να είστε άνετοι στην καταβολή των δόσεων, αλλά  και σε περίπτωση κάποιου απρόοπτου να μπορείτε να ανταποκριθείτε σε μια αύξηση των επιτοκίων ή σε απώλεια μέρους του εισοδήματός σας.

Στεγαστικό δάνειο μπορεί να χορηγηθεί στις κάτωθι περιπτώσεις :

  1. Για αγορά κατοικίας
  2. Για αγορά οικοπέδου και ανέγερση ή αποπεράτωση κατοικίας
  3. Για ανακαίνιση ή επισκευή κατοικίας
  4. Για αγορά κατοικίας υψηλής ενεργειακής κλάσης ή ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενης κατοικίας

Μπορούμε να κάνουμε μαζί αίτηση δανειοδότησης και να λάβετε προέγκριση για ένα ποσό που θα προκύπτει με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματά σας και τις προσφερόμενες εξασφαλίσεις.

Έτσι θα γνωρίζετε εκ των προτέρων μέχρι που μπορείτε να φτάσετε οικονομικά και να επιλέξετε ένα ακίνητο εντός του προϋπολογισμού σας.

Η προέγκριση αυτή, ανάλογα και με την τράπεζα, θα έχει ισχύ από 30 έως 60 ημέρες, δίνοντάς σας τη δυνατότητα στο μεσοδιάστημα να βρείτε το σπίτι που σας ταιριάζει και παράλληλα να είστε έτοιμοι οικονομικά να προχωρήσετε στην αγορά του. Σε περίπτωση που παρέλθει ο χρόνος ισχύος της προέγκρισης, μπορούμε με πολύ απλές και γρήγορες διαδικασίες να την ανανεώσουμε.

Ναι, εφόσον το ακίνητο θα είναι στην ουσία η εξασφάλιση της τράπεζας για την αποπληρωμή του δανείου, θα πρέπει να ασφαλιστεί για όλους τους κινδύνους, όπως φωτιά, σεισμό, άλλα φυσικά φαινόμενα, και ότι επιπροσθέτως απαιτεί η τράπεζα.

Όλες οι τράπεζες προσφέρουν ασφαλιστικά προγράμματα, όμως δεν είστε υποχρεωμένοι να τα αποδεχθείτε και μπορείτε να επιλέξετε στην ελεύθερη αγορά την ασφαλιστική εταιρία που επιθυμείτε. Βασική προϋπόθεση όμως είναι να καλύπτονται οι κίνδυνοι που απαιτεί η τράπεζα και αναφέρονται στη δανειακή σύμβαση.

Η εταιρία μας είναι αδειοδοτημένος ασφαλιστικός πράκτορας και μπορεί να σας προσφέρει ασφάλειες δανείου σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές.

Μέσω του αδειοδοτημένου Διαμεσολαβητή Στεγαστικής Πίστης, συνεργαζόμαστε και με τις 4 συστημικές τράπεζες στην Ελλάδα (ALPHA BANK, ΕΘΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, EUROBANK).

Φυσικά και μπορείτε να το κάνετε μόνος σας, δεν είστε υποχρεωμένοι να λάβετε τις ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες μας αν δεν το θέλετε.

Όμως…

Ένας αδειοδοτημένος και εξειδικευμένος σύμβουλος στεγαστικών δανείων, δηλαδή ο Διαμεσολαβητής Στεγαστικής Πίστης, μπορεί να δώσει έγκυρες πληροφορίες για όλες τις διαθέσιμες επιλογές, να σας παρουσιάσει τα προϊόντα όλων των τραπεζών και να σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς. Επίσης, θα αναλάβει και θα σας βοηθήσει με την αίτησή σας και θα σας ενημερώνει σε κάθε στάδιο μέχρι την οριστική έγκριση και τελικώς την εκταμίευση του δανείου.

Με αυτόν τον τρόπο απλοποιούμε την διαδικασία για το στεγαστικό δάνειο που σας ενδιαφέρει και σας εξοικονομούμε πολύτιμο χρόνο. Φανταστείτε να βρείτε το σπίτι των ονείρων σας, αυτό που ψάχνατε τόσο καιρό, και να το χάσετε επειδή δεν έχετε λάβει έγκαιρα την προέγκριση.

Συνεπώς, αν επιλέξετε τις υπηρεσίες μας δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε για διαθέσιμη ώρα στο υποκατάστημα της “τάδε” τράπεζας και να τρέχετε να προλάβετε, διότι όλη την διαδικασία την αναλαμβάνουμε εμείς.

Επιπλέον, με εμάς μπορείτε να λάβετε προέγκριση από πολλές τράπεζες και να συγκρίνετε τα επιτόκια και τους όρους της κάθε δανειακής σύμβασης. Έτσι με τη χρήση των υπηρεσιών μας, χωρίς κανένα απολύτως κόστος, μπορείτε να συγκρίνετε άμεσα πολλαπλές προσφορές.

Αμοιβόμαστε αποκλειστικά μέσω των συνεργαζόμενων τραπεζών και του Διαμεσολαβητή Στεγαστικής Πίστης.

Για τον λόγο αυτό οι υπηρεσίες διαμεσολάβησης που παρέχουμε σε εσάς είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Compare listings

Compare
Call me back Service

Δωρεάν Οδηγός για Μεσίτες

Λάβετε δωρεάν τον πλήρη οδηγό για το μεσιτικό επάγγελμα και μάθετε για τα εξαιρετικά προγράμματα συνεργασίας που προσφέρουμε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να γίνετε ένας κορυφαίος μεσίτης ακινήτων μαζί μας.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - EL ΟΔΗΓΟΣ

Θέλω να λάβω τον οδηγό

Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ REAL ESTATE AGENT